Varför välja ett skräddarsytt 24v eller 12v litiumjonbatteri för robotik

Varför välja ett skräddarsytt 24v eller 12v litiumjonbatteri för robotik

Varför välja ett skräddarsytt 24v eller 12v litiumjonbatteri för robotik

Robotar definieras som mekaniska enheter som är designade för att utföra olika uppgifter för människors räkning. Det kan hänvisa till mekaniska enheter som är utrustade med mjukvaruintelligens och kan hantera specifika uppgifter.

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Robotdesign involverar vanligtvis specifika funktioner. Dom är:
• Avkänning: det är ytterst viktigt att roboten känner av miljön med hjälp av externa sensorer. Olika sensorer sätts på plats för detta ändamål. Det finns sensorer som kan läsa fysiska storheter som infraröd strålning, ljusintensitet och temperatur. Andra har sensorer som hanterar robotsyn, närhetsavkänning, röstigenkänning och beröringskänslighet. För att detta ska vara effektivt behövs elektroniska kretsar för att styra roboten.

• Beslutsfattande: robotar är inte till stor hjälp om de inte har intelligens och kan fatta vissa beslut. Robotarna borde kunna känna av omgivningen och sedan fatta ett beslut baserat på den uppgift de ska utföra.

• Utförande: robotar är avsedda att hantera fysiska uppgifter. På grund av detta kommer de med motorer, drivsystem och ställdon kopplade till den mekaniska enheten. Motorerna och ställdonen styrs vanligtvis med hjälp av styrkretsen.

Det finns robotfordon eller robotbilar som har utvecklats för att klara den fysiska uppgiften. Roboten inom har att göra med krafttillämpning såväl som motorer. Det är viktigt att ha en bra balans mellan batteriet, motorn och belastningen av robotens vikt. De tre elementen är sammankopplade, och man måste experimentera och beräkna innan man fattar det bästa beslutet. Även om det är viktigt att välja den bästa motorn för robotapplikationer, är det lika viktigt att välja det bästa batteriet för att driva roboten.

Specifikationer för batteri
En robot behöver ha ett mycket specifikt batteri. Genom att göra det kommer motorn att gå smidigt och roboten kommer att drivas under en längre tid. 12v litiumjonbatteri för robotik bör vara lämplig för detta ändamål.
Du måste ta hänsyn till spänningsklassning, kapacitet och strömstyrka samt C- och E-värden.

Batterialternativ
Olika batterier kan användas för olika robotprojekt. Du kan välja att använda alternativen för alkaliska batterier, men de har en nackdel eftersom de inte kan laddas. Dessa finns i olika spänningsklasser. De är lättillgängliga och de är också billiga. Men deras urladdningshastighet är mycket hög, och de varar inte så länge.

Blybatterier är det andra alternativet. De är billiga och har hög kapacitet. De kan hantera mycket laddning och urladdningscykler upp till en viss gräns. De är dock alldeles för tunga för robotar och utgör därför ett problem här.
Det bästa alternativet är 12v litiumjonbatteriet för robotar. Dessa batterier kan laddas, vilket gör dem till ett utmärkt val, de är också lättillgängliga och de erbjuder en hög kapacitet. De är lätta, vilket är det andra som gör dem till ett så idealiskt val för robotar. En av de andra sakerna att notera är att dessa batterier inte behöver något underhåll.

Anpassat litiumjonbatteripaket 6

Anpassat litiumjonbatteripaket 6

Litiumteknologi erbjuder de bästa urladdningshastigheterna, och de har en anständig kapacitet, vilket är mycket bra med tanke på alla faktorer. För mer om en skräddarsydd 24v eller 12v litiumjonbatteri för robotik, kan du besöka JB Battery China på https://www.jbbatterychina.com/news/12v-lithium-ion-battery-for-robotics.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X