72v 100ah lifepo4 batteripaket och andra Li-ion-batterier jämfört med blybatterier

72v 100ah lifepo4 batteripaket och andra Li-ion-batterier jämfört med blybatterier

72v 100ah lifepo4-batteripaket och andra Li-ion-batterier jämfört med blybatterier

Litiumjonbatterier har en stor fördel jämfört med alternativen för blybatteri. Detta beror på att de inte lider av underskott. Detta är fall där batterierna inte är fulladdade före urladdning. Detta är ett problem med alternativet för blybatteri och kan leda till nedbrytning av plattan om det händer flera gånger. Litiumjärnfosfatbatterier kräver inte full laddning regelbundet. Det är faktiskt lite möjligt att förbättra batteriets livslängd när en partiell laddning påverkas istället för full laddning.

Anpassat litiumjonbatteripaket 23

Anpassat litiumjonbatteripaket 23

Vid utformning av solenergisystem är effektivitet en av de viktigaste sakerna som måste övervägas. Riktningseffektiviteten för blybatterier är i genomsnitt cirka 80%. Det finns några kemier som kan vara mycket värre. I jämförelse är litiumjärnfosfatbatterier uppåt på cirka 95% -98%. Detta är en stor förbättring för system, särskilt när det finns begränsad solenergi, som vintermånaderna. Detta leder till stora besparingar.

Blybatterier har ett ineffektivt laddningstillstånd för absorption. Detta leder till en effektivitet på upp till 50% och ibland mindre. Litiumbatterier har ingen absorptionsladdning. Laddningstiden kan vara två timmar. Det bör också noteras att litiumjonfosfatbatterier kan slutföra urladdning utan några betydande dåliga effekter. Det enda är att se till att enskilda celler inte överladdas. BMS eller det integrerade batterihanteringssystemet övervakar detta.

Tillförlitligheten och säkerheten hos litiumjonbatterier är ett stort problem. Det är därför en BMS måste integreras i batteriet. Detta system ansvarar för övervakning, utvärdering, balansering och skydd av celler så att de inte fungerar utanför området som anses vara säkert. Detta är en viktig komponent när det gäller säkerhet. Det skyddar och övervakar cellerna i batteriet så att de inte överströmmer, över / under spänning, över / under temperatur etc. A 72v 100ah lifepo4 batteri kan skadas permanent om cellspänningen skulle falla under 2.5 v. BMS hjälper till att övervaka alla celler för att förhindra cellskador vid över- eller underspänning.

BMS balanserar också batteripaketet när det laddas. Detta säkerställer att alla celler är fulladdade och ingen överladdning sker. Batteriernas celler balanserar inte automatiskt när laddningscykeln avslutas. Det kan finnas små variationer i cellerna, vilket innebär att cellerna inte kan vara 100% identiska. Därför, om de cyklas, kan vissa celler laddas ur helt eller laddas före andra. Utan korrekt balansering kan denna avvikelse fortsätta öka.

Däremot fortsätter strömmen att strömma i blybatterier även efter full laddning. Detta orsakar elektrolys i just det batteriet. Detta innebär att vattnet delas upp i syre och väte. Detta gör att andra celler kan vara fulladdade och balansera naturligt. Med litiumceller är fulladdade celler mycket motståndskraftiga och lite ström strömmar, vilket innebär att inte alla celler laddas enhetligt. Det är därför BMS är så viktigt i litiumjonbatterier.

Anpassat litiumjonbatteripaket 17

Anpassat litiumjonbatteripaket 17

JB-batteriet förstår hur li-ion-batterier fungerar och har kunskap och teknisk kunskap för att skapa säkra och effektiva batterier. Denna kinesiska litiumbatteritillverkning erbjuder det bästa 48v litiumjonbatteri 100ah pris. Många andra litiumjonbatteripaket kan nås.

Dela det här inlägget


en English
X