Vad är livslängden för ett djupcykliskt 48V 200Ah litiumjonbatteri Marine för elektrisk båt?

Vad är livslängden för ett djupcykliskt 48V 200Ah litiumjonbatteri Marine för elektrisk båt?

Vad är livslängden för ett djupcykliskt 48V 200Ah litiumjonbatteri Marine för elektrisk båt?

I åsnaår har människor alltid vänt sig till blybatterier för deras utrustning, fordon och elektroniska kraftbehov. Det hade förblivit så i decennier innan litiumjonbatterier kom. Framväxten av litiumjonbatterier kunde störta blybatterier eftersom de garanterade högre effektivitet och var säkrare att använda. Idag har litiumbatterier plötsligt blivit de bästa alternativen för många när det kommer till olika applikationer och branscher.
I de maritima industrierna där båtar används är livslängden för ett batteri en sak som är kritiskt övervägd. Hur länge ett batteri kan leverera ström avgör hur länge en båt kommer att användas. Det är så effektiviteten beräknas i den här världen.
Den faktiska livslängden för en 48V Lithium Ion Battery Marine är relativ. Det kan bero på många faktorer. Låt oss överväga några av de egenskaper som kan påverka livslängden hos ett litiumbatteri.

48V litiumjonbatteri marin

48V litiumjonbatteri marin

Användningstider
Blybatterier kan inte jämföras med blybatterier när det gäller hur de fungerar till vardags. De är på två olika nivåer. Livslängden för litiumbatterier är tydligt anmärkningsvärd på grund av dess snabba laddningstid. Och efter att ha laddat den under en kortare period jämfört med andra batterier kan du vara säker på att den kommer att driva båten under längre timmar.
Det tar till exempel ungefär en timme att slutföra laddningen, och du kan vara säker på att ha 8 timmars ström. Batteriet behöver ingen stund emellan för att svalna innan det kan användas. Den enda driftstopp som kan upplevas är under laddningsperioden. Av denna anledning har litiumjon tagit sig till tillfället och överträffat användarnas förväntningar.
Obs: på grund av hur litiumjonbatterier är utformade är det bäst att de inte är helt urladdade. Det är nödvändigt för att förhindra skada på skyddskretsen inuti.

Förväntad livslängd
Som standard kommer ett 48V Lithium Ion Battery Marine att ha en längre förväntad livslängd. Även om du är den mest slarviga personen på jorden, kommer du fortfarande att använda den under lång tid. När de används på rätt sätt kommer litiumbatterier att hålla under en otroligt lång period. Anta att de designades för att hålla upp till 5 år som standard. När du använder dem med stor försiktighet och rätt mängd laddningskraft kan de hålla mycket längre.
Med hjälp av olika testmetoder har det bevisats att litiumjonbatterier kan hålla så mycket som 45% längre än de bästa blybatterierna. Det kommer att vara ett misstag att leta efter ett blybatteri när du har ett litiumjonbatteri till ditt förfogande.

Förlorar kraften i en långsammare takt
Batterier tappar normalt lite av sin kraft när du använder dem med tiden. Oavsett om det är ett litiumbatteri eller ett blybatteri, uppstår en viss strömförlust vid användning. Batteriet tenderar att förlora en del av sin kapacitet när det används.
Det finns dock en betydande skillnad mellan litiumjonbatterier och blybatterier i detta avseende. Det är det faktum att strömförlusten i ett litiumbatteri nästan kan anses vara obetydlig eftersom den är extremt långsammare jämfört med blybatterier.
Innebörden är att ett litiumjonbatteri kan användas under lång tid, och det kommer inte att bli någon märkbar effektminskning. Men alla som har använt ett blybatteri skulle inse att det fungerar med en betydande effektminskning.

Klarar extrema temperaturer
De flesta batterier kämpar för att leverera konstant ström när de utsätts för extrema temperaturer. Med andra ord kan en extremt hög temperatur eller extremt låg temperatur hindra ett batteri från att prestera som bäst. Det är en utmaning som många batteritillverkare har kämpat med i flera år.
Tack vare introduktionen av litiumbatterier har sådana brister åtgärdats. Det betyder att du kan använda ett 48V Lithium Ion Battery Marine i extrema temperaturer, vare sig det är kallt eller varmt. De har utformats för att förbli inerta eller inte reagera på de negativa reaktioner som följer med sådana extrema temperaturer.

lagring
En grupp batterianvändare undersöktes nyligen och det blev uppenbart att nästan 60 % av batterianvändarna inte vet att var ett batteri förvaras kan påverka batteriets livslängd och effektivitet. Hur och var du förvarar ditt batteri är lika viktigt som många andra faktorer.
Om du hade använt ett litiumbatteri och det inte räckte tillräckligt länge, är det möjligt att du förvarat det fel. Innan du förvarar ett litiumjonbatteri finns det vissa tips du bör ha i åtanke.

För det första undvik att förvara ett litiumbatteri utan laddning. Det är inte klokt att ladda ur batteriet helt innan du tar det till där det ska förvaras. Istället borde den ha lite laddning i sig. Experter rekommenderar en avgift på mellan 40 % och 50 %. Med en sådan mängd laddning kan du tryggt ladda ditt batteri.

För det andra är temperaturen på lagringsutrymmet en annan viktig faktor. Det omgivande utrymmet bör vara tillräckligt svalt för förvaring. Rumstemperaturen kommer att vara tillräckligt bra. Som sagt, du kan behöva kontrollera batteriet för att se om batteriet har laddats ur avsevärt efter några månader. Om så är fallet kan du ladda tillbaka upp till 50 % och lagra igen.

Miljöfaktorer
Det finns massor av saker du behöver bry dig om när du använder blybatterier. En av dem är miljöns tillstånd. Men det som är bra med 48V Lithium Ion Battery Marine är att du inte behöver tänka på något av det när du använder det.

Vattentät LiFePO4 48V 80ah litiumjonbatteripaket

Vattentät LiFePO4 48V 80ah litiumjonbatteripaket

Bottom Line
48V litiumjonbatteri Marine har designats med anmärkningsvärda kvaliteter och funktioner. Sådana funktioner gör det enkelt för dig att använda din båt eller andra marina applikationer. Men, som nämnts ovan, finns det vissa faktorer som inte bör förbises så att ditt litiumbatteri kan hålla så länge som förväntat.

För mer om livslängden för en deep cycle 48V 200Ah litiumjonbatteri marin för elbåt, kan du besöka JB Battery China på https://www.lithiumbatterychina.com/lithium-ion-electric-boat-battery/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X