Litiumjonbatterier för elfordon och framtiden för elbilsbatterier för bilar

Litiumjonbatterier för elfordon och framtiden för elbilsbatterier för bilar

Litiumjonbatterier för elfordon och framtiden för elbilsbatterier för bilar

Idag förstår ett större antal av vår befolkning ett och annat om att rädda vår miljö. En av de bästa lösningarna som har föreslagits hittills är elektrifieringen av fordon, som bilar. I framtiden finns det en förutsägelse att mer än 80 procent av de fordon vi ser på våra vägar kommer att vara elektriska. Huvudfrågan är när exakt den framtiden kan börja. Inträdet av litiumjonbatterier visar oss att den framtiden kan vara närmare än vi vet.

Anpassat litiumjonbatteripaket 28

Anpassat litiumjonbatteripaket 28

Litiumjonbatteripaket för elfordon
Även om det har så många fördelar är inte alla övertygade om att använda elfordon just nu. En av anledningarna till detta är elfordonsräckvidden. När en förbränningsmotor beaktas är räckvidden mycket mindre än normalt. Det finns också frågan om att fulladda batteriet som kan ta ett par timmar i vissa elbilar. Det är här användningen av litiumjonbatterier kommer in.

Varför välja litiumjonbatterier
Det finns olika litiumjonbatteripaket för elbilar som används för olika elfordon över hela världen. Batterierna är de mest tillförlitliga så feta, och de kommer med en mindre laddningskapacitet och en bättre maximal räckvidd än andra kemier. Om vi ​​kan förbättra litiumjonbatteriet kommer det att bli ännu mer möjligt att minska problemen vi möter med elfordon, vilket gör dem till valet.

Litiumjonbatterier har en mycket högre kapacitet, och de tenderar att producera mer kraft än de andra batterier som finns tillgängliga idag. Batterikapaciteten är ungefär den typ av laddning som hålls inom. Prestandan handlar om den maximala effekt som batteriet inom en viss tid kan producera.

Litiumjonbatteripaket för elbilar och densitet
När ett li-jonbatteri har en stor densitet kan det specifika batteriet användas i stor skala. Densiteten avser vanligtvis förhållandet mellan batteriets vikt och lagringskapaciteten. För att jämföra mäts densiteten i Wh/kg. I de flesta fall är batteridensiteten vanligtvis 300-500 Wh/kg. Det är cirka tio gånger mer jämfört med blybatterier.

Hur batteriet fungerar
Litiumjonbatteriet är ofta baserat på elektroncirkulation, vilket leder till skillnader mellan de negativa och positiva polerna. Det finns en jonisk vätska som är ganska befrämjande, och den låter ström passera. När batteriet förser enheten med ström börjar elektronerna ackumuleras på den negativa elektroden. Vid laddning händer det motsatta.

Användning och framtiden
Olika typer av fordon använder sig av litiumjonbatteriteknologi idag. Det är inte lätt att säga om en mer överlägsen litiumjonteknik kommer att introduceras i framtiden. Men för närvarande är litiumjonbatterier fortfarande den bästa kompromissen mellan elbilssektorns massa, volym och kapacitet. Den klarar högre spänningar, den är hållbar och den är lätt att ladda. Detta är en bra indikation på hur framtiden kommer att se ut.

Anpassat batteripaket

Anpassat batteripaket

För mer om litiumjonbatteripaket för elfordon och framtiden för bilbatterier för elbilar, kan du besöka JB Batteri Kina at https://www.jbbatterychina.com/custom-lithium-ion-batteries-packs-for-electric-cars-and-why-the-technology-is-preferred.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X