Kan en skräddarsydd 36v 100ah LiFePO4 golfvagn batteripaket repareras i Kina?

Kan en skräddarsydd 36v 100ah LiFePO4 golfvagn batteripaket repareras i Kina?

Kan en skräddarsydd 36v 100ah LiFePO4 golfvagn batteripaket repareras i Kina?
Många användare av LiFePO4 golfvagnbatterier har ett stort problem. Detta är att förstå om sådana batterier kan repareras. Det finns människor som tror att dessa batterier inte kan repareras på något sätt. Med andra ord anser de att när batterierna börjar utvecklas kan de knappast repareras. Denna negativa åsikt har avskräckt många människor som skulle ha älskat att använda 36v 100ah LiFePO4 golfvagnbatterier tidigare. När allt kommer omkring skulle ingen vilja spendera sina surt förvärvade pengar på något som inte kan repareras en gång börjar ha fel.

Försöker du ta reda på om LiFePO4-golfvagnbatterier kan repareras när de är skadade? Vet du att om du inte förstår det här ämnet kan du beröva dig de fördelar som sådana batterier erbjuder golfägare. Naturligtvis är de pålitliga, hållbara och har hållit på kraften under mycket lång tid. Det bästa är att trots alla dessa fördelar är de mycket överkomliga.

Detta är inlägget kommer att rensa alla tvivel om ett sådant ämne. Enkelt uttryckt kommer det att förklara om 36v 100ah LiFePO4 golfvagnbatterier kan repareras eller inte. Att ha en sådan förståelse gör det definitivt möjligt för dig att få ut det bästa av sådana batterier utan kompromisser. Om du ännu inte börjat använda dessa batterier, kommer detaljerna nedan att göra det möjligt för dig att fatta rätt köpbeslut.

Här är hemligheten
Sanningen är att LiFePO4 golfbatterier kan repareras när de börjar utveckla något fel. Det är mycket möjligt för dem att återgå till sitt normala tillstånd med hjälp av en reparationsexpert. Anledningen till att du behöver använda tjänsterna från en expert är att batterierna har många termer och terminologier att förstå. Dessa kan vara BMS (Battery Management System) och celler. När du förstår sådana termer blir det lätt att hantera de problem som ett sådant batteri står inför. Du måste också känna till de olika komponenterna inklusive deras respektive positioner.

Så här reparerar du ditt batteri idag
För denna handledning kommer vi att använda en 36v 100ah LiFePO4 golfvagnbatteri. Det är samma koncept och förfarande för andra batterikapaciteter. Nedan följer stegen du måste ta för att säkerställa att denna process lyckas.

steg 1
Det första du behöver göra är att se till att batteripaketet tas isär. Det finns en viktig anledning till att detta är obligatoriskt. Det är för att du ska få en tydlig bild av de olika komponenterna i sådana LiFePO4 golfvagnbatteri. Med andra ord kommer det att säkerställa att du inte gör några gissningar under hela reparationsprocessen.

När förpackningen tas bort ser du alla komponenter som katod, anod, separator och elektrolyt. Du hittar också battericellerna. För detta inläggs skull kommer vi att anta att en av battericellerna har skadats. Detta gör att det urladdas mycket snabbare än de andra cellerna.

Viktig anmärkning
Du måste se till att lågspänningscellen är inställd på cirka 2.1 volt. Detta gör att du kan veta om det verkligen fungerar eller inte med hjälp av en mätare. Cellerna kommer också i förpackningar. Var och en av dessa förpackningar innehåller cirka 4 celler. Så här tillverkas de vanligtvis.

steg 2
Detta är det steg där du måste identifiera den dåliga cellen i ett sådant batteri. Oroa dig inte eftersom den här processen inte är komplicerad när du har en voltmätare redo. Det är inte en process du kan utföra utan ett sådant verktyg eftersom det blir för många gissningar. Testa till exempel alla cellerna efter varandra med voltmätaren.

Den som läser lågt (cirka 2.2 eller 2.1) är bland annat felcellen. De goda cellerna kommer att läsa 3.1, 3.2 och så vidare. Så här vet du att en battericell är felaktig och måste fixas eftersom den laddar ur snabbare jämfört med andra. Implikationen av att låta den fungera så är att din golfbil inte kommer att fungera som förväntat. Dess energilagringstid kommer att vara lägre.

Vad du borde veta
Det finns något som de flesta ännu inte har förstått om att reparera en LiFePO4 golfvagnbatteri. Detta är det faktum att något sannolikt kan gå fel. Detta är alltid vanligt i fall där du inte förstår hur du tar bort den dåliga cellen. Faktum är att stegen ovan endast är avsedda att hjälpa dig att veta om dina battericeller är felaktiga eller inte. När du väl är mycket säker på sådant är det hög tid att ta bort det och byta ut det.

Det här är inte en uppgift som du kan göra själv utan hjälp av en expert. Ta bort en LiFePO4 golfvagnbatteri cellen är ganska teknisk. Det finns en mycket stor chans att orsaka ytterligare skador, varför en expert kommer att behövas. När cellerna är felaktiga blir det lätt att veta varför LiFePO4-batteriet inte kan driva din golfvagn länge innan du genomgår en laddningsprocess.

En fördel som stegen ovan hjälper dig att uppleva är lägre reparationskostnader. Experten tar bara bort de dåliga cellerna och byter ut dem. Han behöver inte tänka på att testa dem igen eftersom du redan har upptäckt de som är felaktiga. Detta kommer att bidra till att minska den totala reparationskostnaden i stor utsträckning. Även när du lyckas ta bort skadade celler är det viktigt att ersätta dem med något av hög kvalitet. Batterireparationsexperter förstår hur sådant kan göras utan krångel.

Slutsats
Ovanstående handledning har lyckats bevisa något bortom alla tvivel. Detta är det faktum att ett LiFePO4 golfvagnbatteri kan repareras oavsett hur det har skadats. Hyr bara rätt händer för att hantera en sådan process.

För mer om skräddarsydda 36v 100ah LiFePO4 golfvagn batteripaketkan du besöka LifePo4 golfvagn batteripaket och annan tillverkare av industriella batterier JB-batteri vid https://www.jbbatterychina.com/battery-applications.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X