Fördelar med att använda ett 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri i elektriska gaffeltruckar kontra blybatteri

Fördelar med att använda ett 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri i elektriska gaffeltruckar kontra blybatteri

Fördelar med att använda ett 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri i elektriska gaffeltruckar kontra blybatteri

När du har en gaffeltruck finns det alltid en fråga i bakhuvudet om vilken som är den bästa energilösningen du kan använda. Ska du välja litiumjonbatterier, eller är blybatterier det bättre valet? Att förstå fördelarna med båda och göra jämförelser är det enda sättet du kan fatta ett välinformerat beslut i slutet av dagen.

Du kanske har en flotta av gaffeltruckar. Att ha de bästa batterierna installerade kan i hög grad påverka hur effektiva dessa gaffeltruckar är och hur länge de kan köras innan de behöver laddas. För chefer eller företagare som behöver använda gaffeltruckar när de driver ett företag, har den typ av batteri du väljer en stor inverkan på företagets effektivitet.

Tillverkare av 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri

Tillverkare av 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri

Batterityper för gaffeltruckar
Du bör använda en 80 volt litiumjon-gaffeltruckbatteri om den är kompatibel med gaffeltrucken du använder. Du måste se till att batteriet matchar gaffeltrucken. Även om vissa människor kanske tror att blysyra är det bättre alternativet, kan en förståelse för fördelarna med litiumjon hjälpa dig att se att de är det bästa valet i de flesta omständigheter.

Antingen litiumjonbatterier eller blybatterier kan driva kommersiella gaffeltruckar. Andra alternativ är tillgängliga, såsom gas, diesel och propan. Idag använder dock många av de gaffeltruckar som används i olika kommersiella miljöer litiumjon- eller blysyradrivna alternativ.

De två teknikerna är inte desamma, och de kan ha olika inverkan på hur effektiv gaffeltrucken är i slutet av dagen.

Blysyror anses vara ett gammaldags alternativ idag. De är skrymmande och vätskefyllda. Toppen kan tas bort, och genom en kemisk reaktion genereras elektricitet. Svavelsyra reagerar med blyplattor. Tekniken går tillbaka till 1800-talet och det handlar om vattenfyllning. Vatten krävs för att processerna inom ska ske.

Anledningen till att du bör använda en 80 volt litiumjon-gaffeltruckbatteri är det faktum att detta är en nyare teknik jämfört med blysyra. Dessa batterier användes först kommersiellt på 90-talet. De finns i olika kemier. En av kemierna är litiumjärnfosfat som är energitätt och kompakt jämfört med blysyra. Cellerna är förseglade och behöver inget vatten eller underhåll.

Litiumjonöverlägsenhet
Elektriska batterier till din gaffeltruck måste betraktas som en affärskostnad. Det vill säga att det återkommer då och då. Vid något tillfälle kommer du att behöva byta batteri när det äldre måste kasseras om det inte fungerar som det ska. Detta kommer att hända med tiden.

Det fina med att använda ett 80 volts litiumjongaffeltruckbatteri är dess långa livscykel jämfört med dess blysyramotsvarigheter. Livslängden kan bli ännu längre med korrekt användning och underhåll av batteriet.

När de är dåligt monterade kan litiumjonbatterier vara ett problem och orsaka skador. Även om litiumjonbatterier är det överlägsna alternativet måste de skötas på rätt sätt. Det är också viktigt att välja ett batteri från pålitliga tillverkare som vet vad de gör.

Tillverkare av 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri

Tillverkare av 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri

För mer om fördelarna med att använda en 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri i elektriska gaffeltruckar vs blybatteri, kan du besöka JB Battery China på https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2022/05/16/lithium-ion-forklift-battery-vs-lead-acid-battery-which-is-the-best-forklift-battery-types/ för mer info

Dela det här inlägget


en English
X