6 faktorer att tänka på innan du väljer ett anpassat gaffeltruckbatteripaket från tillverkaren i Kina

6 faktorer att tänka på innan du väljer ett anpassat gaffeltruckbatteripaket från tillverkaren i Kina

6 faktorer att tänka på innan du väljer ett anpassat gaffeltruckbatteripaket från tillverkaren i Kina

Om gaffeltruckar är en oumbärlig del av tillverkningsprocessen i din anläggning är det viktigt att välja rätt batteri.

När allt kommer omkring är ett batteri en långsiktig investering. Det har en direkt inverkan på tillverkningsprocessernas effektivitet, sparar tid och pengar.

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Den här korta guiden ger dig en kortfattad beskrivning av de 8 faktorer som du måste tänka på när du köper gaffeltruckbatterier.

Storlek. Varje gaffeltruckmodell rymmer ett specifikt batteri. Därför är den första punkten att överväga vilken storlek gaffeltruckbatteri som är kompatibelt med ditt elfordon. Se måtten på batterifacket när du försöker bestämma batteriet i rätt storlek.

Vikt. Gaffeltruckarna har en motvikt i den bakre delen för att balansera de laster som lyfts fram. En hel del truckar använder batteriets vikt som en motvikt. Börja därför med att granska gaffeltruckens motviktskrav. Om du väljer ett lågviktsbatteri kan fordonet bli instabilt.

Batteriteknik. Blysyra och litiumjon är bland de mest använda kemikalierna för gaffeltruckar.

Av de två har blybatterier använts i stor utsträckning för att driva kommersiella gaffeltruckar. Bly-syra-modellerna är gjorda av en svavelsyra- och vattenblandningselektrolyt. Denna basvätska samverkar med dess blyplattor för att generera energi. Medan blybatterier gör ett ganska rimligt jobb med att hålla dina gaffeltruckar igång, de kräver mer underhåll. Detta inkluderar att fylla på batteriet regelbundet med vatten.

Litiumjonkemier är relativt nya, med de första modellerna som användes i början av 1990-talet. Faktum är att de flesta batterier monterade i gaffeltruckar som används inom materialhanteringsindustrin inkluderar litiumjonfosfatkemi. De är energitäta och utformade i kompakta och lätta profiler.

De har längre livslängd, arbetar i ett rimligt antal timmar på en enda laddning och tar maximalt 2-3 timmar att ladda. Detta är en utmärkt funktion om din anläggning fungerar dygnet runt på rotationsskift. Litiumjon-gaffeltruckers batterier har inte heller en löstagbar topp (som bly-syror) och behöver inte fyllas på.

Krav på spänning och effekt. Fel spänning kan skada ditt fordon utan reparation. 36- och 48-voltsbatterier används ofta för att driva gaffeltruckar. Kontrollera spänningen din gaffeltruck klarar av innan du väljer ett batteri.

Ampertimmarna (AH) dikterar batterikapaciteten. En högre ampere-timbetyg innebär bättre batterikapacitet. Köp en gaffeltruck med högsta effekt på timme för att maximera driftseffektiviteten och förlänga körtiden.

Laddarens specifikationer. Det är troligt att du kommer att använda ditt nya gaffeltruckbatteri med ditt befintliga laddningssystem. Inte alla laddare är skapade samma, även om de är skapade för samma spänning. En bra leverantör av litiumjonbatterier som JB Battery hjälper dig i frågor som batteriladdarkompatibilitet. För att lägga till, byta till a litiumjon gaffeltruckbatteri från en blysyra måste du byta batteri.

Anpassat litiumjonbatteripaket 15

Anpassat litiumjonbatteripaket 15

I slutändan kan du behöva granska det totala antalet batterier som du behöver för att hålla din gaffeltruckflotta igång efter att du har valt batteriet. Du kan också välja rekonditionerade eller anpassade litiumjon- och blybatterier.

Så oavsett om du har en enda gaffeltruck eller använder en flotta, kom ihåg dessa 8 pekare så att du väljer det bästa på marknaden.

Dela det här inlägget


en English
X