Berättar tecken på att ditt litiumjon golfvagn batteripaket behöver bytas ut

Berättar tecken på att ditt litiumjon golfvagn batteripaket behöver bytas ut

Berättar tecken på att ditt litiumjon golfvagn batteripaket behöver bytas ut
Låt möta det. Golftillbehör är inte särskilt billiga! Mest av allt, när det är dags att byta batteri i din golfbil, kan det visa sig vara en stor belastning på fickan. Dessutom, om ditt batteri viker mitt i ett spel eller när du förbereder dig för att åka till ett, kan det vara ganska pinsamt! Den goda nyheten är att det finns några tecken som du kan se upp för som indikerar att din golfvagn batteri behöver bytas ut.

Anpassat litiumjonbatteripaket 25

Anpassat litiumjonbatteripaket 25

Kraft dräneras ofta
Om batteriet i din golfbil fungerar optimalt kan en typisk 18-håls golfrunda enkelt slutföras på 3.5 till 4 timmar tills batteriet är helt urladdat. Men om du upptäcker att ditt batteri tar slut om 2 till 2.5 timmar, trots att du har fulladdat i början av spelet, är det en säker indikation på att ditt batteri behöver bytas ut.

Längre tid att ladda
Om ditt batteri brukade ta 7-8 timmar att ladda normalt, men nu tar det mer än 10-12 timmar att få full laddning, betrakta det som ett annat tecken på att batteriet måste bytas ut. När ett batteri åldras tar det längre tid att ladda och laddas ur snabbare än vanligt.

Problem i acceleration
Får du fastnat på våta marker alltför ofta, eller tycker du att det är omöjligt att flytta med din golfbil uppför? Om du upptäcker att vagnen fastnar och vägrar att accelerera ibland behöver du den mest, är det ett gott tecken på att en förändring behövs.

Läckor och utbuktningar
Även om det här kan verka som en bra idé finns det synliga tecken på att ditt batteri ger upp. Se till exempel upp för flytande elektrolyter som försämras med tiden och börja buka ut på batteriets yta. Vidare måste läckage och korrosion behandlas som tydliga tecken på utbyte. Detta är det sista tecknet på att du måste följa med omedelbar verkan för att förhindra olyckor.

Gör rätt val
När du är säker på att ditt batteri behöver bytas ut är det dags att leta efter ett batteri som ökar effektiviteten hos en golfbil. Ett litiumjonbatteri är ett perfekt val eftersom det ger många fördelar.

Lätt och effektiv
När du väljer ett litiumjonbatteri framför ett blysyra smety, du sänker vikten med nästan en tredjedel! Ett lättare fordon ser till att det är mindre tryck på motorn och bromsarna, vilket ökar batteriets livslängd.

litiumjon golfvagn batteripaketstillverkare

litiumjon golfvagn batteripaketstillverkare

Snabbare laddning och längre livslängd
Ett litiumjonbatteri kan ladda cirka 80% på bara en timme. Det betyder att du inte längre behöver vänta när du bestämmer dig för att gå ut på ett improviserat spel med kort varsel. En fulladdning tar endast cirka 2.5 till 3 timmar, jämfört med nästan 8 till 10 timmar i ett blybatteri.

Vidare kan ett litiumjonbatteri hålla upp till 5000 cykler jämfört med 800 eller 1000 i ett blybatteri. Ofta är livslängden för ett litiumjonbatteri som 48v 20ah litiumjonbatteri 36V batteri med litiumgolfvagn överstiger den för själva vagnen. Trots att kostnaden för litiumjon på förhand kan verka högre, ger det således mer valuta för pengarna på lång sikt.

Dela det här inlägget


en English
X