Litiumjon-golfbilbatterier: Ett steg i rätt riktning

Litiumjon-golfbilbatterier: Ett steg i rätt riktning

Litiumjon-golfbilbatterier: Ett steg i rätt riktning
Golf är en populär sport över hela världen. Med golfbanor spridda över tunnland och tunnland mark används golfbilar av miljoner golfare. Som någon golfkonstägare skulle säga är det viktigaste med en golfbil dess batteri. Vad en bränsletank är för en bil, ett batteri är för en golfbil.

Under längst tid hade golfare varit vana vid att spendera mycket tid och energi för underhåll av djupcykelblybatterier i sin vagn. Under de senaste decennierna har det dock skett en märkbar övergång till litiumjonbatterier. Litiumjonbatteritillverkare gör således sitt bästa för att hålla jämna steg med den ökande efterfrågan på sådana batterier.

Anpassat litiumjonbatteripaket 25

Anpassat litiumjonbatteripaket 25

Den växande preferensen för litiumjonbatterier är inte utan anledning. De erbjuder många betydande fördelar jämfört med sina blysyra-motsvarigheter. De är som följer:

Lätt och effektiv
Som erfarna golfare vet är en uppförsbacke med blybatteribaserad vagn en prövning, eftersom sådana vagnar kan tappa kraft och röra sig mycket långsamt när de går uppför. Men sådant är inte fallet med något litiumjonbatteri som 48v 20ah litiumjonbatteri, 36V batteri med litiumgolfvagn eller 48v 100ah lifepo4 batteri för golfbilar.

Eftersom dessa batterier är en bråkdel av vikten av blybatterier har den en betydande fördel mellan effekt och viktförhållande. Som ett resultat, ett bra litiumjonbatteri som 48 volt litiumjon-gaffeltruckbatteri har makt på begäran, oavsett avgiftsnivå eller terräng den går igenom. Två vuxna i medelstorlek (eller motsvarande) kan bäras snabbt på litiumjondrivna vagnar med full effektivitet innan de släpps ut helt.

Vidare förbättrar fordonets effektivitet också fördelaren eftersom en lätt vagn sätter mindre tryck på bromsarna. Detta ökar bromsarnas livslängd och förbättrar prestanda på lång sikt.

Sparar tid och kostnad för underhåll
De som har använt djup cykel blybatterier känner besväret med underhållet av sådana batterier. För att ett blysyrabatteri ska ge full prestanda är en helt mättad laddning i 14 till 16 timmar ett måste.

Vidare måste sådana batterier laddas vid måttlig temperatur vid alla tider för att undvika djupa urladdningar. Dessutom måste de alltid kontrolleras för farliga syraläckor för att undvika olyckor. Även med regelbundet underhåll kommer ett blybatteri sannolikt att bytas ut om 5 år.

Anpassat litiumjonbatteripaket

Anpassat litiumjonbatteripaket

Å andra sidan ger litiumjonbatterier en stor lättnad på hela underhållsfronten. Eftersom det inte finns någon syra i litiumjonbatterier finns det risk för spill. Dessutom behöver du bara ladda dem i högst 2-3 timmar, och de ger full prestanda tills de är helt urladdade. Med inget underhåll en kvalitet litiumjon-golfbilbatteri håller lätt upp till 8-10 år.

Således, om priset är avskräckande för att gå in för ett litiumjonbatteri i första hand, var säker på att du sparar mycket tid på kostnader jämfört med blybatterier.

Dela det här inlägget


en English
X