Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blybatteri – Litiumjongaffeltruckbatteriets fördelar med 36v vs 48v gaffeltruck

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blybatteri – Litiumjongaffeltruckbatteriets fördelar med 36v vs 48v gaffeltruck

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blybatteri – Litiumjongaffeltruckbatteriets fördelar med 36v vs 48v gaffeltruck

Detta är ett område där debatten om litiumjon vs blybatterier har alltid dominerat rubrikerna. Uppenbarligen är skillnaden mellan litiumjon- och blybatterier inte något som bör vara uppenbart för några argument eftersom det förra är utan tvekan bättre än det senare. Det här handlar inte bara om gaffeltruckar. Det handlar om allt som går på batteri. Litiumbatterier ger oss en ny känsla av den frasen – lagrad kraft.
Från handhållna enheter till hushållselektronik, litiumbatterier kan användas till nästan allt. Det finns ingen begränsning för vad du kan göra med den. Är du nära att köpa ett kraftigt batteri till din gaffeltruck?

Tillverkare av 48 volt litiumjonbatteripaket

Tillverkare av 48 volt litiumjonbatteripaket

Designad för att hålla längre
Om du någonsin har använt blybatterier till något tidigare, håller du med om att det är en stor besvikelse när det gäller hållbarhet. Det är helt klart för mycket man behöver göra för att säkerställa att ett blybatteri håller länge. Tyvärr är det bara en handfull personer som förstår sådana tekniska detaljer. Majoriteten av individer som använder blybatterier är normala, genomsnittliga människor.
När du jämför litiumbatterier och blybatterier på plattformen för lång livslängd, skulle du upptäcka att litium är ett överlägset bättre val. Anledningen till att den är bättre är för att den inte kräver att du gör något för att den ska leva ut sin livslängd. Och det bästa med litiumbatterier är att de förblir i toppform hela tiden när du använder dem. Vi kommer att diskutera mer om hastigheten på spänningsfallet för båda batterierna i de efterföljande delarna av inlägget.

Dess lätta vikt gör det till ett utmärkt alternativ
Gaffeltruckar är tunga maskiner i sig. För det mesta kommer det att krävas mycket kraft för att få sådana maskiner att fungera. Det betyder att du kan behöva kombinera så många blybatterier innan du kommer fram till den effekt som krävs. Ett 12-volts blybatteri väger mycket i sig. Föreställ dig att du sätter flera sådana batterier tillsammans för att driva en gaffeltruck. Det kommer inte att vara det bästa för maskinen.
Å andra sidan, om du använder ett litiumbatteri för att driva samma maskin, kommer du att sluta använda 50 % av vikten av alla blybatterier. Det betyder att gaffeltrucken kommer att ha mindre vikt att dra med sig själv när den rör sig från en punkt till en annan. Med mindre vikt att övervinna kommer gaffeltrucken att kunna göra sitt jobb med högre effektivitet.

Kräver noll underhåll
Den här är lite lik den första punkten som diskuterades, men jag skulle älska att dyka in lite djupare för att köra hem den här punkten. Det finns många saker man måste tänka på när man underhåller ett blybatteri. En är batteriets vattennivå. Du måste hela tiden kontrollera detta för att säkerställa att det inte sjunker under den nivå som krävs. Med hjälp av en indikator kan du enkelt göra detta. För det andra måste man hålla ett öga på elektrolytnivån. Det beror på att om den sjunker under den förväntade nivån kommer battericellerna att skadas eftersom de kommer att exponeras.
Det är bara två av många saker som någon behöver göra för att behålla sitt blybatteri. Så, vad gör du för att underhålla dina litiumbatterier? Ingenting! Överraskad? Du behöver inte göra något eftersom du använder ett litiumbatteri. Den kan användas i raka 5 år, och du behöver aldrig kontrollera någon elektrolytnivå eftersom det inte är samma sak som blybatterier.

Otrolig laddningshastighet
Det är uppenbart att litiumbatterier har fortsatt att utvecklas under åren. Den typ av litiumjonbatterier vi hade för 15 år sedan är inte vad vi har idag. De är mer avancerade i denna dag och tid. En aspekt där litiumbatteriet har utvecklats avsevärt är laddningen.
Det är redan en avgjord sak att litiumbatterier levererar ström under längre timmar jämfört med blybatterier. Det fantastiska med det här batteriet är dock att det laddas mycket snabbare än du kan föreställa dig. De nyaste modellerna kan laddas till 100 % på bara en timme eller två.
Som kontrast, om ditt blybatteri fullbordar laddningen på en timme, så är något fruktansvärt fel. Därför ses det som anses ur funktion för blybatterier som en norm för litiumjonbatterier. Om du vill att din gaffeltruck alltid ska ha kraft att göra de saker du vill, kanske du vill överväga litiumbatterier.

Designad med robusta funktioner
Om du av misstag tappar ett blybatteri från stor höjd kan det orsaka vissa problem med batteriet. Detta är ett allvarligt konstruktionsfel för blybatterier, och även en begränsning för var batteriet kan användas.
Tillverkarna av litiumbatterier noterade detta designfel och bestämde sig för att schackmatt det i sina batterier. Litiumbatterier är designade för att tåla kontakter av olika slag. Med andra ord, ingenting händer med ett litiumbatteri om det tappade från en stor höjd. Så länge kablarna fortfarande är intakta kommer batteriet att fungera som förväntat. Oavsett om fallet är en slagkraftig eller lågpåverkanstyp kan du vara säker på att ingenting kommer att hända med batteriet.
Detta är också en av anledningarna till att litiumbatterier kan hålla längre än de flesta batterier. De kan användas under lång tid och förblir fortfarande robusta under processen. Vilket gör dem till en bra insats för gaffeltruckar.

Tillverkare av 48 volt litiumjonbatteripaket

Tillverkare av 48 volt litiumjonbatteripaket

Slutsats
Om du tycker att blybatterier är bra, så är de inte lika bra som litiumbatterier. I det här inlägget har vi kunnat undersöka argumentet om litiumjon kontra blysyrabatterier för gaffeltruckar. Utan att korta ord är det uppenbart att litiumbatterier är framtidens batteri. Tvärtemot vad många tror har litiumbatterier visat sig vara mer kostnadseffektiva i längden. Den enda svårigheten du kan ha att möta är att ta med bulkpengar för att köpa det vid den första tiden. Utöver det är det ojämförligt med blybatterier på alla nivåer du kan tänka dig.

För mer om litiumjon gaffeltruckbatteri kontra blybatteri–fördelar med litiumjongaffeltruckbatteri med 36v vs 48v gaffeltruck, du kan besöka JB Battery China på https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2022/05/16/lithium-ion-forklift-battery-vs-lead-acid-battery-which-is-the-best-forklift-battery-types/ för mer info.

 

Dela det här inlägget


en English
X