Varför anpassade litiumjonbatterier är ett självklart val för golfbilar

Varför anpassade litiumjonbatterier är ett självklart val för golfbilar

Varför anpassade litiumjonbatterier är ett självklart val för golfbilar
För alla golfare är det absolut nödvändigt med en golfbil som ger optimal prestanda. Det finns inget så frustrerande än en vagn som saktar ner spelet. Det kan spela på psyket och slösa bort din tid på golfbanan.

Det är en av anledningarna till varför blybatterier, trots att de var närvarande i mer än ett sekel, tog en baksätet när litiumjonbatterier gjorde ett inträde i golfvagnen, bara några decennier tillbaka. Det finns många distinkta fördelar som tillverkare av litiumjonbatterier säger att deras batterier tillhandahåller över blybatterier.

Anpassat litiumjonbatteripaket 23

Anpassat litiumjonbatteripaket 23

Litet fotavtryck
En av de mest uppenbara fördelarna med en kvalitet 36V batteri med litiumgolfvagn är dess vikt. Dessa litiumjonbatterier väger en bråkdel av deras motsvarigheter med blysyra men har en avsevärd fördel mellan effekt och viktförhållande. Med enklare ord, att en golfbil som drivs av ett litiumjonbatteripaket är utrustad för att bära större belastning och nå högre hastighet, utan att någon kraft eller effektpåverkan försvinner.

Längre livslängd
En annan viktig fördel som litiumjonbatterier erbjuder jämfört med deras blysyra motsvarigheter är deras längre livslängd. Jämfört med blybatterier som kan hålla i allt mellan 500 och högst 1000 cykler, ett litiumjonbatteri som 48v 20ah litium jon batteri kan enkelt vara mellan 2000 och upp till 5000 cykler.

Även om du kanske måste ådra dig en högre kostnad för ett litiumjonbatteri på förhand, är kostnaden rättfärdigad helt enkelt för att den räcker längre och kan överleva din kundvagn! Det är också valuta för pengarna eftersom det innebär lägre energiräkningar, underhållskostnader och potentiella reparationer. Således är det uppenbart att det på lång sikt är mycket mer fördelaktigt att få ett litiumjonbatteri jämfört med ett blybatteri.

Teknikfördelen
Vilka blysyrabatterier som har förbättrats mycket från vad de brukade ha tidigare inte har är den senaste tekniska tekniken. Litiumjonbatterier som t.ex. 48v 100ah lifepo4 batteri för golfbilar är utrustade med ett inbyggt batterihanteringssystem (BMS). BMS uppgift är att övervaka att batteriparametrarna fungerar optimalt. Den andra viktiga delen som BMS spelar är att batteriet varken är urladdat eller överladdat. Som ett resultat av den avancerade tekniken som används i litiumjonbatterier som 48v 100ah lifepo4-batteri för golfbilar, förbättras säkerhet, tillförlitlighet och lägre stilleståndstid för golfvagnen.

Anpassat litiumjonbatteripaket 5

Anpassat litiumjonbatteripaket 5

Nollunderhåll
Slutligen, men inte minst, glöm att behöva utföra regelbundna prestandakontroller som med blybatterier. Inget mer kontroll för farligt hjälpspill som inte bara kan skada vagnen utan också kan vara farligt för dig. Eftersom det inte finns någon syra i litiumjonbatterier kan sådana spill helt uteslutas. Med ett litiumjonbatteri är allt du behöver göra att ansluta det, ladda det i ett par timmar och du kan bli av med blixtlås när du är redo för en golfdag!

Dela det här inlägget


en English
X