Anpassade tillverkare av litiumjärnfosfatbatteripaket som omvandlar UPS för datacenter

Anpassade tillverkare av litiumjärnfosfatbatteripaket som omvandlar UPS för datacenter

Anpassade tillverkare av litiumjärnfosfatbatteripaket som omvandlar UPS för datacenter

Litiumjonbatterier har hittat stor användning i olika delar av ekonomin idag, och förändringarna är stora och betydande. Batterierna kommer säkert att medföra mycket stora och dramatiska förändringar i olika UPS-system för medelstora och små datacenter. Förändringarna kommer säkert att medföra stora fördelar som inkluderar kapaciteten att packa ännu mer kraft i mindre eller samma storlek och längre livslängd. Detta i sig är en stor chans som inte kan tas lätt.

Även för stora datacenter och kritiska förmågor kan litiumjonbatterier ha stora fördelar.

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Varför potentialen är stor
Li-ion-batterier kan leverera lika mycket energi som de blybatterier som är ventilreglerade. Det senare används ofta i UPS-system, men de har ett avledt krav på fotavtryck, vikt och kylning.

Det finns scenarier där företag inte verkligen behövde ett separat rum för att hålla VRLA-batterierna för att se till att de förblir svalare än utrustningen.

Det är inte ovanligt att ha batterirum i stora datacenter, speciellt med UPS för anläggningsskala. Detta är något som kommer att förbli kvar om statiska UPP som är associerade med batterier förblir i bruk. Detta är en kostnadseffektiv lösning som kan användas för energilagring.

VRLA-batterier och minskat fotavtryck
Ett av de bästa sätten att minska fotavtrycket är att minska underhållet för de stora batteripoolerna, inklusive regelbunden byte. Att byta batterier är det andra lönsamma alternativet. Det finns system som kallas DRUPS eller diesel roterande avbrottsfri strömförsörjning som sparar underhåll och batteriutrymme. Dessa ger en snabbare säkerhetskopieringstid jämfört med batterierna. Det kan dock finnas utmaningar att underhålla mekaniska komponenter. Den här frågan handlar om en variation av roterande eller UPS-enheter, som använder svänghjul för att reda ut krafterna på kort sikt.

In kommer litiumjonbatterier
Med inträdet av litiumjonbatterierkan ekvationen förändras helt. När statiska UPS-system använder den nya generationens litiumjonbatterier blir de ännu mindre än DRUPS. Det erforderliga batteriet kommer att bli ännu mindre jämfört med vad VRLA-batterierna behöver. Litiumjonbatterier behöver inte mycket investeringar för att underlätta kylning eftersom värmen som genereras är mycket mycket mindre.

Litiumjonbatterier kräver inte regelbundet utbyte som VRLA-batterierna gör. Vanligtvis kan batterierna hålla så länge som systemen i vissa fall. Litiumjonbatterikemin gör det lättare för dem att hanteras och de har sofistikerade batterihanteringssystem som gör dem effektiva och lättare att underhålla i slutet av dagen.

Detta innebär att inkludering av litiumjonbatterier i UPS-system innebär stora fördelar för UPS-tekniken samtidigt som man hanterar nackdelar med traditionella batterier som kylproblem, livstidsunderhåll och fotavtryck.

Anpassat litiumjonbatteripaket 3

Anpassat litiumjonbatteripaket 3

Kinesiska litiumbatteritillverkare som JB Battery hanterar skräddarsydda batterier som underlättar användning i olika eller mycket specifika scenarier. De mest populära batterierna är 24v litiumjon-djupcykelbatteri, 48v litiumjonbatteripaket för golfbil och 72v 100ah lifepo4-batteripaket. Mer om anpassade tillverkare av litiumjärnfosfatbatterier, kan du besöka JB Battery på https://www.jbbatterychina.com/custom-lifepo4-battery-packs.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X