Vad gör ett 48v 200ah LiFePO4-batteri i golfbilar mycket tillförlitligt?

Vad gör ett 48v 200ah LiFePO4-batteri i golfbilar mycket tillförlitligt?

Vad gör ett 48v 200ah LiFePO4-batteri i golfbilar mycket tillförlitligt?
När blybatterier användes i golfbilar för några år tillbaka skapade de massor av rubriker. Snabbspolning framåt i dag kommer du att märka att dessa batterier har fasats ut ur marknaden. Faktum är att tillkomsten av LiFePO4-batterier som används i golfbilar har säkerställt att människor inte pratar mycket om blybatterier. Anledningen till sådan utveckling är enkel att förstå. Det är det faktum att det tidigare alternativet (LiFePO4) för batterier är mycket tillförlitliga på många sätt.

Anpassat litiumjonbatteripaket 28

Anpassat litiumjonbatteripaket 28

Här är det största problemet
Frågan är att trots den popularitet som 48v 200ah LiFePO4-batterier i golfbilar verkar vinna bland andra finns det människor som fortfarande inte tror på deras potentialer. Dessa individer anser att blybatterier är ett mer tillförlitligt och pålitligt alternativ. Om du råkar vara bland dessa människor är det säkert att dra slutsatsen att du har lämnat i en grotta. Detta beror på att de flesta golfbilar börjar byta till att använda LiFePO4-batterier.

Huvudsyftet med det här inlägget är att hjälpa dig att förstå mer om 48v 200ah LiFePO4 golfbatterier. Det råder ingen tvekan om att efter att ha läst detaljerna nedan kommer du att vara mycket övertygad om att dessa batterier verkligen representerar golfbilarnas framtid.

Förstå vad LiFePO4 golfbatterier är
LiFePO4-batterier är också kända som litiumjärnfosfatbatterier. De fungerar på samma sätt som litiumjon. Den största skillnaden är dock att de använder en grafitisk kolelektrod och katodmaterial. Deras anod kännetecknas av ett metalliskt underlag. Det finns något som de flesta inte förstår med dessa batterier. Detta är det faktum att de har utformats eller byggts för att fungera som en uppgradering av de ursprungliga litiumjonbatterierna. Det betyder helt enkelt att oavsett vilka litiumjonbatterier som kan erbjuda din golfvagn, kan LiFePO4-batterier erbjuda mer.

Undrar du vad som gör dessa batterier väldigt tillförlitliga än deras motsvarigheter? Naturligtvis är det bara en tidsfråga innan andra golfvagnägare överväger möjligheten att använda dessa batterier. Till exempel tenderar de att ha en mycket bättre och kompakt design än blybatterier och litiumjonbatterier som används i golfbilar. Detta gör dem väldigt enkla att använda.

Viktiga punkter att notera om LiFePO4-batterier
• De är mer kompakta jämfört med de flesta batterier som finns på marknaden
• De kan användas på annat sätt på grund av deras höga flexibilitetsnivå
• De är ekonomiska på lång sikt

Vad gör dessa batterier egentligen mycket tillförlitliga?
Om du råkar vara en av folket som frågar varför LiFePO4-batterier används i golfbilar är mycket tillförlitliga, nedan är några av anledningarna.

Lågt underhåll krävs. Har du någonsin använt något av dessa batterier tidigare där det krävs regelbunden vattning för att hålla dem igång? Naturligtvis måste detta göras eftersom det är det enda sättet att hålla dem i gott skick för att ge optimal prestanda. Detta är ett av de största problemen som folk brukade slåss med i sina golfbilar. De behövde se till att dessa batterier vattnas regelbundet. Underlåtenhet att göra detta kan innebära att spendera mer på lång sikt.

LiFePO4-batterierna är dock helt annorlunda i denna aspekt. De är väldigt enkla att använda eftersom det krävs inget underhåll för att hålla dem i perfekt form. Det enda som ska säkerställas är att de måste lagras på platser med perfekt temperatur. Åldringsprocessen kan sakta ner i stor utsträckning när den lagras på svala platser.

Viktiga punkter att alltid komma ihåg
• Förvara på platser med temperaturer på 15 ° C (59 ° F)
• Se till att batteriet är delvis laddat medan det lagras
• Det rekommenderas att 40% laddning är perfekt när du inte använder ett sådant batteri
• Undvik en situation med 100% laddning

Låg urladdningshastighet. Det finns något med litiumbatterier som de flesta inte förstår mycket. Detta är problemet med självurladdning. Med andra ord är det en situation där batterierna laddas ur på egen hand. Litiumjon- och LiFePO4-batterier liknar i detta avseende. Det vill säga, de är kända för självurladdning. Med denna process behöver du inte nödvändigtvis använda dem innan deras krafter kommer att dräneras gradvis.

Det är bara en fråga om vilken av dem som släpper ut mest när den inte används. Naturligtvis laddar LiFePO4-batterier som används i golfbilar mycket långsamt. I själva verket kommer du nästan inte att märka om de laddar ur.

Viktiga punkter att notera
• Den ska inte laddas ur under 3.0 V innan den laddas igen
• Förvara på en sval plats för att undvika snabb urladdning

De är mycket hållbara. Detta är en annan aspekt att LiFePO4-batterier för golfbilar har visat sig vara mycket populära just nu. Materialen som används i konstruktionen är av hög kvalitet. Detta ansvarar ensamt för sådana batterier som håller i upp till 7 år utan att skadas. Det bästa är att denna teknik ständigt arbetar med företag. Det betyder att det till och med kommer att bli bättre med tiden.

Deras robusta natur gör dem perfekta för alla slags scenarier. Allt du behöver göra är att se till att tillverkarens instruktioner har följts. Ladda också enligt ovan för att hålla den i perfekt skick.

De är säkra. Detta är kanske en annan anledning till att LiFePO4-batterier anses vara mycket säkra. Till exempel upplever de inte överhettning på grund av hur deras konstruktion. Till skillnad från de flesta batterier du hittar på marknaden finns det ingen risk för brandutbrott även när dessa batterier är punkterade.

Viktiga punkter att notera
• De har tätats väl
• De innehåller inte farliga katodmaterial

anpassad litiumjon golfbil batteripaket tillverkare Kina

anpassad litiumjon golfbil batteripaket tillverkare Kina

Slutsats
Med detta sagt är det mycket uppenbart att 48v 200ah LiFePO4-batterier förmodligen är ett av de mest tillförlitliga alternativen du kan använda i din golfbil just nu. De är en fullständig definition av effektivitet.

För mer om 48v 200ah LiFePO4 batteri i golfbilarkan du besöka Kina litiumjon golfvagn batteritillverkare JB-batteri vid https://www.jbbatterychina.com/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X