Tillverkare av litiumpolymerbatterier säger en guide för att skydda ditt anpassade litiumjonbatteripaket

Tillverkare av litiumpolymerbatterier säger en guide för att skydda ditt anpassade litiumjonbatteripaket

En guide för att skydda ditt anpassade litiumjonbatteripaket
Som det mest fördelaktiga alternativet jämfört med traditionell djupcykel blybatterierhar en litiumjonkemi blivit det föredragna valet för bärbar kraft över applikationer.
Vare sig det är de kompakta som driver bärbara datorer och smartphones eller batterier med högre kapacitet som driver fritidsfordon, litiumjonbatterier finns överallt.
Litiumjonbatterier medför färre risker; det råder inget tvivel om det. Ändå kan behovet av batterivård och försiktighetsåtgärder inte elimineras.

Man måste vara försiktig när man hanterar batterimaterial och kemikalier, vara uppmärksam på laddningscykler och temperaturreglering och flytta batterier över stationer och utrustning. I den här artikeln diskuterar vi hur du håller ditt litiumjonbatteri säkert.

Anpassat litiumjonbatteripaket 26

Anpassat litiumjonbatteripaket 26

Felaktig hantering av elektrolyter har alltid ansetts vara en stor säkerhetsrisk för batterier. Traditionella blybatterier måste ständigt vattnas för att bibehålla prestandan. Men det är inte fallet med litiumjonvarianter. Elektrolyterna är förseglade i battericellerna. Således behöver du inte oroa dig för personens eller skötarens skador orsakade av oavsiktligt spill eller hudkontakt.

En stor fråga med litiumjonbatterier är den högre energitätheten. Batteriet ska kopplas bort från laddningsporten så fort det är fulladdat. Överladdning kan överhetta batteriet vilket ökar risken för explosioner.

Batterier måste inspekteras dagligen för strukturella förändringar. Batterier som avger en obekant lukt, läcker vätska, överhettas eller visar synliga formförändringar måste bytas ut innan det orsakar någon ofördelaktig incident.

Glöm inte att fråga om batteriet har ett batterihanteringssystem. Hög inkommande ström, överladdning, ökad intern temperatur (utanför det säkra området) och batteri över urladdning är kritiska förhållanden. De orsakar inte bara batterifel utan kan få farliga konsekvenser. Ett integrerat batterihanteringssystem skyddar batteriet under dessa kritiska förhållanden med en brytare som automatiskt kopplar bort batteriet.

Omgivningstemperaturen blir också en viktig faktor i batterisäkerheten. Batterier måste förvaras på ett svalt, torrt, ventilerat område. Förvaras åtskilt från direkt sol eller från en lättantändlig källa.

När det gäller litiumjonbatterisäkerhet förbiser vi ofta bortskaffande av batterier. Istället för att låta batterierna bara staplas upp efter att de har blivit värdelösa är ett bättre alternativ att överföra dem till en återvinningsenhet där de kan återvinnas eller kastas effektivt.

I slutändan kokar det också ner till var du köper litiumjonbatteriet. Batteriet måste genomgå noggranna tester och vara certifierat av ett oberoende testlaboratorium. JB-batteri är en av de främsta tillverkarna av litiumjonbatterier, som kan vara en bra ersättning för alla typer av blysyra-, gel- och AGM-batterier. Deras batterimodeller är kompatibla med de flesta applikationer.

Anpassat litiumjonbatteripaket 12

Anpassat litiumjonbatteripaket 12

Batterihöljet ska vara av god kvalitet för att tåla tuff användning. Ännu viktigare, av säkerhets- och prestationsskäl måste du välja ett batteri som är kompatibelt med din applikation eller ditt elektriska verktyg.

Du bör alltid läsa igenom produkthandboken för att kontrollera batterispecifikationerna. För att lägga till måste man följa tillverkarens anvisningar när man använder, lagrar och bortskaffer ett litiumjonbatteri.

Dela det här inlägget


en English
X