För- och nackdelar med litiumjonbatteripaket och varför de är ett bra val

För- och nackdelar med litiumjonbatteripaket och varför de är ett bra val

För- och nackdelar med litiumjonbatteripaket och varför de är ett bra val

Litiumbatteritekniken har förbättrats över tiden och idag finns det många stabila produkter på marknaden. Dessa batterier är mycket populära idag och finns i iPods, telefoner, handdatorer och bärbara datorer. Dessa litiumjonbatterier är ganska populära idag eftersom de är ganska energiska och uppladdningsbara.

Hitta det bästa Kinesisk tillverkare av litiumbatterier är mycket viktigt eftersom batterifel kan vara katastrofalt. Det har förekommit fall av batterier som brister i lågor. Även om detta är ganska sällsynt kan det vara bra att hitta den perfekta tillverkaren. Felfrekvensen kan öka i enlighet med hur batteriet tillverkades i första hand.

Anpassat litiumjonbatteripaket 20

Anpassat litiumjonbatteripaket 20

Litiumjonbatteriers fördelar och nackdelar är många, och de kan hjälpa till att identifiera om de alls behöver batteriet.
• En av de största sakerna som gör dessa batterier så populära är att de tenderar att vara lättare än andra alternativ med samma storlek. Detta beror på att batterierna är tillverkade med lätt kol och litium. Litium är ett mycket reaktivt element. Det är därför som energi lätt kan lagras i atombindningarna. Det är därför litiumjonbatterier har en hög energitäthet.

• Normalt kan litiumjonbatterier lagra 150 wattimmar / kg. Nickelmetallhydridbatteripaket kan lagra 100 wattimmar / kg även om 60-70 wattimmar är lite vanligare. För blybatterier, man behöver cirka 6 kilo för att lagra den typ av energi som ett kilo litiumjonfoder kan. Ovanstående information visar hur överlägset litiumjonbatteriet verkligen är.

• Dessa batterier kan hålla laddning. Batteripaketet tappar 5 procent av laddningen jämfört med 20 procents förlust varje månad för NiMH-batterier.

• Batterierna har ingen minneseffekt. Det betyder att de inte behöver laddas ur helt innan de kan laddas, som med de flesta tillgängliga batterier.

• Den andra stora fördelen är att dessa batterier klarar hundratals urladdnings- / laddningscykler.

Med detta sagt betyder det inte att batterierna är utan brister. Det finns flera nackdelar associerade med samma också.
• En av de största är att nedbrytning börjar nästan omedelbart efter att de har tagits från fabriken. I de flesta fall kan batterierna ta 2 till 3 år från det att de tillverkas, oavsett om de används eller inte.

• De tenderar också att vara mycket känsliga för höga temperaturer. När de utsätts för värme tenderar litiumjonbatterierna att brytas ned snabbare än under normala omständigheter.

• Om batteriet laddas ur helt kan det förstöra.

• Det är också viktigt för batteriet att ha en dator ombord. Detta hjälper till med dess hantering, och detta kan göra det ännu dyrare beroende på användningen det är avsett för.

• Dessa batterier har varit kända för att brinna i lågor när de går sönder, även om chansen är ganska liten.

Anpassat litiumjonbatteripaket 19

Anpassat litiumjonbatteripaket 19

JB-batteri är en av de ledande kinesiska litiumbatteritillverkarna. Det finns så många alternativ när det gäller litiumjonbatterier från denna tillverkare. Det finns 72v 100ah lifepo4 batteripaket, 48v 100ah, 24v 100 och 12v 105 ah litiumjonbatteri. Detta gör det enkelt för en att välja det lämpligaste alternativet att välja baserat på kraftbehovet.

Dela det här inlägget


en English
X