Anpassade litiumjonbatterier för elbilar och behovet av ett BMS

Anpassade litiumjonbatterier för elbilar och behovet av ett BMS

Anpassade litiumjonbatterier för elbilar och behovet av ett BMS

Ett batterihanteringssystem eller BMS ingår i de flesta batteripaket för att bedöma batteriets tillförlitlighet och funktionalitet. När man överväger litiumjonbatterier, kanske de flesta undrar hur nödvändigt BMS verkligen är och om det verkligen behövs.

Litiumjonbatterier behöver inte riktigt hanteringssystemet för att fungera eller fungera. Det är ganska enkelt att ansluta flera battericeller i en serie och skapa ett paket utan att inkludera ett batterihanteringssystem. Det är möjligt att driva saker och ladda sådana batterier utan några incidenter. När det gäller livslängd och säkerhet visar sig dock ett BMS vara mycket viktigt och användbart.

Anpassat litiumjonbatteripaket 26

Anpassat litiumjonbatteripaket 26

Batterihantering
Litiumbatterihanteringssystem är avsedda att se till att cellerna kan fungera inom säkra gränser. Systemet måste vidta åtgärder om någon cell i paketet börjar röra sig utanför de angivna gränserna.

Den typ av åtgärder som vidtas av BMS beror vanligtvis på dess design och hur den fungerar. I de flesta fall kopplas belastningen från när spänningen är för låg. Det innebär också att koppla bort laddare om spänningen är på väg mot för hög.

Ett BMS kontrollerar också cellspänningen individuellt för alla celler i ett paket. Om någon av cellerna råkar vara lite högre än andra, korrigeras det. På så sätt får cellerna inte för låga eller farligt höga spänningar som kan orsaka problem. Det är de höga spänningarna som orsakar batteriet. Batteriets temperatur måste alltid övervakas. Det är inte klokt att lita på en laddare eller använda batteriet enligt instruktionerna. Saker kan gå fel, och när BMS är intakt, förhindras många dåliga saker.

BMS -funktion
Att vara medveten om funktionen hos BMS är viktigt. Det finns så många tolkningar av BMS som avgör vilken typ av funktioner som utförs. De flesta av dem förlitar sig på användarnas ingripande. Det är viktigt att hitta en bra tillverkare som använder rätt system i rätt batteri.

Blybatterier behöver inte ett batterihanteringssystem. Detta beror på att sannolikheten för att bly-syrabatteriet bryter ut i lågor är mycket låg. Det betyder att det är mycket säkrare att ladda och ladda ur denna typ av batteri. Detta beror på de ingredienser som används. Orsaken är också hur celler brukar bete sig när de är fulladdade. Bly-syrabatterierna är ofta gjorda av celler som finns i en serie. När en cell är mer laddad än andra och når full laddare snabbare än andra, förs strömmen mycket enkelt genom cellen men förblir inom rimlig spänningsgräns. Detta är självutjämnande.

För litiumjonbatterier är beteendet annorlunda. Efter full laddning kan spänningen stiga till mycket farliga nivåer. Detta är vad som behövs för att övervaka och kontrollera spänningen i ett paket. BMS är därför en viktig del av denna typ av batteri.

Anpassat litiumjonbatteripaket 10

Anpassat litiumjonbatteripaket 10

JB Battery skapar några av de mest pålitliga batterialternativen som finns på marknaden idag. Litiumjonbatterier för elbilar, litiumjonbatteri för en elektrisk rullstol, 12v litiumjonbatteri för robotik, lifepo4 litium golfbilbatteri 48v 1o0ah är bland de anpassade batterierna som kan nås från denna tillverkare.

För mer information om anpassade litiumjonbatterier för elbilar och behovet av ett BMS kan du besöka JB Batteri Kina at https://www.jbbatterychina.com/is-72v-100ah-lifepo4-the-same-as-lithium-ion-golf-cart-battery.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X