Anpassade litiumjonbatterier för elbilar och viktiga termer

Anpassade litiumjonbatterier för elbilar och viktiga termer

Anpassade litiumjonbatterier för elbilar och viktiga termer

Det enda sättet att få ut det mesta av en litium jon batteri är att se till att den rätta väljs för en applikation. Dessa batterier är bra för energilagring, och de kan utnyttja otroligt mycket tidvatten, vind och sol.

Tekniska framsteg har lett till möjligheten att lagra energi på nya sätt. Det faktum att det nu är möjligt att få tillgång till ljudlös och ren energi är en otrolig sak och ett bra steg.

Anpassat litiumjonbatteripaket 26

Anpassat litiumjonbatteripaket 26

Litium är ett lätt material när det gäller densitet. Det är en alkali och har en fri elektron som finns i den yttre cellen, vilket gör den reaktiv. Denna metall är ganska riklig på jorden och kan lätt brytas. Det är därför det har visat sig vara ett billigt och idealiskt batterival. Det finns olika kemier inom litiumbatterikategorierna, och de har alla mycket unika fördelar som hjälper batteritillverkarna att välja den mest idealiska kemin för specifika applikationer.

Termer som används i litiumjonvärlden
Vissa termer kan hjälpa människor att förstå litiumjonteknik mycket bättre. Villkoren inkluderar:
Nominell spänning: detta är systemspänning. Detta är definierat, men enheten och olika enheter är utformade för att hantera olika spänningar. Vanligtvis är den nominella spänningen lägre än märkspänningen för att säkerställa att enheten fungerar säkert.
Cykel: urladdning och laddning av ett batteri utgör en cykel
Nuvarande hastighet: detta bestämmer batteriets snabbladdning.
Termisk springande: det är här temperaturökningar hamnar i förändrade förhållanden. Detta leder sedan till en temperaturökning ytterligare, och ibland kan saker bli katastrofala.
Specifik energi: detta är den energi som lagras inom en enhetsmassa eller Wh/kg

Vanliga batterikemikalier
Vissa batterikemikalier är ganska vanliga idag. De inkluderar:
• Litiumkoboltoxid: batteriets specifika energi är hög. Den specifika effekten är dock låg, vilket betyder att när den laddas med en strömhastighet över de nominella värdena förkortas batteriets livslängd. Den levereras med grafitanod och koboltoxidkatod.
• Litiummanganoxid: manganoxid skapar en spinellstruktur som förbättrar jonflödet mot elektroden. Detta leder till lägre motstånd som möjliggör högström urladdning och snabb laddning. Spinellstrikturen orsakar termisk stabilitet.
• Litium nickel mangan koboltoxid: den katodiska kombinationen är framgångsrik och kan skräddarsys för att vara kraftceller eller energiceller. Dessa alternativ erbjuder bra prestanda och kan leverera kontinuerlig urladdningsström.
• Litiumjärnfosfat: litiumfosfat fungerar som katod eftersom dess elektrokemiska prestanda är bra och motståndet lågt. Den har termisk stabilitet och tolerans mot missbruk.

anpassad litiumjon golfbil batteripaket tillverkare Kina

anpassad litiumjon golfbil batteripaket tillverkare Kina

JB-batteri förstår litiumjonbatteriets kemi ovan och andra. Med denna kunskap är det lättare för företaget att skapa batterier som 24v litiumjonbatteri för elektriska skotrar, ett litiumjonbatteri för en elektrisk rullstol, 12v litiumjonbatteri för robotik lifepo4 litium golfbilbatteri 48v 100 Ah, bland andra. Att förstå de olika batterikemierna och kraven för olika applikationer gör det möjligt för företaget att utveckla funktionella och pålitliga batterier.

För mer om anpassade litiumjonbatterier för elbilar och viktiga villkor kan du besöka JB Battery China på https://www.jbbatterychina.com/custom-lithium-ion-batteries-packs-for-electric-cars-and-why-the-technology-is-preferred.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X