Vilka är nackdelarna med blybatterier jämfört med litiumjonbatteri?

Vilka är nackdelarna med blybatterier jämfört med litiumjonbatteri?

Vilka är nackdelarna med blybatterier jämfört med litiumjonbatteri?
Från och med nu har enorm omfattning industrialiserats av valfria batterier till största delen blykorrosiva batterier, nickel-kadmiumbatterier, nickel-vätebatterier och litiumpartikelbatterier. Kadmium nickelbatterier innehåller den exceptionellt giftiga komponenten kadmium och har successivt ersatts av olika batterier. Från och med nu är de mest använda batterierna på marknaden blykorrosiva batterier, litiumpartikelbatterier och nickel-vätebatterier. Blykorrosiva batterier finns vanligtvis i motorfordon, ramar för förstärkning av batterier och andra elektriska applikationer där ett batteridrivet batteri krävs. Blykorrosiva batterier är till största delen pålitliga för regelbunden användning; trots detta har dessa batterier sina brister. Det är viktigt att veta om hoten och hindren från blykorrosiva batterier innan du kommer ihåg ett för din elektriska krets.

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

1. Begränsad ”ANVÄNDBAR” KAPACITET
Det betraktas regelbundet som klokt att bara använda 30% - hälften av den utvärderade gränsen för vanliga blykorrosiva "Profound Cycle" -batterier. Detta innebär att en 600 amp timmars batteribank bara ger i bästa fall 300 amp långa perioder med äkta gräns. Om du till och med regelbundet kanaliserar batterierna mer än så kommer deras liv definitivt att stoppas.

2. Begränsat CYKELLIV
Oavsett om du säkerhetskopierar dina batterier och är uppmärksam på att aldrig tömma dem för mycket, till och med de bästa djupgående ledande frätande batterierna från anpassad litiumjonbatteritillverkare är vanligtvis bara användbara i 500-1000 cykler. Om du vanligtvis utnyttjar din batteribank kan detta innebära att dina batterier kan behöva bytas ut efter 2 års användning.

3. Långsam och ineffektiv laddning
De sista 20% av blykorrosiva batteribegränsningen kan inte "snabbt" laddas. De huvudsakliga 80% kan "massladdas" av en smart trestegsladdare snabbt (speciellt AGM-batterier kan hantera en hög massladdningsström), men då börjar "Förtäring" och laddningsströmmen sjunker avsevärt. På ungefär samma sätt som en produktförbättringssats kan de sista 20% av arbetet sluta ta 80% av tiden. Detta är säkert inte en allvarlig affär om du laddar ansluten för tillfället, men det är ändå en enorm fråga om du behöver låta din generator vara igång ganska länge (vilket kan vara ganska högljudd och kostsamt att köra). Vad mer, om du förlitar dig på solbaserad och solen går ner innan de senaste 20% har avslutats, kan du utan mycket sträcka sluta med batterier som aldrig riktigt blir helt energi. Att inte helt ladda de sista knappt några procent skulle praktiskt taget inte vara en mycket anmärkningsvärd fråga, om inte för det sätt som en oförmåga att rutinmässigt helt ladda korrosiva batterier med blygsamma åldrar dem.

4. AVFALLSENERGI
Trots allt som brände igenom generatortiden uthärdar blykorrosivt batteri en annan effektivitetsfråga - de slösar bort så mycket som 15% av den energi som läggs i dem med hjälp av inneboende laddningsfel. Så om du ger 100 ampere intensitet har du bara lagt ner 85 amp timmar. Detta kan vara särskilt nedslående när du laddar med hjälp av solorienterat, när du försöker få ut så mycket effektivitet från varje förstärkare som rimligen kan förväntas innan solen går ner eller blir dold av dimma.

5. PEUKERTS TAP
Ju snabbare du släpper ut ett blykorrosivt batteri av något slag, desto mindre energi kan du få i gengäld. Denna inverkan kan bestämmas genom att tillämpa Peukert's Law (uppkallad efter den tyska forskaren W. Peukert), och genom och genom detta innebär att höga strömbelastningar som ett klimatkontrollsystem, en mikrovågsugn eller en rekryteringskokplatta kan leda till ett korrosivt blybatteri från anpassad litiumjonbatteritillverkare banken har möjlighet att verkligen förmedla så magra som 60% av dess typiska gräns. Detta är en enorm olycka i gränsen när du behöver det mest.

6. Placeringsfrågor
Överfyllda korrosiva blybatterier släpper ut giftig sur gas medan de laddas och bör förvaras i en fast batterilåda som är ventilerad till utsidan. De bör dessutom läggas bort upprätt för att undvika spill av svavelsyra. AGM-batterier har inte dessa begränsningar och kan placeras i oventilerade zoner - även i ditt bostadsutrymme. Det är en anledning som AGM-batterier från anpassad litiumjonbatteritillverkare har blivit så känd med sjömän.

7. UNDERHÅLLSKRAV
Överväldiga korroderande blybatterier bör ibland avslutas med raffinerat vatten, vilket kan vara en besvärlig underhållsuppgift om ditt batteri från anpassade tillverkare av litiumjonbatteripaket är svårt att nå. AGM och gelceller är dock verkligen stödfria. Att vara utan underhåll åtföljer dock en nackdel - ett överflödigt cellbatteri som tillfälligt är fuskat kan ofta räddas genom att ersätta vattnet som bubblade av. Ett gel eller AGM-batteri som är fuskat förstörs regelbundet oåterkalleligt.

8. SPÄNNINGSSAG
Ett helt energiförbrukande 12-volts blykorrosivt batteri börjar cirka 12.8 volt, men när det är slut tappar spänningen konsekvent. Spänningen sjunker under 12 volt när batteriet faktiskt har 35% av sin restgräns, men vissa prylar kan försumma att arbeta med inte precis en hel 12-voltsmatning. Denna "lista" påverkan kan också leda till att lampor minskar.

9. Storlek och vikt
Ett vanligt 8D-uppmätt batteri från anpassad litiumjonbatteritillverkare som vanligtvis används för enorma batteribanker är 20.5 ″ x 10.5 ″ x 9.5 ″. För att välja en viss 8D-modell väger BULLSPOWER BP AGM 167 kg och ger endast 230 ampere långa perioder med absolut gräns vilket ger dig 115 amp timmar verkligen användbara, och bara 70 för applikationer med hög frigivning! Om du planerar en bred skyddsdockning behöver du i alla fall fyra 8D: er eller uppåt åtta. Det är MYCKET vikt till lastbil runt som påverkar din effektivitet. Dessutom, om du har begränsat batteriutrymme på din apparat - kommer batteriernas storlek bara att begränsa din förmåga.

60v 200ah LiFePO4 golfvagnbatterier

60v 200ah LiFePO4 golfvagnbatterier

För mer om nackdelar med blybatterier jämfört med litiumjonbatterierkan du besöka litiumjon vs bly-syra golfbil gaffeltruck batterifabrik JB-batteri vid https://www.jbbatterychina.com/lithium-ion-vs-lead-acid-batteries.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X