Vilka är fördelarna och nackdelarna med litiumjonbatteripaket?

Vilka är fördelarna och nackdelarna med litiumjonbatteripaket?

Vilka är fördelarna och nackdelarna med litiumjonbatteripaket?
Användningen av litiumpartiklar, Li-partikelbatterier har fyllts väsentligen för ett år sedan. De erbjuder vissa preferenser och uppgraderingar jämfört med olika typer av batteriinnovationer.
Att plocka upp det bästa från litiumpartikelbatteriet från anpassad litiumjonbatteripaketstillverkare, är det viktigt att känna till preferenser, men dessutom begränsningar eller bördor. På detta sätt kan de användas på ett sätt som utnyttjar deras naturliga förmågor på det mest idealiska sättet.
Pionjärarbetet med litiumbatteriet började 1912 under GN Lewis men det var inte förrän i början av 1970-talet då de första icke-uppladdningsbara litiumbatterierna blev kommersiellt tillgängliga. litium är den lättaste av alla metaller, har den största elektrokemiska potentialen och ger den största energitätheten för vikt.

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Försök att utveckla uppladdningsbara litiumbatterier misslyckades på grund av säkerhetsproblem. På grund av den inneboende instabiliteten hos litiummetall, särskilt under laddning, skiftades forskningen till ett icke-metalliskt litiumbatteri med litiumjoner. Även om det är något lägre i energitäthet än litiummetall, är litiumjon säkert, förutsatt att vissa försiktighetsåtgärder är uppfyllda vid laddning och urladdning. 1991 kommersialiserade Sony Corporation det första litiumjonbatteriet. Andra tillverkare följde efter.

Litiumjonens energitäthet är vanligtvis dubbelt så stor som standardnick-kadmium. Det finns potential för högre energitätheter. Lastegenskaperna är ganska bra och beter sig på samma sätt som nickelkadmium när det gäller urladdning. Den höga cellspänningen på 3.6 volt tillåter batteripaket från anpassad litiumjonbatteripaketstillverkare design med endast en cell. De flesta av dagens mobiltelefoner körs på en enda cell. Ett nickelbaserat paket skulle kräva tre 1.2-voltsceller kopplade i serie.

Litiumjon är ett batteri med lågt underhåll, en fördel som de flesta andra kemister inte kan göra anspråk på. Det finns inget minne och ingen schemalagd cykling krävs för att förlänga batteriets livslängd. Dessutom är självurladdningen mindre än hälften jämfört med nickelkadmium, vilket gör litiumjon väl lämpad för moderna bränslemätare. litiumjonceller orsakar liten skada när de kastas.

Trots sina övergripande fördelar har litiumjon sina nackdelar. Det är ömtåligt och kräver en skyddskrets för att upprätthålla säker drift. Inbyggt i varje paket begränsar skyddskretsen spänningen för varje cell under laddning och förhindrar att cellspänningen sjunker för lågt vid urladdning. Dessutom övervakas celltemperaturen för att förhindra extrema temperaturer. Den maximala laddnings- och urladdningsströmmen på de flesta förpackningar är begränsad till mellan 1C och 2C. Med dessa försiktighetsåtgärder är möjligheten att metallisk litiumplätering inträffar på grund av överladdning praktiskt taget eliminerad.

Åldrande är ett bekymmer för de flesta litiumjonbatterier och många tillverkare är tysta om denna fråga. Viss kapacitetsförsämring märks efter ett år, oavsett om batteriet kommer från anpassad litiumjonbatteripaketstillverkare används eller inte. Batteriet går ofta ut efter två eller tre år. Det bör noteras att andra kemier också har åldersrelaterade degenerativa effekter. Detta gäller särskilt nickel-metallhydrid om det utsätts för höga omgivningstemperaturer. Samtidigt är det känt att litiumjonpaket har fungerat i fem år i vissa applikationer.

fördelar:
* Hög energitjocklek - Litiumpartikelbatterier kan ha en kraftfull gräns utan att vara för stora. Det är en av de grundläggande anledningarna till varför de är så kända inom praktiska prylarindustrin.
* Litet och lätt - Litiumpartikelbatteri är lättare och mer blygsamt än andra batteridrivna batterier angående batteriets gräns. Detta gör det mer livskraftigt i mångsidiga köpare elektroniska prylar där faktiska detaljer, till exempel vikt och strukturfaktor ses som betydande försäljningsfokus.
* Låg självutlösning - Litiumpartikelbatteri från anpassad litiumjonbatteripaketstillverkare har otroligt låg självutlösningshastighet på cirka 1.5-3.0 procent varje månad. Det innebär att batteriet har en längre tidsperiod av användbarhet när det inte används i ljuset av det faktum att det släpps gradvis än andra batteridrivna batterier. Observera att nickelmetallhydridbatteri har en självutlösning på 20% varje månad.
* Ingen minnespåverkan - Litiumpartikelbatteri har noll till försumbar minnespåverkan. Observera än minnespåverkan är ett underverk som ses i batteridrivna batterier där de tappar sin mest extrema energigräns när de spolas upp igen efter att de släppts helt ofullständigt. Denna minnespåverkan är vanlig i batteridrivna batterier med nickelmetallhydrid.
* Snabbladdning - Litiumpartikelbatteri laddas snabbare än andra batteridrivna batterier. Det kräver verkligen en viss investering att betala i motsats till partners.
* Hög öppen kretsspänning - Litiumpartikelbatteri från anpassad litiumjonbatteripaketstillverkare har en högre öppen kretsspänning än andra flytande batterier, till exempel blyfrätande, nickel-metallhydrid och nickelkadmium.
* Lång livslängd - Litiumbatterier kan hantera flera laddningsfrigöringscykler. Vissa litiumpartikelbatterier olyckligt med 20% av introduktionsgränsen efter 500 cykler, medan vidareutvecklade litiumpartikelbatterier faktiskt har gräns efter 2000 cykler.
* Lågt stöd - Litiumpartikelbatterier behöver inte och underhåll för att garantera deras presentation, eftersom de har noll till låg minnespåverkan och låg självutlösning.
* Ingen nödvändighet för förberedelser - Vissa batteridrivna celler bör förberedas när de får sin första laddning. Det finns ingen nödvändighet för detta med litiumpartikelceller och batterier.
* Olika typer tillgängliga - Det finns några typer av litiumpartikelceller tillgängliga med rörformad eller kalejdoskopisk struktur. Denna gynnsamma position för litiumpartikelbatterier kan innebära att rätt innovation kan användas för den specifika applikationen som krävs.

Nackdelar:
* Dyrt - Skapandet av litiumpartikelbatterier kan vara en något kostsam fråga. Den generella kostnaden för att skapa dessa batterier är cirka 40% högre än nickel-metallhydridbatterier.
* Skydd krävs - Litiumpartikelceller och batterier är inte lika kraftfulla som vissa andra batteridrivna innovationer, de kräver säkerhet för att vara överladdade och släppta.
Åldrande påverkan - Litiumpartikelbatteriet kommer normalt att sönderfalla då de upplever de dåliga effekterna av mognad. Vanligtvis kan litiumpartikelbatterier ha möjlighet att stå med 500 - 1000 laddnings- och frigöringscykler innan deras förmåga tumlar till hälften.
* Transportfrågor - Denna litiumpartikelbatteritjänst har gått framåt nyligen. Massor av begränsningar ställs in för transport av litiumpartikelbatterier, särskilt stora mängder via luft.
* Deep release - Litiumpartikelbatteri från anpassad litiumjonbatteripaketstillverkare har låg självfrisättning. Den övergripande ärligheten hos detta batteri förblir felfri oavsett om det mest släpps. Hur som helst, djup frisättning eller när spänningen i en litiumpartikelcell sjunker under en viss nivå, blir den oanvändbar.
* Säkerhetsproblem - Litiumpartikelbatteri kan detonera vid överhettning eller fusk. Detta beror på att gaser formade av elektrolytförstöring bygger cellens inre vikt. Överhettning eller inuti kortslutning kan också tända elektrolyten och orsaka brand.
* Känslighet för hög temperatur - Litiumpartikelbatteri från tillverkare av specialtillverkade litiumjonbatterier är försvarslöst till nackdelen med ett överskott av värme som orsakas av överhettning av prylen eller fusk. Värme gör att cellerna eller förpackningarna med detta batteri minskar snabbare än vad de vanligtvis skulle göra.

Kina Lithium Ion Golf Cart Batteritillverkare

Kina Lithium Ion Golf Cart Batteritillverkare

För mer om fördelar och nackdelar med litiumjonbatteripaketkan du besöka Kina anpassad ev litiumjonbatterifabrik JB-batteri vid https://www.jbbatterychina.com/aboutus.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X