Vad är innebörden av djup urladdning i 48v 200ah LiFePO4 golfvagn batteripaket?

Vad är innebörden av djup urladdning i 48v 200ah LiFePO4 golfvagn batteripaket?

Vad är innebörden av djup urladdning i 48v 200ah LiFePO4 golfvagn batteripaket?
Långt innan nu var den uppladdningsbara batterivärlden uppenbarligen dominerad av blysyrabatterierna. Jag menar, de tog bokstavligen över hela utrymmet. Deras marknad och försäljning exploderade som ingen någonsin förväntat sig. Men då kom ett problem - frågan om djup urladdning var en allvarlig utmaning. Dessa tillverkare har försökt allt de kunde, men allt till ingen nytta. Följaktligen har problemet med djupurladdning varit ett problem med blybatterier.

Med det sagt kommer detta inlägg att belysa vad djup urladdning är för a 48v 200ah LiFePO4 golfbilbatteri? Och ändrar det positionen för de nuvarande, ledande världsbatterierna? Dessa och många fler är några av de saker vi kommer att titta på i den här artikeln.

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Vad betyder djupurladdning för litiumbatterier?
Djup urladdning i uppladdningsbara batterier hänvisar helt enkelt till att låta batteriet rinna ut helt innan det laddas igen. I batterivärlden kallas urladdnings- och laddningscykeln för en djup cykel.

Blybatterier och litiumjonbatterier upplever djupt urladdning. Därav 48v 200ah LiFePO4 golfbilbatteri är inget undantag. Det kan finnas batterier som inte tål djup urladdning, men det anses normalt för de bästa uppladdningsbara batterierna. Följande avsnitt visar oss hur de skiljer sig från varandra.

Det unika med djup urladdning för litiumbatterier
Som vi med rätta har fastställt, 48v 200ah LiFePO4 golfbilbatteri kan göras felaktigt genomgå djup urladdning. Är det något som borde ge dig allvarlig oro? Tja, inte riktigt. Anledningen är att litiumjonbatterier är konstruerade för att leverera optimalt även vid djup urladdning.

För att förklara det måste vi också prata om hur en urladdning kan skada ett blybatteri. Varje gång du laddar ur ett blysyrabatteri till noll procent (0%) och laddar det har du använt en av dess cykler. Väldigt viktigt. Tyvärr, för blysyra, tål ditt batteri bara hundratals djupa urladdnings- och laddningscykler. I de flesta fall är det mellan 400 och 600 djupa cykler. Vet du vad det betyder? Det betyder att batteriets livslängd efter detta antal gånger inte längre är densamma.

Det är några allvarliga konsekvenser om du hoppades kunna använda batteriet under en längre period. Tack och lov tål litiumjonbatterier upp till två tusen (2000) djupa cykler. Det är uppenbart att de har en stor fördel i förhållande till sina grannar med blysyra. Därför var dessa litiumbatterier konstruerade för att skyddas mot fasorna vid djup urladdning. Med andra ord är djupurladdning för litiumbatterier inget speciellt. Det liknar ett batteri som genomgår normalt urladdning.

Skyddskretsar
Det är inte av en slump att a 48v 200ah LiFePO4 golfbilbatteri hindras inte av djupcykel jämfört med ett blybatteri. Det var en avsiktlig och unik design av tillverkarna av batteriet. De har halkat eller inkluderat vissa komponenter som garanterar det skydd som litiumjonbatteriet kräver.

På så sätt överladdas eller överladdas inte litiumjonbatterier. Den enkla skyddskretsen gör det möjligt. I stark kontrast är detta inte möjligt med blybatterier. Inte för att forskarna är dåligt informerade, utan för att det material som används för att tillverka dem är det som skapar begränsningen. Uppenbarligen är detta en av anledningarna till att litiumjonbatterier föredras idag framför många andra batterimärken.

Robust mot höga temperaturer
Extrem värme är en av de saker som kan döda vilket batteri som helst. Hög temperatur kan förstöra de flesta batterier. Nu har chansen att detta händer med litiumjonbatterier minskat drastiskt. 48v 200ah LiFePO4 golfbilbatteri är utformad med vissa funktioner som gör den användbar även i en miljö där temperaturen är hög.

Med detta sagt kommer det att vara olämpligt att ta ditt litiumjonbatteri till en miljö som är extremt het, allt eftersom den här artikeln säger att batteriet är skyddat. Vet detta, det finns en viss värmegräns som ditt batteri kan ta. Det kan bara fungera inom ett visst temperaturintervall. Att överskrida det angivna och tillåtna temperaturområdet kan skada batteriet. Var alltid uppmärksam på detta.

Vad har framtiden att erbjuda?
Vi kanske inte kan ge dig en exakt beskrivning av vad du kan förvänta dig inom en snar framtid eftersom vi inte är direkt i tillverkning av batterier. Ibland är det dock okej för oss att titta på helheten.

Det är mycket uppenbart att batteritillverkare arbetar hårt för att producera högkvalitativa batterier. Om du överväger litiumjonbatterier och andra produkter kan du förstå att de upptäcktes mitt i så många brister. De producerades när batterivärlden genomgick några allvarliga utmaningar. Och idag kan du se tillförlitliga och effektiva produkter som 48v 200ah LiFePO4 golfvagn smety.

På samma sätt ser vi alla fram emot när alla batterier inte påverkas av djupurladdning. Förhoppningsvis kommer deras funktioner att kopplas till någon form av smart teknik. Oavsett vad som händer är vi optimistiska att vi kommer att få mycket mer av de kommande batterierna som ligger framför oss. Men tills det händer kanske vi betalar vår trohet till litiumjonbatterier under lång tid.

Anpassat litiumjonbatteripaket 18

Anpassat litiumjonbatteripaket 18

Sammanfattning
Djup urladdning betyder samma sak för 48v 200ah LiFePO4 golfbilbatteri som det gör för blybatterier. Du kan av misstag ladda ur ditt litiumjonbatteri till 0%, och ingen skada kommer att orsaka ditt batteri. Det beror på att litiumjonbatterier är konstruerade för att motstå mer djupcykelladdningsprocesser. Vi har lärt oss av denna artikel att de klarar 2000 cykler. Vi pratade också om deras förmåga att arbeta i områden med hög temperatur på grund av deras skyddsmekanism. Och de kommer också med komponenter som förhindrar överladdning.

Dela det här inlägget


en English
X