Kinas tillverkare av litiumjonbatterier och bidraget till BESS-teknik (Battery Energy Storage System)

Kinas tillverkare av litiumjonbatterier och bidraget till BESS-teknik (Battery Energy Storage System)

Kinas tillverkare av litiumjonbatterier och bidraget till BESS-teknik (Battery Energy Storage System)
BESS är en framväxande teknik för energilagringssystem för batterier, och den är nu ledande i global skala, särskilt för nyare projekt. Litiumjonbatterier blir också mer populära på grund av fallet i cellkostnader. BESS gör det möjligt att lagra el som genereras intermittent under längre perioder och med aktiveringsperioder förblir korta. Detta har lett till ett minskat behov av produktion av termisk kraft och nätkraft.

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Energiförsörjningstrygghet
BESS-tekniken möjliggör säkerheten för energiförsörjningen och gör det möjligt att upprätthålla försörjningen även när det finns större strömavbrott. Dessa lagringssystem ersätter nu dieselgeneratorer på platser som kontinuerligt behöver ström, såsom sjukhus. De hjälper till med lastbalansering och säkerställer en jämn energiförsörjning genom nationella nät genom att lagra energi som är i överutbud och sedan fylla på när behov uppstår.

Med vindkraft och solenergi är nyttan av förnybar energi, eklektisk och smart hantering och batterier ett utmärkt sätt att förbättra elförsörjningens effektivitet och tillförlitlighet.

Kraftproduktion
Under de kommande åren kommer det att vara möjligt att generera el överallt och lagra det överallt. Det blir också möjligt att driva nästan allt. Detta är något som inte skulle kunna uppnås om batterier inte fanns tillgängliga.

Idag finns det en mycket stor installation av litiumjonbatterier ligger i södra Australien och drivs av tesla. Den har 100 MV kapacitet för att leverera el till 30,000 150 hushåll när den skickas vid sin högsta effekt. När det fungerade under de två första åren uppskattades det att projektet hade hjälpt konsumenterna att spara mer än XNUMX miljoner USD. Förnybara energikostnader har fallit och med detta etableras stora litiumjon BESS-projekt stadigt i olika delar av världen. Regeringsincitament har gjort det ännu mer möjligt att införa en större utveckling.

För ungefär ett decennium sedan fanns det bara sju BESS i USA och kunde stå för en effektkapacitet på 59 MW. Detta antal har ökat och år 2018 fanns det cirka 125 BESS, med en kapacitet på cirka 869MW.

nackdelar
Den största nackdelen med BESS-tekniken är det faktum att litiumceller kan uppleva en termisk utflykt. Detta betyder att de kan släppa ut giftiga, brandfarliga och heta gaser. När det finns ett stort lagringssystem, om en litiumcell misslyckas, kan den kaskad för att inducera andra enskilda celler.

Det har funnits högt profilerade typer av bränder i Sydkorea och Arizona associerade med dessa system, men detta ledde till en förbättring av säkerhetsstandarder och tekniker för att mildra eventuella risker.

Det är ingen hemlighet att litiumjonbatterier är här för att stanna och att framtiden är stor. Kinesiska tillverkare av litiumbatterier har fortsatt att spela en viktig roll för att förbättra batteriets säkerhet och funktion genom åren.

Anpassat litiumjonbatteripaket 18

Anpassat litiumjonbatteripaket 18

JB-batteri är ett av de bästa företagen som tillverkar anpassade litiumjonbatterier för att hjälpa till med olika applikationer. De inkluderar ett 72v 100ah lifepo4 batteripaket, 24v 100ah litiumjonbatteri och 48v litiumjonbatteripaket för golfvagn. För mer om BESS-teknik (Battery Energy Storage System) kan du besöka JB Battery https://www.jbbatterychina.com/custom-lifepo4-battery-packs.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X