Litiumjon-gaffeltruckbatteri vs blybatteri: vilken är den bästa typen av gaffeltruckbatteri?

Litiumjon-gaffeltruckbatteri vs blybatteri: vilken är den bästa typen av gaffeltruckbatteri?

Litiumjon-gaffeltruckbatteri vs blybatteri: vilken är den bästa typen av gaffeltruckbatteri?

Att välja rätt batteri för din gaffeltruck kan innebära stor skillnad inom många områden av din verksamhet. Det är viktigt att hitta det lämpligaste valet för att säkerställa att du alltid får de önskade resultaten och högsta effektiviteten och produktiviteten.

Batterier görs inte lika. Det är något som vi måste uppskatta och omfamna. När det kommer till materialhanteringsutrustning såsom gaffeltruckar måste du göra rätt val och inte kompromissa med någon av dina processer.

Idag är så många företag beroende av gaffeltruckar för att få saker att flytta runt på ett säkert och enklare sätt. Den typ av gaffeltruck du väljer kan påverka batteriet i hög grad. Blybatterier har varit huvudvalen under lång tid. Men saker och ting förändras långsamt, och litiumjonbatterier omfamnas som den senaste och mer överlägsna tekniken inom så många områden av ekonomin idag.

bästa Kina lifepo4 litium ion gaffeltruck batteri tillverkare företag

bästa Kina lifepo4 litium ion gaffeltruck batteri tillverkare företag

Gaffeltruck batterier
Litiumjon vs blysyragaffeltruckbatterier måste jämföras för att göra rätt val. I gaffeltruckarnas värld är dessa de viktigaste kraftkällorna. Blybatterier har varit standarden under mycket lång tid. Detta har varit den mest pålitliga tekniken för sin tid, och den har använts så många år på gaffeltruckar.

Å andra sidan har vi litiumjonbatterier. Detta är en nyare teknik som kom långt efter att blybatterier kom ut på marknaden. Denna teknik har några fantastiska fördelar när den jämförs med blybatterier.

Vilken är bättre?
När man gör litiumjon vs blysyra gaffeltruckbatteri jämförelser måste vi utvärdera och dra slutsatsen vilket som är det bästa valet för dina gaffeltruckar. Strömkällorna är väldigt distinkta, så det borde inte vara för svårt att välja.

Bly-syrabatterier har en elektrolytblandning och celler. Blandningen är huvudsakligen svavelsyra och vatten. Med tiden har batterierna förbättrats till vad de är idag. Kemiska reaktioner leder till produktion av energi. Dessa batterier behöver vatten för att fyllas på med jämna mellanrum. De måste också underhållas.

Litiumjonteknik används ofta i de flesta bärbara enheter som kameror, surfplattor och smartphones. De används också för att driva elbilar och gaffeltruckar.

En stor skillnad mellan dessa två alternativ är priset. Blybatterier är mycket billigare jämfört med litiumjon från början. Prisskillnaden återspeglas dock på lång sikt och fördelarna med litiumjonbatterier gör dem till det överlägsna valet i slutet av dagen.

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Underhåll
När du kör gaffeltruckar får du reda på att batterier måste underhållas. Blybatterier behöver vatten och mer vård jämfört med litiumjon. När du väljer litiumjonbatterier framför blybatterier inser du att du inte lägger ner tid på underhåll som du skulle göra med blybatterier.

Blybatterier måste utjämnas regelbundet. Även när de underhålls kan spill uppstå, vilket kan vara skadligt för miljön. I slutändan är litiumjonbatterier det bättre valet när man överväger detta. Litiumjonbatterier är helt förseglade, vilket gör dem mer effektiva och kostnadseffektiva än motsvariga blybatterier.

När du vill byta batteri till din gaffeltruck, golfbil, SUV, ORV, Mobility Scooter och så vidare. Men du är förvirrad hur du ska välja batteri. Först av allt, vad du än väljer, måste du ta reda på spänning, kapacitet, batteristorlek, urladdningsström, kontakt och ledningslängd.

Och sedan har du många alternativ som du är svår att välja.” Vilket material i gaffeltruckbatteriet behöver jag?”, “vad är skillnaden mellan litium och blysyra?” Här hjälper vi dig att ta reda på deras styrkor och svagheter.

För att vara lätt att läsa använder vi endast litiumreferenser för litiumjärnfosfat(Lifepo4) gaffeltruckbatterier, och SLA avser blybatterier för gaffeltruckar.

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Kontrollera de olika prestanda mellan litium och SLA

Litium VS SLA för cyklisk prestanda

Lifepo4 har 10 gånger cykellivslängd än SLA under de flesta arbetsförhållanden. Det betyder att du inte behöver byta batteri ofta, vilket kan spara kostnader och tid.

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Kontrollera livslängden för Lifepo4 och SLA

Litium VS SLA för urladdningsprestanda

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Leta efter urladdningsprestanda, litiumbatteriet laddas alltid ur som början. Till exempel, om glödlampan använder dessa två batterier, skulle litiumbatteriet behålla glödlampan som början, men SLA skulle göra glödlampan mörkare och mörkare med tiden.

Jämförelse av batterivikt

Litium är 55 % lättare än SLA, eftersom litium använder material med hög densitet. Detta skulle vara viktigt för att påverka enhetens prestanda, som robot, skoter, SUV och så vidare.

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Högtemperaturprestanda Litium VS SLA

Prestanda för litium är mycket bättre än SLA i hög temperatur. När det är i 55 ℃ har litium fortfarande två gånger cykellivslängden som SLA har vid rumstemperatur.

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Kalltemperaturprestanda Litium VS SLA

Kall temperatur kan orsaka kapacitetsminskning för alla batterimaterial. När din enhet behöver fungera på detta tillstånd måste du överväga två saker - Laddning och urladdning.

Litium har en högre urladdningsprestanda än SLA. Vid 0 ℃ släpps litium ut med 70 % när SLA släpps ut vid 45 %. Men litiumbatteriet accepterar inte laddning vid låg temperatur (under 0 ℃) när SLA accepterar laddning i låg temperatur.

Sammanfatta

Det finns många skillnader mellan Litium och SLA gaffeltruckbatteri. I de flesta fall, litiumjon gaffeltruckbatteri är det starkare batteriet. Så vi är stora i jobbet som låter litium ersätta SLA. Om du fortfarande är förvirrad över hur du väljer det bästa gaffeltruckbatteriet, vänligen kontakta oss eller besök JB Battery China på https://www.lithiumbatterychina.com/blog/category/lithium-ion-forklift-truck-battery/ för mer info.

 

Dela det här inlägget


en English
X