Hur håller jag mitt anpassade litiumjonbatteri friskt?

Hur håller jag mitt anpassade litiumjonbatteri friskt?

Hur håller jag mitt anpassade litiumjonbatteri friskt?
En nyligen genomförd studie visade att de flesta inte förstår hur de ska underhålla sina litiumjonbatterier. Det finns vissa som tror att sådana batterier inte ens kräver något slags underhåll för att hålla sig friska. Detta är inte sant på något sätt eftersom de kräver regelbundet underhåll precis som alla andra batterier du måste ha använt tidigare. Den enda skillnaden är att upprätthålla en litium jon batteri är inte krävande jämfört med vad du förväntas göra för andra batterier.

Tänk alltid på att även om dessa batterier förväntas hålla i ungefär 3 år, så är det mycket beroende av deras tillstånd. Med andra ord, om din inte är frisk, finns det alla chanser att den inte kommer att hålla i upp till 24 månader innan den fördöms. Det är därför du bör göra allt för att säkerställa att det är under de bästa förutsättningarna för att tillgodose dina behov utan kompromisser.

Om du fortfarande kämpar för att förstå hur ett litiumjonbatteri kan underhållas, kommer det här inlägget att förklara sådana i detaljer. Det kommer att avslöja några av de medel genom vilka ditt batteri kan förbli friskt och perfekt. Det betyder att den kommer att pågå i upp till 3 år utan problem alls.

Anpassat litiumjonbatteripaket 23

Anpassat litiumjonbatteripaket 23

Förvara dina batterier på rätt plats
Vet du att temperaturen kan bestämma livslängden för ett litiumjonbatteri? Med andra ord är det möjligt att ditt batteri inte är friskt just nu på grund av var du måste ha bestämt dig för att ha det lagrat. Så enkelt som det här låter kan det avgöra om det kommer att hålla i det förväntade antalet år. Tricket här är att undvika att förvara dina batterier i temperaturer som är extremt för heta eller kalla. I själva verket rekommenderas rumstemperatur på cirka 250 och 300.

Något mindre eller högre bör inte uppmuntras eftersom sådant kan påverka ditt batteri på ett negativt sätt. Observera att värme tenderar att påverka dessa batterier mest jämfört med kyla. Det har ett sätt att minska livslängden över tiden. Det enklaste sättet att hålla ditt li-ion-batteri friskt är att förvara det på en plats där det finns tillräcklig ventilation. Ta alltid lagringsplatsen under allvarliga förhållanden. Det finns platser som kan verka bra men de är inte i verklig mening för sådana batterier.

Köp av det senaste batteriet
Detta är ett trick som de flesta inte verkar förstå. Vet du att litiumjonbatterier är som droger som har utgångsdatum? Det finns inget behov av att försöka köpa ett batteri som producerades för 5 år sedan eftersom sådant inte kommer att hålla i jämförelse med det som har tillverkats för 3 månader sedan. Tillverkningsdatum är mycket viktiga eftersom de kan avgöra om ditt batteri kommer att förbli friskt på lång sikt eller inte.

Det finns människor som köper litiumjonbatterier utan att ta hänsyn till detta. Det kommer bara att hemsöka dig senare. Ett annat tips du alltid måste komma ihåg är att det inte kommer att hålla det att inte använda batteriet. Istället kommer det att förlora värdet med tiden. Det bästa är att se till att du använder det regelbundet. Litiumjonbatterier har byggts på ett sätt att även om du inte använder dem har de ett sätt att urladdas.

Tillåter partiell urladdning
Har du någonsin bestämt dig för att ladda ditt litiumjonbatteri efter att det måste ha laddats ur cirka 5-10%? Vet du att detta bara är ett recept för att minska livslängden med tiden? En sak du behöver förstå om dessa batterier är att de vanligtvis inte har något minne om urladdnings- och laddningsnivåer. Med andra ord registreras varje laddning som fullständig laddning. Glöm inte att de förväntas ha cirka 500 cykler. Det här är antalet gånger du förväntas ladda ett litiumbatteri innan det börjar tappa.

Slutsatsen är att ett av de enklaste sätten att göra en litium jon batteri förbli friska låter den släppa ut cirka 50% innan du beslutar att ladda igen. Gör inte misstaget att låta strömmen urladdas helt.

Laddning med rätt spänning
Detta är en annan mycket viktig aspekt som de flesta som använder li-ion-batterier har misslyckats med att träna genom åren. Om du inte vet, har spänning ett sätt att påverka dessa batterier snabbare än du någonsin kan föreställa dig. Det är sant att dessa batterier oftast har komponenter som kan skydda mot alltför hög och låg spänning.

Det rekommenderas dock att du är försiktig eftersom sådant inte är 100% garanterat på något sätt. Försäkra dig om att laddningsspänningen inte går längre än 220 volt. När det är för lågt kan det också uppstå problem. Det betyder att ditt batteri kommer att kämpa för att ladda. En annan sak som du skulle vilja göra är att ladda batteriladdaren ur strömkällan när den är fulladdad.

Undvik mekaniska skador
Om detta fortsätter kan du vara säker på att det bara är en tidsfråga innan ett sådant batteri påverkas. Se till att den alltid är skyddad. Till exempel bör det inte punkteras av någon anledning. Det bör inte heller falla av där det lagras. Problem som dessa kommer att påverka hur det tenderar att fungera med tiden.

Anpassat litiumjonbatteripaket 17

Anpassat litiumjonbatteripaket 17

Slutsats
Efter att ha sett ovanstående är det uppenbart att problemet med ohälsosamma litiumjonbatterier kan lösas på många sätt. Av säkerhetsskäl kan du börja med att tillämpa de tips som har avslöjats ovan. De hjälper definitivt till att ditt batteri är i en mycket perfekt och hälsosam form. Det finns absolut inget behov av att pröva hjärnan för att få lösningarna eftersom allt har hanterats för att hjälpa dig.

För mer om anpassat litiumjonbatteripaketkan du besöka Kina anpassade litiumjonbatteritillverkare JB-batteri vid https://www.lithiumbatterychina.com för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X