Tillämpningar och fördelar med Kina 24v 100ah litiumjonbatteri med djupt cykel och andra i sitt slag

Tillämpningar och fördelar med Kina 24v 100ah litiumjonbatteri med djupt cykel och andra i sitt slag

Tillämpningar och fördelar med Kina 24v 100ah litiumjonbatteri med djupt cykel och andra i sitt slag

Ett djupt cykelbatteri är en typ av batteri som fungerar som en energilagringsenhet. Kemiska reaktioner äger rum inom dem, utvecklar en spänning och producerar elektricitet. Batterierna är utformade på ett unikt sätt som gör att de kan starta flera cykler och omgångar med urladdning och laddning.

Dykcykelbatterier finns i olika typer. De inkluderar gel, översvämmad, absorberad glasmatta (AGM) och litiumjonbatterier. Numera framträder litiumjonerna med djupcykel som en livskraftig och eftertraktad efterfrågan. De finns i mindre storlekar men fungerar oklanderligt för ett brett spektrum av applikationer.

Anpassat litiumjonbatteripaket 23

Anpassat litiumjonbatteripaket 23

Vad är litiumjonbatterier?

Litiumjon- eller litiumjonbatterier är en typ av djupt cykel och laddningsbart batteri. De har två elektroder- en negativt laddad katod och en positivt laddad anod. Litiumjonerna i batterierna rör sig från de förra till de senare under urladdningsprocessen. De gör detta via en elektrolyt. Flödets riktning blir motsatt vid laddning.

Litiumjonbatterier använder en inbäddad och interpolerad litiumförening för katoden och grafiten som anoden. De har en hög energitäthet med låg självurladdning och frånvaro av minneeffekt.

Batterierna fungerar som ett bättre alternativ för att minska kostnader, förbättra säkerheten och påskynda laddningshastigheten jämfört med andra i sitt slag.

Tillämpningar av litiumjonbatterier

Litiumjonbatterier är mycket mindre sårbara för försämring på grund av cykelprocessen. Därför hittar de tillämpning i fall där andra i sitt slag blir urladdade och misslyckas. Några exempel på var de används är elfordon som elbilar, gaffeltruckar och golfbilar. De andra användningsområdena innefattar solcellssystem och strömförsörjningar som individer inte kan avbryta via normala medel.

De andra tillämpningsområdena inkluderar:

• Motoriserade och fritidsfordon
• Eldrivna golvmaskiner och gaffeltruckar inom branscher och andra sektorer
• Trollingmotorer som finns i fritidsfiskebåtar
• Trafiksignalsmaskiner
• UPS -system (Uninterruptible Power Supply) för datorer och sumppumpar
• Drivbatterier som driver fordon
• Katodiskt skydd i marina miljöer
• Kraftproduktion för segelbåtar och liknande mindre fartyg
• Energilagringssystem för vindkraft och solenergi
• Elvägsfordon
• Ljudutrustning

Varje applikation har olika strömkrav. Därför finns litiumjon-djupcykelbatterier med olika spänningar som 24v, 48v och så vidare. En av de bästa tillverkarna av dessa typer är det Kina-baserade företaget JBBATTERY. Ett exempel på dess överlägsna kvalitetsprodukter är det anpassade paketet med a 24V litiumjon djupt cykelbatteri. Den används i trollingmotorer och erbjuder en förlängd körtid oavsett segelfartygens vikt.

Fördelar med litiumjonbatterier

Ökningen av efterfrågan på litiumjondjupt batterier uppstår på grund av flera välförtjänta skäl. Först och främst är produkterna lätta och kompakta.

De har en hög energitäthet eller vikt-till-energi-förhållande som erbjuder betydande mängder kraft. De påverkas inte av "lat batteri" -effekten eller minneeffekten som plågar andra liknande laddningsbara batterier. På grund av detta misslyckas de med att acceptera den högsta möjliga mängden avgift. De andra i sitt slag kan inte göra det när de fortsätter att laddas upprepade gånger och inte vänjer sig helt.

Anpassat litiumjonbatteripaket 17

Anpassat litiumjonbatteripaket 17

Litiumjonbatterierna förlorar inte laddning lätt och snabbt även om de inte används under längre perioder. För mer om Kina 24v 100ah litiumjonbatteri med djup cykelkan du besöka JB-batteri at https://www.jbbatterychina.com/extending-the-life-of-china-24v-lithium-ion-deep-cycle-batteries-and-other-lifepo4-batteries.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X