Kina 36v litiumjon djupcykel batteripaket och förstå batteriets livslängd

Kina 36v litiumjon djupcykel batteripaket och förstå batteriets livslängd

Kina 36v litiumjon djupcykel batteripaket och förstå batteriets livslängd

Livstiden för li-ion-batterier definieras av de fulla laddnings- och urladdningscyklerna som kan uppnås innan tröskelvärdena uppnås. Detta är i termer av hämmande ökning och kapacitetsförlust. I databladet för Kinesisk tillverkare av litiumbatterier, refererar ordet livscykel till batteriets livslängd i termer av de cykler som kan nå 80% av batteriets nominella kapacitet.

När batterierna förvaras utan att använda, minskar deras kapacitet. Kalendertiden representerar hela batteriets livscykel och involverar inaktiv lagringsdrift och livslängd.

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Olika saker påverkar batteriets livscykel, inklusive olika spänningsfaktorer som laddningsområdets tillstånd, laddström, urladdningsström och temperatur.

I applikationer som elbilar, bärbara datorer och smartphones är batterierna inte alltid fulladdade eller helt urladdade. Det är därför som definitionen av batteriets livslängd med hela cykler kan vara lite vilseledande. På grund av detta och för att undvika nämnda förvirring är det vanligt att forskare använder kumulativ urladdning, och det definieras som det totala laddningsbeloppet eller Ah. Detta är relaterat till ett batteri i dess livslängd eller motsvarande hela cyklerna. Detta representerar summan av partiella cykler som en bråkdel av en full urladdnings- och laddningscykel.

Nedbrytningen av batterierna vid förvaring påverkas av batteriets laddningstillstånd och temperatur. Batteriets laddningstillstånd och kombination av full laddning och hög temperatur kan leda till gasgenerering och kapacitetsfall.

När den ackumulerade urladdningen av batteriet i Ah multipliceras med den nominella spänningen, realiseras den totala energin som levereras över batteriets livslängd. Med sådan information kan kostnaden per kWh energi beräknas. Detta inkluderar laddningskostnaden.

nedbrytning
Batterier bryts ned med tiden och saktar ner, vilket orsakar en minskad kapacitet på grund av mekaniska och kemiska förändringar i elektroderna. Batterier kan kallas flerfysiksystem, och de bryts ned genom olika samtidiga mekaniska, kemiska, elektriska och termiska fel.

Det finns några framträdande mekanismer som inkluderar termisk elektrolytnedbrytning, mekanisk sprickbildning av elektrodpartiklar och SEI-skikt, litiumplätering och elektrolytfasskikt.
När det gäller nedbrytning är saker och ting i hög grad temperaturberoende. Minimal nedbrytning är vanligtvis cirka 25 grader. Detta innebär att den ökar i lagring eller om den används vid en temperatur under eller över 25 grader. Höga temperaturer och höga laddningsnivåer påskyndar kapacitetsförlusten. Kolanoder tenderar att generera värme under användning.

Att välja rätt tillverkare av litiumjärnfosfat är mycket viktigt. Det beror på att det finns fel som kan undvikas, och det är bara experter som kan producera de högsta batterierna. Detta inkluderar frågor som dålig intern ventilation. Sådana problem kan orsaka både höga temperaturer och höga temperaturförluster.

Anpassat litiumjonbatteripaket 11

Anpassat litiumjonbatteripaket 11

JB-batteri är ett företag som har funnits på marknaden länge och producerar litiumjonbatterier av högsta kvalitet och kan hantera anpassade projekt också. Batterierna inkluderar bland annat 72v 100 ah lifepo4 batteripaket, 36v 100ah litiumjonbatteri, 12v 105 ah litiumjonbatteri. Kina 36v litiumjon djupcykel batteripaket, kan du besöka JB Battery på https://www.jbbatterychina.com/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X