Hur kan LiFePO4-batterier användas för att byta ut blybatterier

Hur kan LiFePO4-batterier användas för att byta ut blybatterier

Hur kan LiFePO4-batterier användas för att byta ut blybatterier
Applikationer med högspänningsförutsättningar med hög gräns får litiumpartikelinnovation på grund av dess höga energitjocklek, ringa storlek och låga vikt. Användning av Li-partikel för bekväm utrustning ger många fördelaktiga förhållanden jämfört med mer erfarna batteridrivna framsteg. Li-partikelattribut innehåller en påtaglig spänning på 3.6 V, ett stort antal skyldighetscykler per livstid, laddningssäsonger på under tre timmar och en gemensam frigöringstakt på ungefär 10% varje månad när den är borta. Det är dessutom absolut nödvändigt att notera storleken på Li-partikelbubblan; det talar om de många olika tillgängliga Li-partiklarna. De speciella attributen för varje Li-partikelcells vetenskap - angående spänning, cykler, belastningsström, energitjocklek, laddningstid och frigöringshastigheter - bör uppfattas för att bestämma en cell som är lämplig för en applikation. Generellt har SLA-batterier (fixed lead corrosive) haft ett par oöverträffade specialkvaliteter, trots deras otroligt minimala ansträngning, som har hållit dem på topplistan på den allmänna batterimarknaden. Li-partikel och SLA-batteri Lifepo4 golfvagn batteripaket leverantör marknader är beroende av att utvecklas under det följande ett tag, men Li-partikel krävs för att överväldiga SLA i vissa territorier. Ramar för Li-partikelbatterier är ett anständigt alternativ när nödvändigheter indikerar lägre vikt, högre energitjocklek eller total spänning eller ett mer framträdande antal skyldighetscykler. Vanlig Li-partikelvetenskap, avsedd för praktiska applikationer som arbetsstationer och handdatorer, är avsedd att erbjuda den mest anmärkningsvärda energitjockleken efter storlek och vikt.

Anpassat litiumjonbatteripaket 20

Anpassat litiumjonbatteripaket 20

Regelbundet har dessa applikationer inte höga nuvarande förutsättningar och är måttligt känsliga, så vanliga sambaserade Li-partikelceller passar för applikationer som borde vara mer blygsamma och lättare. Fräschare Li-partikelvetenskap uppgraderas runt marknaden för kraftinstrument och elfordon. Dessa Fe-fosfatbaserade celler har anmärkningsvärd cykellivslängd och strömtransportförmåga, men deras volymetriska energitjocklek är mindre och direkta kostnader är mer framträdande. De är mer vänliga att samordna användningen av en SLA-laddare och är lämpliga för att ersätta SLA-innovation när fullständiga kostnader för äganderätt och viktminskning är de viktigaste målen. Batterier från Lifepo4 golfvagn batteripaket leverantör använda ett sammansatt svar för att arbeta och skapa en spänning mellan deras utbytesanslutningar Svaret från blyoxid med svavelkorrosiv elektrolyt ger en spänning i ett blykorrosivt batteri.

SLA-KONSTRUKTION
En SLA-cell har en blyplatta och en annan med blydioxidbatteri lifepo4 golfvagn-batteripaketleverantörer, med en fast svavelkorrosiv elektrolyt där plattorna är nedsänkta. Varumärkesspänningen för bildandet av blysulfat är cirka 2 V för varje cell, så genom att gå med sex celler får du ett genomsnittligt 12-V batteri.

Den praktiskt taget raka fallande lutningen. Förbindelsen mellan frigöringstiderna (i upptagna ampere) är förnuftigt direkt vid låga belastningar. När högen expanderar varar frisättningstiden i ljuset av att viss batterinergi går förlorad på grund av inre olyckor. Detta leder till att batteriet värms upp. Effektiviteten hos ett batteri kommuniceras i Peukert-numret, vilket i princip speglar batteriets inre motstånd. Ett värde nära 1 visar ett välpresterande batteri med lite olycka. Ett högre antal speglar ett mindre skickligt batteri. SLA-batterier är vanligtvis fokuserade när de släpps med en jämn börda till den längsta utsläppsgränsen. En diskontinuerlig börda tillåter en viss återhämtning av det exceptionellt syntetiska svaret som levererar den elektriska energin. På grund av det ganska långsamma uppförandet är den lugna viloperioden särskilt viktig för frätande bly. Det finns en gynnsam ställning. Uppsidan av denna böjning är en grundläggande spänningsuppskattning som kan användas för bränslemätning.

Li-partikel KONSTRUKTION
De tre väsentliga användningsdelarna i ett Li-partikelbatteri är anoden, katoden och elektrolyten. Litiumpartiklar rör sig från den negativa terminalen (katoden) till den positiva katoden (anoden) under frisättning och från katoden till anoden när de laddas. Ett sortiment av material kan användas för varje inre cellsegment; det mest kända materialet för anoden är grafit, men några tillverkare använder koks. Beroende på beslutet om material för anoden, katoden och elektrolyten kan spänningen, gränsen, livslängden och välbefinnandet hos ett Li-partikelbatteri förändras drastiskt. Det elektrokemiska svaret producerar cirka 3.5 V och förlitar sig på vetenskapen och varumärket, så fyra celler i arrangemang kan leverera ett omfång av påtagliga spänningar från 12.8 till 14.8 V.
Elektrolyten är ett icke-vattent arrangemang av ett litiumsalt. Katoden är för det mesta ett av tre material: en skiktoxid, (till exempel koboltoxid), en beroende av en polyanjon, (till exempel järnfosfat) eller en spinel, (till exempel mangan). Batteripaket tillverkade med Li-partiklar är inte en enkel design av celler. De är avsiktligt designade föremål med många välbefinnande höjdpunkter. De viktigaste delarna av ett batteripaket innehåller cellerna, som är den väsentliga bränslekällan; PC-kortet, som ger ramkunskap; plastkroken; externa kontakter; och skydd. De inre höjdpunkterna i ett batteripaket framträdde mycket lätt i de flesta fall för de som till och med tenderar att titta på batteriet Lifepo4 golfvagn batteripaket leverantör från en synlig vy.

DIREKT BYTE AV SLA MED Li-partikel
Tabellen kontrasterar tillverkade Li-partikelbatteripaket och konventionella Co-oxid-vetenskapsceller och SLA-batterier. Huvudavsnittet belyser sex SLA-batterier i ordning och två lika. De medföljande två sektionerna är två Li-partikelarrangemang av Li-partiklar 18650-celler: 4S 2P och 3S 6P, avsedda att ge SLA jämförande utförande och körningstider. Arrangemangsuppsättningen bestämmer spänningen och liknade celler bestämmer gränsen. Driftstider är jämförbara, men Li-partikelbatterier har ungefär en femtedel av volymen och cirka en sjunde vikt. Tragiskt nog är förpackningar som produceras med traditionell vetenskap inte genomförbara med SLA-laddare.

konsument-elektroniska batterier-min

konsument-elektroniska batterier-min

Kontrasterande KEMIER
Att göra en omedelbar korrelation av blykorrosiva batterier och Li-partikelbatterier är besvärligt. Aktiviteten hos cellerna är så mycket grundläggande att den omedelbara substitutionen och undersökningen är svår. För mer information LiFePO4-batterierkan du besöka Kina anpassade Lifepo4 batteripaket tillverkare JB-batteri vid https://www.jbbatterychina.com/custom-lifepo4-battery-packs.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X