Vad är konsekvenserna / konsekvenserna av 48v 100Ah litiumjon golfvagn batteri överhettning?

Vad är konsekvenserna / konsekvenserna av 48v 100Ah litiumjon golfvagn batteri överhettning?

Vad är konsekvenserna / konsekvenserna av 48v 100Ah litiumjon golfvagn batteri överhettning?
Vi är inte längre nya för att utnyttja och effektivisera 48v 100Ah litiumjon-golfvagnbatterier, och jag är säker på att du delar samma uppfattning. Att använda batteriet under lång tid beror på hur mycket information du har om batteriet. Vid detta tillfälle kommer vi att fokusera vår uppmärksamhet på konsekvenserna av överhettning a 48v 100Ah litiumjon golfvagn batteri. Det är bra att du har sådan information till hands så att du kan hantera ditt batteri effektivt.

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Därför, vad händer egentligen när ett litiumjon-golfbilbatteri av den här typen överhettas? Vissa experter har följande att säga;

Minskad prestanda
Det första du borde vara medveten om när det gäller denna fråga är att alla uppladdningsbara batterier producerar en viss nivå av värme när de används under lång tid. Så även om värme kan tolereras i sådana batterier, kan överskottsvärme komma till ett negativt pris.
Tillbaka till diskussionen när 48v 100Ah litiumjon-golfvagnbatterier arbetar i överhettningsprocessen, är de elektrolytiska komponenterna inte bara mycket glada. Det gör också att batteriet blir mindre effektivt.
När ett batteri av den här typen överhettas är det inte den bästa tiden att använda det. Det rekommenderas alltid att du låter det svalna och kontrollerar vad den möjliga orsaken kan vara, så att det kan åtgärdas och du kan njuta av batteriet som du borde.

Smälta kablar
Om du kan undvika att använda batteriet i den utsträckning det blir överhettat, gör det gärna. Det beror på att överhettning inte kommer att göra ditt batteri något bra. Och en av de skadliga effekterna av denna process är att den kan leda till att dina kablar smälter.
Omedelbart en 48v 100Ah litiumjon golfvagn batteri börjar överhettas tar den ut på batteripolerna och kabeln. Så du börjar se att kabeln tappar sin struktur och smälter. En smältkabel är också en annan väg för minskad prestanda.
Eventuella lösa anslutningar eller föroreningar på batteripolerna bör undvikas till varje pris. De bidrar alla till att minska batteriets effektivitet. Underskatta inte de negativa konsekvenser som följer med att använda ett överhettat batteri.

Dåliga laddnings- och urladdningsegenskaper
Du förväntar dig inte att ett överhettat batteri har samma kvalitet vid laddning och urladdning som dess motsvarighet som inte överhettas. Genom att överhetta ditt batteri utsätter du själva komponenterna som är ansvariga för att producera energin för onödigt tryck. När det övertrycket tar sin vägtull på batteriet börjar dess laddnings- och urladdningskvalitet sjunka otroligt.
Så om du vill att ett sådant batteri ska fungera som det brukade måste du åtgärda överhettningsproblemet först. Batteriet fungerar aldrig som ett nytt när det står inför problemet med överhettning. Kom alltid ihåg det!

Oönskade skador
Det finns ett antal anledningar till varför du behöver fixa dina överhettade 48v 100Ah litiumjon golfbatterier. När det överhettas kommer många negativa åtgärder att hända. En av sådana negativa åtgärder är ett eventuellt brandutbrott.
Jag är säker på att du har hört det tidigare. Laddningsbara batterier och brandutbrott. När du hör något sådant, vet bara att det kan ha orsakats av ett felaktigt batteri som det som överhettas.
En normal 48v 100Ah litiumjon golfvagn batteri exploderar inte på egen hand. Men när de utvecklar fel som gör att de överhettas är allt möjligt. Även om risken för en explosion är mycket liten på grund av dess design är allt fortfarande möjligt.

Kort livslängd
Det är känt att de nya märkena litiumjonbatterier håller längre än någon av sina föregångare. Denna anmärkningsvärda egenskap är det som har gjort att många människor byter automatiskt från sitt tidigare batterialternativ till det de använder idag.
När batteriet överhettas är den långa livslängdsfördelen lika bra som borta. Det kommer att påverka batteriet så långt att det kommer att leverera batteriström i en takt som är mycket lägre än vad den brukade leverera.
Så om du inte är medveten om denna information skulle du förmodligen inte tänka på ett överhettningsbatteri som något som är obehagligt. Gör allt du kan för att undvika att använda ett batteri som överhettas.

En skarp lukt
En normal 48v 100Ah litiumjon golfvagn batteri fungerar utan att ge någon form av lukt. De arbetar tyst, och du skulle inte ens känna igen att de är där. Leverera sin kraft utan att skada miljön.
Privilegiet är inte detsamma med ett överhettningsbatteri. Ett batteri som överhettas har en tendens att börja sända ut en skarp lukt. Lukten kan komma inifrån batteriet eller kan bero på brännkablar runt batteriet.
Hur som helst är denna lukt inte bra och kan vara ganska irriterande för näsborrarna. Återigen ser du en annan anledning till varför du ska arbeta hårt och undvika ett överhettningsbatteri.
Du behöver inte bry dig om ett förorenat luftrum, smältande ledningar och en mängd andra oönskade egenskaper när batteriet inte överhettas. Så gör vad du kan för att hålla det i det tillståndet så länge som möjligt.

48v 100Ah litiumjon golfvagn batteri

48v 100Ah litiumjon golfvagn batteri

Att vara vaksam kan spara batteriet
Lite medvetenhet och oro över hur ditt batteri fungerar kan spara ditt batteri så småningom. Vissa människor sätter bara på batteriet utan att notera vad som händer. Det vill säga, de ägnar nästan noll uppmärksamhet åt avvikelser som bryggs runt batteriet. Och i många av sådana fall kan det vara för sent innan de inser det.
Det lönar sig när du observerar allt som händer runt batteriet när det fungerar. Se upp för allt som kan vara fel eller ordning. Ställ frågor om du inte är medveten om vad du har märkt.
Oavsett vad du gör, använd inte bara batteriet som om du inte bryr dig om det händer något. I livet sparar en söm i tiden nio. Detta ordspråk gäller också för batterier. Mer om 48v 100Ah litiumjon golfvagn batterikan du besöka Kina tillverkare av litiumjonbatterier (litiumjon) JB-batteri vid https://www.jbbatterychina.com/custom-li-ion-battery-packs.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X