Min 48v 100ah litiumjon-golfvagn batteripaket vägrade att ladda - vad kan problemet vara?

Min 48v 100ah litiumjon-golfvagn batteripaket vägrade att ladda - vad kan problemet vara?

Min 48v 100ah litiumjon-golfvagn batteripaket vägrade att ladda - vad kan problemet vara?
I golfbatteriets värld handlar det om hur snabbt du kan ladda din EV och komma tillbaka till rörliga vägar. Om du någonsin har några problem med hur ditt vagnbatteri laddas kan du bara få en stor besvikelse!
Därför kommer den här artikeln att ta ont om att titta på en 48v 100ah litiumjon golfvagn batterioch de möjliga orsakerna till att det kanske inte laddas. Efter att ha läst detta borde du kunna räkna ut vad som kan vara fel med ditt batteri.

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Ut ur position?
Innan du ordinerar några lösningar för denna utmaning vill du se till att alla andra saker är i rätt position först. Det bästa är att du bekräftar om batteriet har gått ur position av någon anledning.
Om batteriet har gått ur läge på grund av en olycka eller något annat kommer det knappast att laddas när det är anslutet. Du kan också ta reda på om batteripolerna har anslutits ordentligt i EV. Ingenting kommer att hända när batteriet är felaktigt anslutet till golfvagnens terminaler. Om du har ordnat upp alla dessa och batteriet fortfarande inte laddas, kan vi gå till de andra lösningarna som kommer att förklaras i de följande styckena.

Är ledningarna korroderade?
Du måste också vara medveten om att dina batteripoler kan anslutas korrekt, men det laddas inte. Det är viktigt att du är ute efter eventuell korrosion på ledningarna. Är du förvånad? Många människor vet inte hur viktigt det är.
Korrosion på dina ledningar kommer att bidra till ökat motstånd mot det fria flödet av ström. Ju mer frätande element som byggs upp på tråden, desto mer påverkar den dess förmåga att ladda 100%. Så gör ditt bästa för att bli av med någon form av korrosion som kan hindra strömflödet. Allt du behöver göra är att skrapa bort rost från ledningarna eller förena den med en annan som inte är korroderad.

Laddning av övertid?
Det är också möjligt för en 48v 100ah litiumjon golfvagn batteri att förlora sin laddningskapacitet bara för att den inte har några fler laddningar inuti. Litiumjonbatterier är konstruerade för att fungera med en specifik kemi. Varje gång de sätts igenom laddningscykeln placeras kristaller på batteriet, vilket minskar batteriets effektivitet med tiden.
Därför, när du fortsätter att ladda ditt batteri varje gång, kommer det att finnas en dag du kommer att utsätta det för laddning, och det kommer inte att laddas. Om ditt batteri har kommit så långt finns det inget annat du kan göra än att tänka på hur du byter ut batteriet.
Om du vet om detta kommer du inte att bli särskilt störd när batteriet slutar ladda. Du går bara vidare och gör vad som är nödvändigt.

Kontrollera om det finns föroreningar
Det är inte bara frätande partiklar som kan hindra ett 48v 100ah litiumjon golfvagnbatteri från att laddas som det ska. Föroreningar är en annan skyldig som kan hindra ett batteri från att ladda som det borde.
Dina batteripoler ska vara fria från alla former av föroreningar. Så det finns en mängd smuts som kan överskugga terminalerna och det kommer bara att vägra att ladda. Även om det är ett batteri som du nyligen köpte kan det ändå göra dig besviken på grund av orenheter. Använd eventuellt torrt material för att avlägsna alla föroreningar. Bli av med så många av dem som möjligt innan du använder batteriet igen.
Så länge batteripolerna är fria från främmande material, bör du ha lite eller inga problem med att ladda det om det finns laddningar inuti.

Undvik vattendroppar
Du vill inte att vattendroppar ska byggas upp på dina batteripoler också. Det är inte vattendropparna som är problemet. Dropparna kommer att reagera med atmosfäriskt syre för att ge upphov till den korrosion vi har pratat om tidigare. Så för din 48v 100ah litiumjon golfvagn batteri För att vara säker behöver du inte låta vattendroppar sätta sig på batteriet.
Batteriet ska vara så torrt som möjligt hela tiden. Du kan förvänta dig ett bra batteri om du blir av med alla vattendroppar som har fallit på batteriet.

Kontrollera då och då efter oönskade partiklar
En av de vackra sakerna med alla 48v 100ah litiumjon golfvagn batteri är att de inte kräver så mycket underhåll som vissa andra batterimärken. Till skillnad från vissa batterier behöver du inte tömma vattnet ur det eller utföra några andra tekniska uppgifter på det.
Istället är det du behöver göra att vara noga med batteriet genom att följa alla saker som har nämnts ovan. Kontrollera alltid om det finns föroreningar om du har någon anledning att göra det. Damm, vattendroppar, rost, alla dessa saker borde inte ha någon plats i polerna på batteriet. Du skulle spara dig själv en hel del problem om du bara kunde söka efter dessa saker troget.
Lyckligtvis behöver du inte vara expert på batterier innan du kan göra kontrollerna och till och med bli av med oönskade partiklar om det finns någon.

litiumjon golfvagn batteripaketstillverkare

litiumjon golfvagn batteripaketstillverkare

Sammanfattning
Om du försöker ladda ditt 48v 100ah litiumjon-golfvagnbatteri och upptäcker att det inte laddas har den här artikeln beskrivit och förklarat några steg du kan ta för att fastställa vad problemet är. Artikeln började med att säga att du bör kontrollera batteriets placering om något annat har hänt. Det gick också längre och konstaterade att föroreningar spelar en stor roll för att förhindra ström från att strömma i en krets. Så med den kunskapen vet du att det finns små saker som kan förhindra att ditt golfbilbatteri laddas. Mer om 48v 100ah litiumjon golfvagn batteripaketkan du besöka du kan besöka Kina litiumjon golfvagn batteritillverkare JB-batteri vid https://www.jbbatterychina.com/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X