Hur kan jag hålla ett 24v 50ah eller 100ah specialtillverkat litiumjon golfvagn batteri hälsosamt?

Hur kan jag hålla ett 24v 50ah eller 100ah specialtillverkat litiumjon golfvagn batteri hälsosamt?

Hur kan jag hålla ett 24v 50ah eller 100ah specialtillverkat litiumjon golfvagn batteri hälsosamt?
Litiumjon golfvagnbatterier har upptäckts ha några underbara fördelar jämfört med andra typer av batterier du kommer att stöta på på marknaden. Dessa kan vara fördelar som hög tillförlitlighet, hållbarhet och optimal prestanda under användning. De har visat sig vara det mest föredragna alternativet bland golfbilanvändare på senare tid. Faktum är att det finns golfbilförare som hävdar att li-ion-batterier har potentialen att ge dem bra valuta för pengarna jämfört med de flesta golfvagnbatterier.

Oavsett vad som är fallet, kom ihåg att upplevelsen av sådana fördelar inte är i sten på något sätt. Det vill säga, det finns saker du alltid måste göra för att sådana batterier ska tillgodose dina behov och hålla så länge som möjligt. Allt annat än detta betyder att ditt 24v 100ah litiumjon-golfvagnbatteri inte levererar som förväntat. Med andra ord kommer det att falla under förväntningarna. Din oro bör vara hur man håller ett sådant batteri i den perfekta formen och skicket så att det håller i upp till 5 år.

Det finns inget absolut behov av att försöka lägga din hjärna på ett sådant ämne. Detta beror på att du har kommit till rätt ställe där alla detaljer om hur du håller ditt 24v 100ah litiumjon golfvagn batteri friska kommer att avslöjas. Det här är bra tips för att säkerställa att du får ut det bästa av sådana batterier.

Anpassat litiumjonbatteripaket 20

Anpassat litiumjonbatteripaket 20

Förvara dem på svala platser
Vet du att temperaturen kan påverka dina litiumjonbatterier med tiden? Detta är mycket viktigt men de flesta brukar ignorera det eftersom de inte tror att temperaturen kan påverka dessa batterier. Detta har dock stor inverkan på din hälsos hälsa 24v 100ah litiumjon golfvagnbatterier än tänkt. Det är anledningen till att du måste se till att sådana batterier alltid förvaras på platser med rumstemperatur. Det kan vara platser med temperaturer på cirka 200 ° C - 250 ° C.

Undvik frestelsen att ladda sådana batterier på platser som är mycket heta. Sådant kan göra mer skada än nytta på lång sikt. Med andra ord kommer det att förkorta livslängden utan att du vet. De flesta litiumjonbatterier påverkas av värme och dina kommer inte att vara ett undantag. En av anledningarna till detta är ganska enkel att förstå. Detta är det faktum att när ett batteri laddas under extremt het temperatur, går det igenom mycket stress. Detta kommer då att ha några negativa effekter på dess totala livslängd.

Tillåter partiell urladdning
Detta är en annan aspekt där de flesta vanligtvis får fel när det gäller att underhålla sina 24v 100ah litiumjon-golfvagnbatterier. Det bör noteras att li-ion-batterier inte har något laddningsminne. Med andra ord, deras laddnings- och urladdningscykler är måttstockarna genom vilka deras livslängd kan bestämmas. Har du någonsin känt att ladda ditt golfbilbatteri även när det inte används eller inte har laddats ur? Vet du att ett sådant är ett recept för att göra dess livslängd kort?

Det har upptäckts att tillåta partiell urladdning är det bästa sättet att få dem att hålla sig friska under lång tid. Det är till exempel bättre att tillåta en sådan batteriladdning cirka 50% innan den laddas igen. Glöm inte att varje laddningsövning räknas som en laddningscykel avslutad. Om din 24v 100ah litiumjon golfvagn batteri har cirka 1000 laddningscykler i ett sådant fall har en slutförts.

Det är inte meningsfullt att försöka ladda ett batteri som bara är 10% nere. Du förkortar indirekt dess livslängd utan att veta. Låt istället batteriet tappa upp till cirka 70-80% innan du laddar det igen. Genom denna praxis kommer du definitivt att kunna maximera ditt li-ion golfbilbatteri.

Djupa urladdningar bör undvikas
Detta är ett annat viktigt tips som du aldrig bör ignorera. Det är sant att 24v 100ah litiumjon-golfvagnbatterier bör tillåtas urladdas innan någon laddningsprocess bör inledas. Undvik dock en situation där de kommer att urladdas helt. Detta beror på att det kan vara svårt att ladda det igen eftersom cellerna kommer att skadas. Även när det laddas förlorar batteriet gradvis sin förmåga att hålla i strömmen. Slutsatsen är att undvika situationer där dina 24v 100ah litiumjon-golfbilbatterier laddas ur under 2.5V eller 2V.

Det här är en av anledningarna till att dina 24v 100ah litiumjon-golfvagnbatterier inte senast förväntas. Du låter dem urladdas djupt vilket inte borde vara fallet på något sätt. Ett av sätten att undvika en sådan fallgrop är att inte kunna övervaka hur batteriet laddas ur under en viss tidsperiod.

Med andra ord är det avgörande att kontrollera nivån på vilken dina 24v 100ah litiumjonbilar har laddats ur. Detta ger dig en uppfattning om när laddning krävs för att ett sådant batteri ska återfå sin kraft. Djupurladdning har alltid upptäckts för att förkorta litiumjonbatteriets livslängd.

laddnings~~POS=TRUNC metoder~~POS=HEADCOMP
Detta är också ett annat viktigt tips som kan hjälpa till att säkerställa din litiumjon golfvagn batteri är väldigt frisk. Se till att du använder rätt laddningsmetoder som rekommenderas av batteriproducenten. I en situation där du inte verkar förstå hur en sådan process genomförs är det avgörande att ställa frågor.

De flesta li-ion-golfbilbatterier är olika när det gäller laddningsinstruktioner. Det betyder att vad som gäller för batteri A kan skilja sig från vad batteri B behöver för att förbli laddat. Försök att läsa instruktionerna för laddning av sådana batterier för att hålla dem i bra form. Utan detta kommer du att ta bilder i mörkret när det gäller laddning.

Anpassat litiumjonbatteripaket 11

Anpassat litiumjonbatteripaket 11

Slutsats
Efter att ha sett ovanstående tips är det uppenbart att det finns faktorer som är ansvariga för att dina 24v 100ah litiumjon golfvagnbatterier inte är friska. Se till att anta de idéer som har delats ovan för att säkerställa att ditt batteri levererar som förväntat.

För mer information om a 24v 50ah eller 100ah skräddarsydda litiumjon golfvagn batteripaketkan du besöka Kinas anpassade LiFePO4-batteripaketstillverkare JB-batteri vid https://www.jbbatterychina.com/custom-lifepo4-battery-packs.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X