Hur man väljer rätt litiumjongaffeltruckbatteri för din materialhanteringsutrustning och automatiserade vägledda fordon agv robot

Hur man väljer rätt litiumjongaffeltruckbatteri för din materialhanteringsutrustning och automatiserade vägledda fordon agv robot

Hur man väljer rätt litiumjongaffeltruckbatteri för din materialhanteringsutrustning och automatiserade vägledda fordon agv robot

Lika populär som litiumjonbatterier för gaffeltruckar har blivit, är det fortfarande ditt ansvar att se till att du köper rätt typ. Med en sådan produkt som har exploderat industrin för uppladdningsbara batterier är chansen stor att du kan sluta köpa det som inte är original, om du inte kan skilja den riktiga från den som är falsk. Så om du hoppas på att få det rätt med ditt första köp, måste du lära dig hur du ska leta efter rätt batterier i detta avseende. Några tips är allt du behöver för att se till att du inte blir lurad i processen. Nedan finns allt du behöver veta.

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Utvärdera dina kraftbehov
Det är verkligen meningslöst att köpa ett litiumjongaffeltruckbatteri som inte kommer att tjäna dina strömbehov. Att köpa fel batteri hjälper dig inte på något sätt oavsett batteriets kvalitet. Försök att ta reda på den exakta effekten och spänningen för din elektriska gaffeltruck. Det beror på att batterierna finns i olika specifikationer. Du har inte råd att skaffa en batterispecifikation som skiljer sig från vad du har. Så det är ungefär det första du bör titta på när du väljer ett litiumjon-gaffeltruckbatteri.

Kontrollera Ampere Hour Ratings
Detta är en annan viktig faktor som måste beaktas när du köper gaffeltruckbatterier. Den här parametern bestämmer hur länge ditt batteri kan köras oavbrutet. Ju högre amperetimmar, desto längre kan batteriet tjäna ägaren. Men du bör också tänka på att batterier med högre amperetimmar skulle kosta mer än sina motsvarigheter som har låga klassificeringar.
Det kan finnas olika amperetimmar för samma spänning. Med andra ord kan du ha olika amperetimmar för a 24V litiumjon gaffeltruckbatteri.

Batterihanteringssystem (BMS)
Batterihanteringssystem blir en vanlig sak med de senaste batterilagringssystemen. Samtidigt var det en idé som först främjades och utvecklades av tillverkare av litiumbatterier. Vad gör ett batterihanteringssystem? En BMS är designad för att göra många saker.
Till att börja med är det tänkt att skydda batteriet mot över- och överladdning. Om du inte är medveten om det är det aktiviteter som kan få ett batteri att dö snabbare än förväntat. De flesta batterier dör snabbt eftersom de ofta överladdar och överurladdar.
Ett BMS ger dig också möjlighet att övervaka massor av andra faktorer i ditt batteri. Du kan till exempel övervaka din batteritid och hälsa, temperaturer och låter dig kontrollera om det finns interna kortslutningar och lösa anslutningar. En BMS kommer också att hjälpa till att se till att du använder ditt litiumjongaffeltruckbatteri under lång tid.

Kontrollera vikten
Vikt bör också tas med i ekvationen när du köper ett litiumbatteri till din elektriska gaffeltruck. Litiumjonbatterier har i allmänhet fördelen av att vara lätta och små. Därför, om du ska köpa något av sådana batterier, bör de vara av lättviktstyp. Ett 100 amperetimmars batteri borde bokstavligen väga mellan 12 och 13 kg i genomsnitt. Det är som att ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig. Om ett batteri väger mer än så med stor marginal är det högst troligt att det inte är den typen av litiumjon gaffeltruckbatteri du letar efter.

Lämplig för alla väder
Även om detta är en del av vad man kan förvänta sig av alla litiumgaffeltruckbatterier, måste det fortfarande övervägas noggrant. Utgå inte från något; ta reda på från tillverkaren om det du siktar på att köpa tål alla former av klimatförhållanden. Det är så du kan vara säker på ett batteri som håller länge. Det är viktigt att ställa frågor så att du inte får ett batteri som är anpassat för vissa vädersituationer.

Köp från licensierade tillverkare
Det räcker inte att välja en tillverkare och köpa litiumgaffeltruckbatteri från dem. Det har blivit värt att notera att det är bättre att köpa från tillverkare som är licensierade att driva sådan verksamhet. Anledningen till att det rekommenderas att köpa från sådana tillverkare är att deras batterier är tillverkade i enlighet med internationella standarder. Till exempel vidtar de alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa att gaffeltruckbatteriet är helt säkert att använda.
De designar dem för att vara resistenta mot extrem värme och höga temperaturer. Så du gör inte bara dig själv en tjänst när du köper från godkända outfits. Men också att säkerställa din säkerhet på lång sikt.

Mät måtten på ditt batteriutrymme
Även om det redan är känt att litium gaffeltruckbatterier är i allmänhet små, måste du veta storleken på ditt batterifack för att vara säker på att du köper rätt sak. Ta dig tid och mät facket noggrant för om du missar måttet med en tum i måtten, kan du kämpa för att få in batteriet i det utrymme som krävs. Mät måtten och försök att vara 99.99 % korrekt i dina mått. När måtten är korrekt gjorda kommer litiumjongaffeltruckens batteri att passa bra.

Snabb laddning och långsam urladdning
Oavsett om du använder en klass I, II eller III gaffeltruck är det bättre att få något som laddas snabbt och laddas ur långsamt. Detta är den nya normen för litiumjonbatterier efter många års utveckling. Med andra ord, om du köper något mindre än den förmånen, kortar du dig själv. Ju kortare laddningstid, desto bättre för dig.

Fördelar med litiumjon gaffeltruckbatteri

Fördelar med litiumjon gaffeltruckbatteri

Slutsats
Det finns olika föremål som säljs på marknaden, allt i namnet på litiumjongaffeltruckbatteri. Som tidigare nämnts letar marknadsförare efter hur de kan sälja vad som helst till dig. Några av dem är mer intresserade av pengarna; inte om du kan nå dina mål så småningom. Ovanstående tips har förklarats för att hjälpa dig att göra rätt val. Om du applicerar tipsen är chansen stor att du i slutändan skulle välja rätt litiumjongaffeltruckbatteri. Det är också bra att tillägga att litiumbatterier är mycket bättre än de flesta andra batterityper som används för gaffeltruckar.

För mer om hur man väljer rätt litiumjongaffeltruckbatteri för din materialhanteringsutrustning och automatiserade guidade fordon agv robot kan du besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/choose-right-forklift-battery/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X