Hur kan jag få ett OEM-litiumjonbatteripaket 48V att hålla längre?

Hur kan jag få ett OEM-litiumjonbatteripaket 48V att hålla längre?

Hur kan jag få ett OEM-litiumjonbatteripaket 48V att hålla längre?
Det råder ingen tvekan om att en OEM litiumjonbatteripaket har lyckats förändra hur elektronik, bilar och andra enheter/apparater fungerar. Dessa batterier har visat sig vara en fullständig definition av tillförlitlighet på senare tid. Till exempel har ett OEM litiumjonbatteri byggts för att hålla längre jämfört med konventionella batterier som du hittar på marknaden. Vet du att det kan hålla i upp till 5 eller till och med 7 år? Det finns tillfällen då användare har vittnat om att deras batterier håller i upp till 10 år.

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Anpassat litiumjonbatteripaket 24

Här är det stora problemet
Efter att ha läst ovanstående är det viktigt att notera att inte alla användare har kunnat uppleva denna fördel med hållbarhet och tillförlitlighet som ett OEM litiumjonbatteri har varit känt att erbjuda. Med andra ord håller vissa människors litiumjonbatterier inte som förväntat. Naturligtvis finns det en mycket stor chans att du måste undra om du har köpt ett original litiumjonbatteri eller inte.

Sanningen är att ditt litiumjonbatteri har misslyckats med att hålla som förväntat på grund av vissa saker du gör. Det här inlägget syftar till att avslöja sådana misstag så att du kan undvika dem så mycket som möjligt. Du kommer att bli förvånad över hur dessa tips kan hjälpa till att förlänga livslängden på ditt OEM litiumjonbatteri.

Undvik att ladda till full kapacitet
När det gäller att ställa frågor om livslängden hos ett li-jonbatteri är detta fortfarande en av de största misstänkta. Det är lätt att falla i frestelsen att ladda ett sådant batteri upp till 100%. Det finns massor av tutorials som uppmuntrar dig att göra det. Detta kan dock bara leda till att dess livslängd förkortas gradvis. Summan av kardemumman här är att du måste undvika att ladda ditt li-ion-batteri till full kapacitet. Jämfört med andra kemier verkar litiumjonbatterier vara mycket känsliga för hög flytspänning. Detta minskar kapaciteten på ditt batteri gradvis.

Det är viktigt att du är uppmärksam på hur ditt batteri laddas. Med andra ord, försök att titta på de framsteg den gör. När den väl når runt 80-85 % bör laddningsprocessen stoppas. Detta kommer att bidra till att det håller mycket längre.

Viktiga punkter att notera
• Ladda inte ditt litiumjonbatteri till 100 %
• Den rekommenderade normala laddningshastigheten är 80-85 %
• Litiumjonbatterier har hög flytspänning som är hög

Använda partiella urladdningscykler
Detta är en annan fallgrop som många människor gör sig skyldiga till när det kommer till hur en OEM Litiumjonbatteripaket ska användas efter att den har laddats. Återigen, det är alltid frestande att använda batteriet som har laddats upp till när dess effekt sjunker till runt 5% eller 10%. Många tror att det inte är något fel med detta beslut. Sanningen är att en sådan mentalitet är fel och kan göra att batteriet inte håller länge.

Det bästa du alltid kan göra är att använda cirka 30-40 % av ditt batteri. Efter det, låt den laddas upp till cirka 80-85% enligt beskrivningen ovan. Tro det eller ej, detta kan hjälpa till att hålla ditt batteri friskt i flera år. Det finns de som till och med använder sina batterier tills de tar slut till noll procent. Detta är en stor åtgärd som kan förkorta dess livslängd utan att du vet. Försök därför så mycket som möjligt för att säkerställa att det undviks.

Viktiga punkter att notera
• Hela urladdningscykler kan döda ditt litiumjonbatteri
• Undvik att använda ditt litiumjonbatteri tills det sjunker till 0 %
• Använd alltid endast 40-50 % innan laddning

Höga laddnings- och urladdningsströmmar
Det har förekommit en allvarlig debatt om höga laddnings- och urladdningsströmmar inklusive huruvida det kan påverka livslängden för ett litiumjonbatteri. Det enkla svaret på denna fråga är ja, det är mycket möjligt. Enkelt uttryckt kommer ditt batteri inte att hålla länge när det utsätts för hög laddning såväl som urladdningsström. Till exempel, när valutan är högre än 12 volt, kommer batteriet att stressas utan att du vet. Även om den kommer att laddas, är det bara en tidsfråga innan viktiga komponenter kommer att skadas.

Återigen, undvik att ladda ditt batteri med låg spänning. När du märker att spänningen är låg, undvik att ladda den. Detta kommer att säkerställa att det varar så länge som förväntat. Sanningen är att li-ion-batterier kan vara starka och pålitliga. Men de kan också skadas av hög- och lågspänning. Återigen, strömkällan de laddas från är avgörande. Det rekommenderas starkt att du följer tillverkarnas instruktioner om var och hur de ska debiteras.

Viktiga punkter att notera
• Låg spänning kan skada ditt litiumjonbatteri
• Den kan också skadas av hög spänning
• Om du inte är tydlig med den rekommenderade spänningen, fråga dess tillverkare

Ogynnsam temperatur
Var din OEM Litiumjonbatteripaket inte förvaras på rätt plats kan den lätt påverkas av ogynnsam temperatur. Det råder ingen tvekan om att dessa batterier är fantastiska när det gäller att producera optimal prestanda i varma temperaturer. Du måste dock vara försiktig med var din förvaras. Studier har visat att när en plats är extremt kall kan de påverkas negativt. I sådana fall kan ett li-jonbatteri som ska ge minst 5 timmar reduceras till 3 timmar.

Precis som kallt väder kan påverka andra batterier är det samma sak för litiumjonbatterier. I en situation när temperaturen är under 320C, förvänta dig att dess prestanda sjunker. Att fortsätta använda det under sådana förhållanden kan så småningom minska livslängden.

Viktiga punkter att notera
• Extremt varm temperatur är inte bra för li-ion-batterier
• Undvik att förvara dem på kalla platser

Anpassat batteripaket

Anpassat batteripaket

Slutsats
Från detaljerna ovan är det tydligt att det finns massor av misstag du begår som verkar påverka den totala livslängden för ditt litiumjonbatteri. Även om dessa batterier har byggts för att vara robusta, betyder det inte att du inte ska undvika dessa problem.

För mer om en OEM litiumjonbatteripaket 48V, kan du besöka JB Battery China på https://www.jbbatterychina.com/china-48v-100ah-lithium-ion-golf-cart-battery-pack-with-bms-and-its-idealness.html för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X