Säkerhet för litiumjongaffeltruckbatterier — litiumjon- vs blysyragaffeltruckbatterier

Säkerhet för litiumjongaffeltruckbatterier — litiumjon- vs blysyragaffeltruckbatterier

Säkerhet för litiumjongaffeltruckbatterier — litiumjon- vs blysyragaffeltruckbatterier

Frågan om litiumjonbatterier att orsaka fara i gaffeltruckar har varit ett av de mest populära ämnena för diskussion på senare tid. Det råder naturligtvis ingen tvekan om att säkerheten har varit prioritet för de flesta företag som använder sig av dessa maskiner. Vissa risker är gaffeltruckar som färdas i mycket hög hastighet, körning med hög last, underlåtenhet att varna andra om närliggande gaffeltruckar som används, felaktig acceleration, inbromsning och svängning. Med alla dessa faror har de flesta arbetsgivare varit oroliga för att använda litiumjonbatterier i sina gaffeltruckar. Detta beror på att de tror att det kan öka dessa problem.

Tillverkare av 36 volt litiumjon gaffeltruckbatteri

Tillverkare av 36 volt litiumjon gaffeltruckbatteri

Här är sanningen
Detta är inte sant på något sätt eftersom litiumjonbatterier har upptäckts vara ett mycket säkrare alternativ när de används i gaffeltruckar. Det är en innovation som har visat sig vara mycket effektiv i olika aspekter där konventionella blybatterier verkar ha det svårt. På tal om säkerheten som litiumjonbatterier kan erbjuda när de väl har använts i gaffeltruckar, så finns det all anledning att tro att du har kommit till rätt plats.

Det här inlägget kommer att förklara hur ett li-jonbatteri kan hjälpa till att säkerställa maximal säkerhet när det väl har använts i en gaffeltruck. Efter att ha kollat ​​in dessa detaljer kommer du att se skäl att börja använda dessa batterier i gaffeltruckar från och med idag.

Bevattning krävs inte
Om du har använt ett blybatteri tidigare i en gaffeltruck, kommer du att förstå att deras underhåll kräver processen med konstant vattning. Detta är det enda sättet de kan förbli i god form för att prestera som förväntat. Vet du att litiumjonbatterier inte kräver en sådan process innan de kan fungera eller fungera som förväntat? De har designats på ett speciellt sätt för att säkerställa att minimalt underhåll kommer att krävas. Det bästa är att trots att de inte kräver någon form av speciellt underhåll så lyckas de ändå prestera optimalt.

Blybatterier innehåller vanligtvis elektrolyt – vatten och svavelsyra. Om de inte fylls på med vatten kan det leda till att sådana batterier inte fungerar. Det finns absolut ingen anledning för dem att inte fyllas. Problemet är inte vattnet. Istället är det processen genom vilken blybatterier vattnas. Några av sätten att göra detta för att undvika fara är:

• Du kan bara vattna efter att batteriet har laddats
• Låt alltid batteriet svalna innan du fyller på med vatten
• Du kan få allvarliga skador närhelst ett spill inträffar

Vill du veta den bästa delen? Sådant är det faktum att alla dessa faror är helt obefintliga när ett litiumjonbatteri används i gaffeltruckar.

Minimal överhettningsrisk
Detta är ett annat område där en litium jon batteri har visat sig vara mycket säker när den väl använts i en gaffeltruck. Blybatterier har alltid varit kända för att uppleva problemet med överladdning. När detta har hänt kommer det sannolikt att bli frågan om överhettning. Innebörden av detta är att det sannolikt kommer att bildas syre och vätgas. Detta är inte ett gott tecken eftersom det kan få ett sådant blybatteri att uppleva ökat tryck. När alltför stora mängder gas har samlats kommer dess ventileringsteknik inte längre att vara särskilt effektiv.

Det är därför det rekommenderas att medan ett blybatteri som används i gaffeltruckar laddas, måste det övervakas regelbundet. Underlåtenhet att utföra denna process som förväntat kommer att leda till allvarlig fara. En sådan är explosion som kan göra att dina anställda får allvarliga skador.

Å andra sidan utgör ett litiumjonbatteri inte någon form av fara för arbetare. Detta beror på hur de har strukturerats för att fungera och ladda. Till exempel har de vanligtvis batterihanteringssystemfunktion, även känd som BMS. Detta hjälper till att säkerställa att det inte finns några problem med överladdning.

Viktiga punkter att notera
• Blybatterier överladdas vanligtvis om de inte övervakas noga
• Blybatterier kommer sannolikt att explodera på grund av överhettning
• Litiumjonbatterier levereras med BMS för att förhindra problem med överladdning och överhettning
Inget behov av en specifik laddningsplats
På grund av risken med laddning och omladdning av blybatterier har de vanligtvis separata platser där sådana processer kan utföras. Precis som sagt ovan kan överladdning och överhettning orsaka explosion. Det betyder att du kommer att spendera pengar för att behandla anställda. Detta är ett snabbt sätt att gå i konkurs snabbare än du någonsin kan föreställa dig. På grund av alla dessa faror krävs alltid separata utrymmen för att få dem laddade. Detta säkerställer att gas och väte inte utgör någon form av fara för besättningen.

Detta är mycket farligt när det används i en gaffeltruck. När du laddar ett blybatteri måste du följa alla nödvändiga försiktighetsregler. När detta inte görs som rekommenderat kommer det sannolikt att bli en explosion. Det bästa är att med ett li-jonbatteri finns det inget behov av alla dessa protokoll. Detta beror på att det inte avger dessa farliga gaser som anges ovan. Dessutom finns det ingen anledning att ladda dem i ett separat rum.

Viktiga punkter att notera
• Litiumbatterier kan laddas inuti en gaffeltruck
• Litiumbatterier har mycket minimal risk att explodera
• Blybatterier kräver att separata rum laddas på grund av risk för överhettning och överladdning

Minimala ergonomiska risker
Detta är som en fortsättning från den sista punkten ovan. Det finns alltid risker när det gäller att flytta ett batteri från en plats till en annan i laddningssyfte. Detta är vad blybatterier är kända för eftersom de kräver ett separat utrymme för laddning. En arbetare är sårbar för att få skador genom att flytta dem. Å andra sidan finns inga av dessa problem när det gäller litiumjonbatterier. Det beror på att de kan laddas inuti gaffeltrucken.

Fördelar med litiumjon gaffeltruckbatteri

Fördelar med litiumjon gaffeltruckbatteri

Slutsats
Efter att ha sett allt ovanstående är det mycket tydligt att ett litiumjonbatteri kan garantera den högsta säkerhetsnivån när det väl använts i gaffeltruckar. Det är därför du måste överväga möjligheten att installera en i din gaffeltruck idag. För mer om litiumjongaffeltruckbatterisäkerhet — litiumjon vs blysyragaffeltruckbatterier, kan du besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/lithium-ion-vs-lead-acid/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X