Fördelar och nackdelar med litiumjonbatterier med fördelar och nackdelar

Fördelar och nackdelar med litiumjonbatterier med fördelar och nackdelar

Fördelar och nackdelar med litiumjonbatterier med fördelar och nackdelar

Litiumjonbatterier är en av de bästa typerna av laddningsbara batterier som har varit efterfrågade och tillverkade i över två decennier. Med en hög energitäthet är de ett bättre och kraftfullt val. Det är sant jämfört med de tidigare kända nickel-kadmium.

Idag är det kinesiska företaget JBBATTERY en ledande utvecklare och tillverkare av litiumjonbatterier. Låt oss titta på detaljerna för denna produkt i den här artikeln.

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Vad består litiumjonbatterier av?

Fyra huvudkomponenter består av litiumjonbatterier. För det första har den en katod som är ansvarig för att bestämma produktens spänning och kapacitet. Det fungerar som källa och ursprung för de positivt laddade litiumjonerna. Sedan har den anoden som möjliggör och låter elektrisk ström flöda genom batterierna genom och från en extern krets. När batteriet är fulladdat förblir litiumjonerna här.

Den tredje komponenten i litiumjonbatterier är elektrolyten. Den består av lösningsmedel, salter och tillsatser. Elektrolyten fungerar som ett medium, vilket gör att jonerna kan röra sig mellan anoden och katoden.

Slutligen har batterierna en separator. Det fungerar som och som en fysisk barriär mellan de två laddade elektroderna och håller dem åtskilda från varandra.

Fördelar med litiumjonbatterier

Litiumjonbatterier har många fördelar, varav några inkluderar följande:

• Energi: Litiumjonbatterier har en högre energitäthet jämfört med andra i sitt slag. De kan ge energi så hög som 150 watt-timmar per kilogram. Å andra sidan ger nickel-kadmiumbatterier cirka 60-70 WH/kg och bly-syra bara 25 WH/kg.
• Urladdningshastighet: Litiumjonbatterier har en låg urladdningshastighet och förlorar bara 5% av sin lagrade eller ackumulerade laddning varje månad. Således har de mer robusta och stadigare laddningsmöjligheter, så att de kan hålla under längre perioder mellan två på varandra följande laddningstider. Andra liknande produkter tappar så mycket som 20% per månad.
• Underhåll: Litiumjonbatterier kan fungera med minimal eller ingen underhåll. De kräver inte frekvent och extra underhåll och grundning.
• Typer: Finns i olika typer och storlekar, litiumjonbatterier hitta flera applikationer bekvämt och effektivt. De finns också i olika strömkrav, lämpliga för olika typer av enheter.
• Cellspänning: Litiumjonbatterier kan producera en spänning på cirka 3.6 V per cell. Jämfört med andra typer som bara ger 1.5-2 volt är den rimligen högre. Det innebär att energihanteringen av litiumjonbatterier är bättre och förenklad.

Nackdelar med litiumjonbatterier

Litiumjonbatterier har sina nackdelar som alla andra saker. De består av:

• Brandfarlighet: Elektrolyten som används i litiumjonbatterier är brännbar. Vid överhettning kan det leda till småskaliga bränder.
• Skydd: Litiumjonbatterier är jämförelsevis mindre robusta än andra laddningsbara batterier. Därför kräver de skydd mot överladdning, överhettning och fullständig urladdning. De behöver en skärmkrets för att hålla strömmen och spänningen inom säkra standarder och gränser.
• Dyrt: Litiumjonbatterier har dyrare produktion och tillverkning, vilket gör dem nästan 40% dyrare än nickelkadmiumbatterierna.
• Åldring: Även om de håller mer än de andra i sitt slag, har litiumjonbatterier en begränsad livslängd. De tål användning under cirka 500-1000 laddnings- och urladdningscykler bara innan de misslyckas. Åldringen av batterierna sker och följer även när de inte används.

På grund av dess nackdelar får litiumjonbatterier konkurrens genom saltvattendrivna.

Anpassat litiumjonbatteripaket 7

Anpassat litiumjonbatteripaket 7

För mer om för- och nackdelar med litiumjonbatterier, kan du besöka JB Battery på https://www.jbbatterychina.com/china-72v-100ah-lifepo4-battery-pack-technology-overview.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X