24V 200Ah Deep Cycle LiFePO4 litiumjongaffeltruck batteripaket för elektriska walkie palljack gaffeltruck och walkie staplare

24V 200Ah Deep Cycle LiFePO4 litiumjongaffeltruck batteripaket för elektriska walkie palljack gaffeltruck och walkie staplare

24V 200Ah LiFePO4 Lithium Ion Gaffeltruck batteripaket för elektriska walkie palljack gaffeltruck och walkie staplare

Smakämnen 24V 200Ah LiFePO4-batteri för elektrisk gaffeltruck har haft stort genomslag på marknaden de senaste åren. Som sådan har massor av frågor genererats om effektiviteten och tillförlitligheten hos detta batteri. Är du sugen på att köpa detta unika batteri, men är inte säker på om det är vad du vill ha?
Om du passar in på ovanstående beskrivning har du kommit till rätt ställe. Syftet med det här inlägget är att svara på några av de mest ställda frågorna eftersom det gäller prestanda och trovärdighet hos 24V 200Ah LiFePO4-batteri för elektrisk gaffeltruck. Låt oss komma igång med den första av alla de vanligaste frågorna.

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Skiljer sig litiumjonbatterier från LiFePO4-batterier?
Detta är en av de vanligaste frågorna du hittar på nätet. Det visar bara hur folk är förvirrade över dessa batterier. Bara slappna av, för du skulle förstå kärnskillnaden mellan båda batterityperna.

Jag skulle vilja börja med att konstatera att litiumjonbatterier och LiFePO4-batterier båda är uppladdningsbara batterier. Plus, som du skulle ha gissat korrekt, innehåller de båda litium som en del av sin makeup. Men de är inte exakt likadana.

LiFePO4 råkar vara en batterityp som är formulerad av litiumjärnfosfat. För en bättre förståelse kommer det här inlägget att lista några andra batterier som finns i den här kategorin. Exempel på litiumbatterier inkluderar litiumtitanat, litiumkoboltoxid, litiumnickelmangankoboltoxid, litiummanganoxid, etc. Det är några av de bäst presterande litiumkombinationerna hittills.

Idag är LiFePO4-batterier inte längre nya för människor på grund av det breda utbudet av applikationer. De har funnit stor användning i solsystem, båtar, fordon och andra relaterade applikationer. LiFePO4-batterier är i fokus idag av ett antal anledningar. Det är därför intresserade användare vill veta varför de ska föredra det framför andra batterityper.

Litium-jon vs. LiFePO4 batterier
För att exakt jämföra båda batterierna kommer vi att titta på dem från vissa perspektiv. Låt oss först betrakta dem ur perspektivet med bärbara enheter. LiFePO4 har aldrig varit ett bra val när det kommer till bärbara enheter. Det är inte det bästa alternativet i smarta klockor. Anledningen är ganska enkel – låg energitäthet. Litiumjonbatterier har högre energitätheter i detta avseende jämfört med LiFePO4.

Med det sagt verkar LiFePO4 vara ledande litiumjon på grund av dess överlägsna egenskaper. Livscykeln för en LiFePO4 är otroligt hög. I vissa fall kan det vara så många som fyra gånger så mycket som ett litiumjonbatteri. Så fördelarna med LiFePO4 över dess litiumjonmotsvarighet uppväger nackdelarna. Det efterföljande avsnittet av det här inlägget kommer att ta tid att bryta ner andra funktioner som skiljer en LiFePO4 från en litiumjonbatteri.

Det ger mer stabilitet
I litiumbatterisfären är säkerheten lika viktig som alla andra saker. Jag är ganska säker på att du har hört talas om ett eller två tillfällen som involverade litiumjonbatteriexplosioner. Ett par sådana har rapporterats förekomma i bärbara datorer. Detta är ett område där du skulle uppskatta LiFePO4-tekniken. Den är designad med en stabil kemi som garanterar fullständig säkerhet.

LiFePO4 använder den säkraste kemin om du jämför den med andra batterier. Anledningen kan spåras till dess strukturella och termiska stabilitet. Den strukturella och termiska stabiliteten för LiFePO4-batterier är på en mycket högre nivå än för bly-syra eller andra batterier. LiFePO4-batterier är obrännbara eftersom de är designade för att tåla höga temperaturer och inte sönderfalla i processen. Den upplever aldrig någon termisk flykt och förblir alltid sval när temperaturen är normal.

En sak till du behöver veta är att även när LiFePO4 utsätts för kortslutning eller extremt hårda temperaturer, finns det ingen chans att den exploderar eller startar en brand. Detta är särskilt intressant information för alla som använder LiFePO4-batterier för sin skoter, båt, husbil eller baklucka.

Miljösäkerhet
Den uppladdningsbara naturen hos LiFePO4-batterier gör dem till ett toppval för vår nuvarande existens. Men det ligger mer bakom deras miljövänlighet än du kan föreställa dig. Till exempel, till skillnad från nickeloxid litium och blybatterier, LiFePO4-batterier läcker inte och är inte giftiga. De kan också återvinnas. Som sagt, det kommer att ta väldigt lång tid innan du kommer att bry dig om att återvinna dem eftersom de kan hålla under en längre period.

Faktum är att de kan göra så många som 5000 cykler. Vad det betyder är att LiFePO4-batterier kan laddas upp minst 5000 gånger. Du kan ladda dem för mer. Blybatteri, å andra sidan, kommer inte att ge dig något i närheten av det. Med blybatterier kan du få maximalt 400 cykler. Detta är förståeligt nog långt ifrån vad som kan erhållas med LiFePO4.

Utmärkt prestanda och effektivitet
Det är sant att ett giftfritt och säkert batteri är vägen att gå. Det är dock också viktigt att du går efter ett batteri som kan leverera därefter. Låt oss gå igenom lite statistik för att verkligen mäta batteriets prestanda och effektivitet.

Laddningseffektivitet – På mindre än 2 timmar eller max 2 timmar kan du förvänta dig att batteriet laddas till 100 %.
Självurladdning – När den inte används töms den ut med en försumbar hastighet på 2 % på en månad. Blybatteri laddas ur med 30 % på en månad.
Runtime – den ger en längre drifttid jämfört med alla andra batterier.
Stadig kraft – krafttillförseln förblir densamma även när du har använt över 3000 cykler.
Noll underhåll – det är detta som gör LiFePO4 till ett av de mest fascinerande batterierna genom tiderna.

Fördelar med litiumjon gaffeltruckbatteri

Fördelar med litiumjon gaffeltruckbatteri

Slutsats
Det finns så många saker vi kan säga om LiFePO4-batterier. Fördelarna är många. Utöver allt som har beskrivits ovan hjälper dess lilla och lätta funktion också till att placera den i zenit av alla batterier. Dessa batterier är lättare än de flesta andra batterier, vilket innebär mer kraft och mindre vikt att bry sig om. Det gör det till ett mycket föredraget val för de flesta applikationer.

För mer om 24v 200ah lifepo4 litiumjon gaffeltruck batteripaket för elektriska walkie palljack gaffeltruck och walkie staplare, kan du besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/2022/06/28/benefits-of-24-volt-lifepo4-deep-cycle-lithium-ion-forklift-battery-for-electric-pallet-jack-and-industrial-agv-forklift/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X