Varför litiumjonbatterier för elbilar är att föredra framför bly-syrabatterier

Varför litiumjonbatterier för elbilar är att föredra framför bly-syrabatterier

Varför litiumjonbatterier för elbilar är att föredra framför bly-syrabatterier

Blybatterier har funnits i över 150 år; detta är en teknik som används i så många olika applikationer. Blysyrabatterier har sina egna fördelar även om det finns nackdelar och många andra teknologier idag, med förståelse för särskilda tekniska behov.

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Idag har litiumbatterier tagit över, och de används för att ersätta den äldre tekniken. Litiumjonbatterier är verkligen attraktiva för människor som letar efter lättare batterialternativ. Litiumjonbatterier är mycket lätta, särskilt jämfört med blybatterier. Under åren har många förbättringar gjorts på litiumjonbatterierna för att göra dem ännu bättre. Det finns också olika kemikalier som används, inklusive litiumpolymer, litiumjonfosfat och litiumjon. Det finns också några andra exotiska variationer tillgängliga på marknaden från olika tillverkare.

Lifepo4 batterier
Litiumjärnfosfat- eller lifepo4-batterier är en stor förbättring jämfört med bly-syrabatterier. Detta är vad gäller hållbarhet, kapacitet och vikt. Detta gör dem till ett föredraget val för många och ett pålitligt alternativ. Batterierna är mycket säkra och överhettas inte. Detta är sant även om de punkteras.

Katodmaterialet som används för att skapa lifepo4 litium golfbil batteri 48v 100ah är ofarligt, vilket innebär att det inte har några skadliga effekter på miljön och hälsan. Syre är starkt bandat till molekylen, och det är högst osannolikt att batteriet kan antändas. Lifepo4 -batterier tenderar att vara mer stabila på grund av deras kemi. Det är därför vissa batterier accepterar bly-syrakonfigurerade batteriladdare. Lifepo4-batterier tenderar att vara mindre energitäta jämfört med litiumpolymer och litiumjon. Fosfat och järn är billigare och rikligare, så extraktionskostnaderna är ganska rimliga.

Lithium-ion
Litiumjonbatterier är energitäta jämfört med andra batterier. Men säkerheten är en fråga. Med den nuvarande tekniken och olika säkerhetsfunktioner skapar de flesta tillverkare 48v litiumjonbatterier för golfbilar med BMS.

Litiumkoboltoxid eller lico02 är det vanligaste batterialternativet. Syret i kemin är inte särskilt väl bunden. Om saker och ting värms upp under urladdning och laddning eller till och med kraftig användning finns det risk för brand.

Ett batteri som fattar eld kan vara allvarligt, särskilt i stora applikationer som litiumjonbatterier för elfordon eller flygplan. För att motverka denna typ av problem kommer de bästa litiumjonbatterierna med BMS. Skulle överhettning inträffa, detekterar och stänger systemet strömförsörjningen för att undvika eventuella incidenter. Detta säkerställer att alla processer övervakas noggrant.

Bly-syra
Bly-syra är mycket billigare och har bevisats genom åren. Dessa batterier används fortfarande i många elbiltillämpningar såväl som i startapplikationer. När litiumjonbatterier jämförs med bly-syrabatterier är den största nackdelen den dåliga prestandan vid låga temperaturer. Driftstemperaturer, viktkapacitet och minskning av koldioxid är emellertid viktiga faktorer i många tillämpningar. Litiumjonbatterier förblir överlägsna och är en standard i många branscher idag.

Anpassat litiumjonbatteripaket 12

Anpassat litiumjonbatteripaket 12

JB Battery skapar några av de bästa anpassade EV-batterierna litiumjonbatterier för elektriska rullstolar och lifepo4 litiumgolfbatterier. litiumjonbatterier för elbilar, kan du besöka JB Battery China på https://www.jbbatterychina.com/custom-li-ion-battery-packs.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X