Liv och död för 24v 100ah litiumjonbatteripaket och andra litiumjonbatterier

Liv och död för 24v 100ah litiumjonbatteripaket och andra litiumjonbatterier

Liv och död för 24v 100ah litiumjonbatteripaket och andra litiumjonbatterier
Att få det perfekta litiumjonbatteriet är viktigt, särskilt om man vill uppleva det bästa från olika enheter och prylar. Det finns olika områden där 24v litiumjon-djupcykelbatteri kan användas. Att förstå specifika applikationer kan vara bra att avgöra vad som behövs. Man kanske vill byta ut och att hitta ett kompatibelt alternativ kan vara ett hektiskt men inte omöjligt uppdrag när det är bäst Kinesisk tillverkare av litiumbatterier väljs.

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Det finns sätt att förlänga ett jonbatteris livslängd och anledningarna till att det kan explodera. Det har förekommit olika fall där litiumjonbatterier enligt uppgift har tagit eld eller exploderat. Vanligtvis är dessa batteripaket lite dyra. Om de ska hålla länge finns det flera saker att komma ihåg.

1. Litiumjonkemin föredrar vanligtvis partiell urladdning i motsats till djup urladdning. Det betyder att man bör undvika att batteriet tappas till noll. Vanligtvis har kemikalierna inget minne, så partiell urladdning orsakar ingen skada på förpackningen. Men när spänningen sjunker under en viss nivå kan den förstöras. Att förstå detta hjälper till att fatta rätt beslut för att förlänga och skydda batteriets livslängd.

2. Dessa batterier åldras. Dessa batterier har vanligtvis en livscykel på cirka tre år. Detta är även när de inte används. Detta innebär att batteriet ska användas. Inget antagande bör antas att om batteripaketet inte används håller det längre. Så är inte fallet. När du får ett nytt paket är det mycket viktigt att se till att det verkligen är nytt. Om batteriet har varit till salu länge betyder det att livslängden redan är utarmad. det hjälper till att kontrollera tillverkningsdatum.

3. Undvik värmen: så mycket som möjligt, exponera inte de olika litiumjonbatteripaket. Oavsett deras spänning blir värmen nedbrytande.

explosioner
Vanligtvis, när litiumjonbatteriet blir för varmt och tänder elektrolyter, tar det eld. Dessa bränder kan vara ganska allvarliga. I de flesta fall, när en sådan brand uppstår, beror det på intern kortslutning i själva batteriet. Litiumjonceller har ett separeringsark som är avsett att hålla de negativa och positiva elektroderna borta från varandra. Om arket punkteras av någon chans kommer elektroderna i kontakt; detta gör att batteriet värms upp ganska snabbt.

När avskiljaren misslyckas händer en kortslutning inuti litiumjonbatteriet. På grund av hur energiska batterierna är blir det väldigt varmt. Värmen gör att batteriet böjer organiskt lösningsmedel som används som elektrolyt. Denna värme eller gnistor som kan vara nära batteriet kan få det att tändas. Om detta händer i cellen kaskaderar eldvärmen till andra celler och förpackningen flammar upp.

Bränder är ganska sällsynta, men det finns fortfarande ett par rapporter om samma. Detta gör att det är viktigt att välja rätt litiumjonfosfatbatteritillverkare om du hittar rätt val.

Anpassat litiumjonbatteripaket 18

Anpassat litiumjonbatteripaket 18

JB-batteri är en av de bästa tillverkarna av 72v 100ah lifepo4 batteripaket 12v 105 ah litiumjonbatteri, 48v batteri och 24v 100ah litiumjonbatteri. Batterierna kan tjäna olika syften när de är kompatibla med det specifika systemet på plats.

Dela det här inlägget


en English
X