Begränsningar av anpassade 72v 100ah lifepo4-batteripaket och andra alternativ för li-ion-batterier

Begränsningar av anpassade 72v 100ah lifepo4-batteripaket och andra alternativ för li-ion-batterier

Begränsningar av anpassade 72v 100ah lifepo4-batteripaket och andra alternativ för li-ion-batterier
Många litiumjonbatterityper finns tillgängliga på marknaden, inklusive a 72v 100ah lifepo4 batteripaket. Detta är en stor fördel eftersom olika applikationer med rätt teknik kan drivas efter behov. Vissa batterier har hög densitet när det gäller ström. Detta gör dem till ett bra val för elektronisk utrustning. Andra har en mycket högre strömnivå, vilket gör dem till ett utmärkt val för elverktyg och elfordon.

Trots de många fördelarna med litiumjärnfosfatbatterierna finns det fortfarande vissa begränsningar som borde förstås. Även om det finns sådana nackdelar betyder det inte att de inte kan mildras eller övervinnas för att ge en fantastisk prestation. Genom att förstå nackdelarna är det lätt att kringgå saker och ändra design för att minska bristerna.

Begränsningar

Anpassat litiumjonbatteripaket 28

Anpassat litiumjonbatteripaket 28

Skydd
Jämfört med andra tekniker är litiumjonbatterier robusta. Detta innebär att de måste skyddas från överladdning eller för urladdning. Det är också viktigt att hålla strömmen inom specifika gränser. På grund av detta kräver de att en skyddskrets ingår för att säkerställa att de förblir inom de säkraste driftsgränserna.

Med den moderna tekniken för integrerade kretsar kan skyddet utföras ganska enkelt i batteriet när hanteringskretsarna ingår. Li-ion-batterierna kan användas utan speciell kunskap. De kan lämnas att ladda, och när de är fulla minskas utbudet.

Åldrande
Detta är en annan sak som litiumjärnfosfatbatteritillverkare är väl medvetna om; dessa batterier påverkas av åldrande. Detta är kalender- eller tidsberoende. Det finns också några faktorer som många urladdningscykler som påverkar hur länge batteriet håller. I de flesta fall tål batterier cirka 500-1000 urladdningscykler innan de tappar oförmåga. Med tekniken på plats har denna siffra gått upp. Det är sant att batterierna kan behöva bytas ut. Det kan vara ett problem om ett sådant batteri implanterades i utrustningen.

En sak att notera är att litiumjonbatterier åldras oavsett om de används eller inte. Det finns också en tidsrelaterad gräns och detta leder till minskad kapacitet. När den förvaras medan den är delvis laddad och förvaras i ett svalt lagringsutrymme kan detta öka livslängden avsevärt.

Transport
Detta är också en stor nackdel. De flesta flygbolag begränsar litiumjonbatterierna som ska transporteras vid en viss tidpunkt. Det är därför transport främst sker på fartyg. I många fall, under flygresor, måste litiumjonbatterier vara i handbagaget. Detta kan ibland förändras beroende på säkerhetspositionen. Antalet tillåtna batterier vid en viss tidpunkt är ofta begränsat.

Anpassat litiumjonbatteripaket 3

Anpassat litiumjonbatteripaket 3

När litiumjonbatterier måste transporteras separat måste de skyddas mot kortslutning med skyddshöljen. JB-batteriet förstår de begränsningar som är förknippade med litiumjonbatterier, och det är därför de senaste framstegen och teknologierna används vid tillverkning av batterierna. Med över ett decennium på marknaden, 72v 100ah batteripaket, 48v litiumjonbatteripaket för golfbil, 24v 100ah litiumjonbatteri, och 12v 105 ah litiumjonbatteri och andra varianter kan bekvämt köpas från tillverkaren.

Dela det här inlägget


en English
X