Fördelen med litiumjongaffeltruckbatteri — är litiumjongaffeltruckbatterier värda priset?

Fördelen med litiumjongaffeltruckbatteri — är litiumjongaffeltruckbatterier värda priset?

Fördelen med litiumjongaffeltruckbatteri — är litiumjongaffeltruckbatterier värda priset?

Det råder ingen tvekan om att litiumjonbatterier som används i gaffeltruckar skapar många rubriker jämfört med tidigare år. Detta beror på hur det har upptäckts som en av de mest innovativa teknologierna på senare tid. I världen, de flesta företag som använder gaffeltrucks batterier börjar se skäl att utforska alternativet med litiumjonbatterier på grund av hur de har visat sig vara ett fantastiskt alternativ.

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Här är mardrömmen
Trots alla bedrifter och prestationer med litiumjonbatterier är det tydligt att det fortfarande finns företag eller arbetsgivare som ännu inte överväger att installera det på sina gaffeltruckar. De flesta av dessa företag använder fortfarande blybatterier som är mycket föråldrade en gång jämfört med ett litiumjonbatteri. Sanningen är att båda batterierna inte är desamma när det gäller prestanda och effekt. Med andra ord kommer ett li-jonbatteri alltid att överträffa ett blybatteri när det väl använts som gaffeltrucksbatteri.

Frågan du måste ställa är vad som gör litiumjonbatterier till ett mycket bättre alternativ i gaffeltruckar jämfört med blybatterier. Det här inlägget kommer att avslöja några av de främsta fördelarna och fördelarna med ett litiumjonbatteri.

De är miljövänliga
Om du inte vet, blybatterier har skapat rubriker de senaste åren av fel anledningar. Detta har gjort att de blivit mindre populära för företag som använder gaffeltruckar. Till exempel har de upptäckt att de avger farliga gaser under laddning. En av dessa är väte som kan orsaka brandutbrott. Sanningen är att det är mycket riskabelt att ladda ett blybatteri på en arbetsplats där du har många arbetare. Detta beror på att de kan vara sårbara för vissa långsiktiga hälsotillstånd.

Du behöver ett alternativ som ett litiumbatteri som har visat sig vara miljövänligt och säkert. Dessa batterier utgör ingen risk eller fara. Deras laddningsprocess är mycket enkel och okomplicerad. Dessutom har de byggts och designats på det mest kompakta sättet.

Viktiga punkter att notera
• Blybatterier avger vanligtvis kemikalier och ämnen som är farliga under laddning
• Blybatterier kan orsaka skador på grund av explosion
• Litiumjonbatterier innehåller vanligtvis BMS

De är lätta
Vet du att blybatterier i gaffeltruckar är tyngre jämfört med litiumjonbatterier? Detta är en aspekt eller ett område som många människor har klagat på tidigare. Till exempel kan ett 50ah litiumjonbatteri ha samma vikt som ett 21ah blybatteri. Att bära den senare är alltid en svår uppgift på grund av dess vikt. Anledningen till detta är ganska lätt att förstå. Till exempel innehåller vätskekomponenten bly. Detta är en av de faktorer som är ansvariga för dess tungvikt.

Å andra sidan är ett litiumjonbatteri kompakt och lätt. Därför kan den enkelt transporteras från en plats till en annan. En annan fördel som detta kan ge är att din gaffeltruck kommer att fungera som förväntat. Med andra ord kan det säkerställa optimal prestanda.

Viktiga punkter att notera
• Litiumjonbatterier i gaffeltruckar är mer kompakta och lättare i vikt jämfört med blybatterier
• En av anledningarna till blybatteriernas tunga vikt är blykomponenten
• Trots att de är lättare är litiumjonbatterier mer effektiva

lågt underhåll
Detta är en annan fördel som litiumjonlastbilsbatterier i gaffeltruckar kan erbjuda användarna. Hur enkelt detta än låter, kommer det att säkerställa att du inte bryr dig för att hålla ett sådant batteri i bästa skick. När blybatterier används i gaffeltruckar är det viktigt att de underhålls regelbundet. Detta är det enda sättet de kan prestera optimalt. Det stora problemet är att försök att underhålla dem kan skapa vissa faror. Till exempel förväntas de vattnas på konsekvent basis.

I sådana fall kan de visa sig vara mycket farliga när du kommer i kontakt med deras kemikalier. De har upptäckts innehålla svavelsyra. Detta kan skada dina ögon eller hud. Det rekommenderas att yttersta försiktighet krävs när du försöker fylla ett blybatteri med vatten. Å andra sidan behöver inte litiumjonbatterier någon form av underhållsrutin för att fungera som förväntat.

Det enda är att du använder dem som rekommenderas av deras tillverkare. Det betyder att ingen vattning krävs medan de används. Nedan är hur du kan underhålla ett litiumjonbatteri som används i gaffeltruckar.

• Se till att batteriet inte laddas ur under 50 eller 40 %
• Ladda aldrig batteriet till 100 %
• Se till att batteriet alltid förvaras på en plats som har en temperatur på mellan 50-590C
• Om du inte använder gaffeltrucken ska batteriet kopplas bort och tas bort

Minimal självurladdningshastighet
Med urladdningshastighet menar vi helt enkelt hur kraften hos ett batteri töms när det inte används. Detta har varit en av de mest framstående egenskaperna hos ett litiumjonbatteri på senare tid. Dessa batterier har byggts på ett sätt som gör att deras ström inte töms snabbt när de inte används. Faktum är att inom en period av 1-2 månader kan deras ström tömmas med cirka 5-10%. I ett nötskal kan man säga att de har mycket låg självurladdningshastighet.

Å andra sidan kan ett typiskt blybatteri laddas ur upp till 30 eller 40 % när det inte används. Detta är ett allvarligt problem om det används i gaffeltruckar. Anledningen är att det inte bara är svårt att ladda dessa batterier om och om igen. Det är också en mycket farlig process eftersom det har upptäckts att den avger väte under laddning. Litiumjonbatterier å andra sidan avger inga farliga kemikalier eller ämnen. Dessutom är deras självurladdningshastighet mycket låg.

Tillverkare av 36 volt litiumjon gaffeltruckbatteri

Tillverkare av 36 volt litiumjon gaffeltruckbatteri

Slutsats
Baserat på ovanstående detaljer är det tydligt att ett litiumjonbatteri som används i gaffeltruckar har många fördelar jämfört med konventionella blybatterier. Det är ett alternativ som är värt att utforska. För mer om fördelen med litiumjon-gaffeltruckbatteri, kan du besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/advantage-of-forklift-lifepo4-battery/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X