Anpassade litiumjonbatterier för elbilar och UTV -bilar och orsakerna till brand

Anpassade litiumjonbatterier för elbilar och UTV -bilar och orsakerna till brand

Anpassade litiumjonbatterier för elbilar och UTV -bilar och orsakerna till brand

Litiumjonbatterier har funnits i decennier nu och har varit kommersiellt tillgängliga sedan 90 -talet. Så många saker har använt litiumjonbatterier, inklusive bilar, rymdstationer, smartphones och allt däremellan. Det är därför som det är så viktigt att upprätthålla batterisäkerheten idag.

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Anpassat litiumjonbatteripaket 22

Varför litiumjon?
Det finns många batterialternativ, men alla verkar vara galen i litiumjon. Batteriets popularitet beror på den typ av effekt jämfört med dess vikt och storlek. Normalt kan ett litiumjonbatteri lagra upp till 150 watt timmar el i ett batteri på ett kilo. Detta jämförs med NiMH-batteripaket som lagrar 100 watt timmar per kg och bly-syra batterier värda 25 watt timme per kg. Om du skulle matcha litiumjon till bly-syra batterier, då skulle man behöva 6 kg blysyra för att matcha ett kg litiumjon. Detta är en otrolig och mycket betydande skillnad.

Den största nackdelen med litiumjonbatterier är att de är mycket känsliga för extrema temperaturer och är mycket brandfarliga. Batteripacken tenderar också att försämras mycket snabbare när de utsätts för värme. I händelse av fel är det möjligt för batteriet att flamma, vilket leder till stora skador. Det är viktigt att ha riktlinjer och åtgärder för batterisäkerhet.

Varför fattar de eld?
Olika skäl kan leda till litiumjonbatterier fattar eld, och de inkluderar:
1. Tillverkningsfel:
Produktionsfel kan orsaka föroreningar eller metallpartiklar att komma in i cellen under tillverkningsperioden. Det är därför som tillverkarna måste se till att batterierna tillverkas i kontrollerade renrum. Gallring av separatorer är en annan defekt som bara kan märkas när batteriet används. Det är viktigt att göra strikta kvalitetstester innan du säljer batterier.
2. Brister i design:
Bilföretag gillar att designa smala och snygga bilar för att ge maximal prestanda och räckvidd. Sådana konstruktioner får tillverkare att skapa kompakta batteridesigner där celler packas in i mindre kroppar, detta kan röra med batteriet. Designkompromiss kan skada separatorn eller elektroderna och orsaka kortslutning. Det finns också några som saknar ett ordentligt ventilations- eller kylsystem, vilket kan orsaka höga temperaturer.
3. Felaktig eller onormal användning
Det finns yttre faktorer som kan leda till en explosion, till exempel att hålla batterier nära värmekällor. Om batteriet tränger in av misstag eller avsiktligt kan det orsaka kortslutning och brand. Elektriska fordonsbatterier får inte demonteras utan tillstånd. Om detta görs kan garantin återkallas.
4. Laddarfrågor
Det finns tillfällen då laddarna som används är dåligt isolerade och detta kan skada batteriet. Laddare kan korta och generera värme nära batteriet; detta kan leda till fel och skada. Inofficiella laddare kan verkligen skada batterierna.

litiumjon golfbil batterikonvertering

litiumjon golfbil batterikonvertering

Att välja JB -batteri innebär att avvärja alla dessa problem. Detta beror på att batterierna skapas under strikta instruktioner och övervakning. Testning görs också för att säkerställa att alla komponenter är av bästa kvalitet och att monteringen görs perfekt. JB Battery har funnits på marknaden länge och skapar några av de bästa anpassade EV-batterierna, 48v litiumjonbatteripaket med BMS, 12v litiumjonbatteri för robotik och 24v litiumjonbatteri för elscooter för mer om anpassade litiumjon EV batteripaket för elbilar UTV -bilar och orsakerna till brandfall kan du besöka JB Batteri Kina at https://www.jbbatterychina.com/custom-battery.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X