Fördelar med litiumjongaffeltruckbatteri från materialhanteringsutrustning Batteritillverkare och fabrik

Fördelar med litiumjongaffeltruckbatteri från materialhanteringsutrustning Batteritillverkare och fabrik

Fördelar med litiumjongaffeltruckbatteri från materialhanteringsutrustning Batteritillverkare och fabrik

När det kommer till gaffeltruckar så finns det många olika alternativ på marknaden. Men vilket gaffeltruckbatteri är bäst för dig? De bästa gaffeltruckbatterier är gjorda med litiumjonteknik. Denna teknik erbjuder många fördelar, inklusive längre livslängd, låg vikt och låg strömförbrukning. Här är några av de viktigaste fördelarna med att använda ett litiumjongaffeltruckbatteri:

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Vilka är fördelarna med litiumjongaffeltruckbatteri?

Företag över hela världen går över till alternativa energikällor, såsom litiumjonbatterier för gaffeltruckar. Batteriteknologins framsteg har gjort det möjligt att tillhandahålla en hållbar kraftlösning för en gaffeltruck som inte är beroende av traditionell blysyra batterier. Blybatterier används i de flesta elektriska gaffeltruckar, och de är fortfarande ett bra alternativ för anläggningar som inte kör flera skift och som har en låg initial investering. Även om litiumjonbatterier är dyrare än blybatterier, är många ägare och operatörer överens om att fördelarna överväger kostnaderna. När den hanteras på rätt sätt kommer den initiala investeringen i dessa batterier att ge en högre avkastning än ett blybatteri.

Fördelar med litiumbatterier

Ökad produktivitet

Under ett skift, litium gaffeltruckbatterier hålla en högre och mer konsekvent spänning. Konsekvent spänning betyder att du kommer att ha en bättre presterande gaffeltruck under hela dagen, vilket kommer att öka genomströmningen i din anläggning. Litiumbatterier laddas också snabbare, vilket förbättrar produktiviteten och genomströmningen.

Driftstopp minskar.

Ett litiumjonbatteri har potential att hålla två till fyra gånger så länge som ett traditionellt blybatteri. Möjligheten att ladda eller möjlighetsladda ett litiumbatteri eliminerar behovet av batteribyten, vilket resulterar i mindre stilleståndstid.

Nästan underhållsfri

Litiumgaffeltruckbatterier är förseglade celler som inte behöver konstant vattning, utjämning eller ens rengöring. Dessa batterier är praktiskt taget underhållsfria och kommer att minska kostnaderna för arbete och stillestånd.

Snabbare laddning

Litiumjonbatterier gaffeltruckar laddar mycket snabbare och behöver ingen nedkylningstid. Litiumbatterier kan laddas på mindre än en timme och är åtta gånger snabbare än blybatterier. Batteriet behöver inte vara fulladdat innan det återupptas. Operatörer kommer att kunna ladda batteriet under sina raster under hela dagen.

Vad ska du förvänta dig när du använder litiumjonbatterier för gaffeltruckar

När du använder litiumjonbatterier för gaffeltruckar är det viktigt att förstå vad du kan förvänta dig. Det finns några saker som du bör vara medveten om när du använder dessa batterier. De håller ofta längre än traditionella batterier och de är miljövänliga. De har också en mycket hög energitäthet. De kan också vara mycket farliga när de inte används under rätt förhållanden. Det är också viktigt att vara medveten om de spänningar som dessa batterier producerar. Om gaffeltrucken körs på en spänning som är högre än den spänning som batteriet är klassat för, finns det en chans att batteriet överhettas. Om spänningen är för låg kan det hända att gaffeltrucken inte kan producera tillräckligt med kraft. Det är också viktigt att känna till spänningen på batteriet som används. Detta kommer att garantera säkerheten för gaffeltrucken när den används.

Dina operatörer och du kommer att märka vissa förändringar efter övergången till litiumjonbatterier. Operatörer kommer att uppleva en ökad kraftkonsistens under sina skift och snabbare laddningshastigheter. Du kommer att se ett mer hållbart batteri som praktiskt taget inte behöver underhåll, samt en mer effektiv drift. Det kommer att finnas ett högre initialpris för ett litiumbaserat batteri men detta kommer att kompenseras av en minskning av arbetskostnader, utrustning samt den tid det tar att stänga av.

Varför använder vi litiumjonbatterier i gaffeltruckar?

Litiumbatterier är mer effektiva att ladda och hjälper dig att spara pengar genom att inte behöva vara beroende av rengöring, vattning och utjämning som krävs av andra gaffeltruckbatterier. De ger också längre och konsekvent prestanda jämfört med andra typer av batterier. Litiumjonbatterier har i genomsnitt tre gånger så mycket energi som konventionella batterier och ger konstant spänning och orsakar inte en avmattning för din maskin när de laddas ur.

De är säkrare för anställda och är ett bättre val för miljön. De har en genomsnittlig livscykel på 4 gånger längre. De är också 30% effektivare i energianvändning. De är grönare och säkrare eftersom de inte släpper ut CO2-gas och det finns ingen risk för syraspill.

Blysyrabatterier ta åtta timmar att ladda helt och sedan 8 timmar för att kyla ner i jämförelse, ett litiumjonbatteri kommer att laddas helt på bara en timme, vilket möjliggör den mest effektiva användningen av möjligheterna för laddning i raster, vilket resulterar i ett utmärkt val för skiftarbete.

Vad kan litiumjonbatterier göra för att bidra till en effektiv och kostnadseffektiv lagerdrift?

– Du sparar pengar som du kunde ha spenderat på energi för att ladda batterier

– Det krävs mindre tid och ansträngning för att arbetare byter ut blybatterier

– Minskad tid och ansträngning för att underhålla och vattna blybatterier

– Minskat energislöseri (ett blybatteri använder vanligtvis cirka 50 procent av sin energi från uppvärmning, medan litiumbatteriet bara använder cirka 15 %)

Litiumjonbatterier har i hög grad bidragit till tillväxten av konsumentelektroniksektorn, men de har inte haft samma effekt på industriell utrustning. Landskapet har dock förändrats i takt med att fler företag använder denna teknik, så att byta till litiumjonbatteri nu kan vara en bra investering för framtiden.

Fördelar med litiumjon gaffeltruckbatteri

Fördelar med litiumjon gaffeltruckbatteri

Slutsats

Det finns många fördelar med att använda tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar. Till exempel kan de ge dig ett batteri med lång livslängd, vilket är bra för tunga applikationer. De kan också vara billigare och enklare att använda än andra batterimärken. Dessutom kan de vara mer pålitliga och effektiva. Om du letar efter ett gaffeltruckbatteri bör du överväga att använda en tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar. För mer om fördelarna med litiumjon gaffeltruckbatteri från materialhanteringsutrustning batteritillverkare och fabrik kan du besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/2022/07/08/things-you-dont-know-about-lifepo4-lithium-ion-forklift-battery-manufacturer-and-factory/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X