Väskan för automation och mångsidighet i dagens lager med litiumjonbatteridriven automatiserad, guidad fordons-AGV-gaffeltruck

Väskan för automation och mångsidighet i dagens lager med litiumjonbatteridriven automatiserad, guidad fordons-AGV-gaffeltruck

Väskan för automation och mångsidighet i dagens lager med litiumjonbatteridriven automatiserad, guidad fordons-AGV-gaffeltruck

Kostnaden för AGV:er kan ha skrämt bort vissa företag tidigare, men deras fördelar och vinster är omöjliga att ignorera, inte ens för ett skift.

Säkerhet, produktivitet och lönsamhet står högst upp på alla företags agenda, oavsett om det handlar om en lokal butik såväl som en importör. Oväntade förändringar i världen har ännu en gång bevisat att det är avgörande för ett företags överlevnad att ha en stabil process för supply chain management. Det har också ökat behovet av att ta till sig teknik. Automatiserade guidade fordon (AGV) sätta scenen för att revolutionera materialflöden inom logistik inom företag över hela världen, vilket gör att de kan fungera och utveckla motståndskraft även under de mest extrema förhållanden. Låt oss undersöka de många fördelarna med AGV.

Litiumjonbatterier för AGV-robot med automatiskt guidad fordon

Litiumjonbatterier för AGV-robot med automatiskt guidad fordon

lönsamhet

Tidigare erfarenheter av automatiserade styrda fordonskostnader har fått en del att tro att det bara är ekonomiskt genomförbart för storskaliga drifter med flera skift. Det finns ett faktum att tre- och tvåskiftsapplikationer resulterar i imponerande ROI. Tekniska framsteg inom AGV teknologier för lagerarbetare har gjort det möjligt att enskiftsverksamhet kan dra nytta av automatisering.

AGV:er är mest effektiva när de används för att automatisera processer som är rutinmässiga och byggda på förutsägbara, repeterbara rörelser. Genom att automatisera dessa repetitiva, grundläggande åtgärder kan företag diversifiera arbetsprofilen för sina anställda och även öka effektiviteten och säkerheten i sina logistiska processer. Det hjälper dem också att uthärda stunder av osäkerhet, förändring och press. Det tillåter anställda att koncentrera sin energi genom att minska antalet robotrelaterade uppgifter som de måste utföra regelbundet. I grund och botten kan användningen av automation vara en möjlighet till tillväxt oavsett omfattningen till grunden för hur den implementeras.

Säkerhet

I en tid av ekonomisk expansion eller lågkonjunktur oavsett, är det viktigt att materialflödet förblir robust, flexibelt och redo att växa. JBBattery AGV kan fungera i en mängd olika kundspecifika applikationer och är byggda på mjukvara som kan programmeras runt en rad skalor och layouter för produktion. Navigationssystemen på dessa AGV:er är designade med säkerhet och flexibilitet i åtanke, vilket gör att AGV flottan att växa mer anpassningsbar när miljön ökar i både komplexitet och storlek. Genom att använda rutthantering och orderprioriteringslogik har AGV:er inom ett nätverk möjlighet att byta rutter baserat på vissa effektivitetsmaximerande parametrar, såsom batterinivåer, AGV-lagerplats, ändrade orderprioritetslistor, etc.

De senaste AGV-navigationssystemen integreras nu sömlöst med applikationer för blandad drift som låter både automatiserade och manuella lyfttruckar arbeta tillsammans. Den här typen av blandad driftkapacitet är möjlig på grund av det faktum att de utrustar AGV:er med robusta säkerhetssensorer, som är installerade i tron ​​att en AGV:s väg alltid kan störas av trafik inom lagret. Säkerhetssensorerna informerar AGV när de ska stanna och när det är säkert att fortsätta – vilket gör att de kan följa sin resa när rutten är fri.

De säkerhetsrelaterade programmeringsriktlinjerna i moderna AGV:er utökas till att även omfatta skydd av lagerinfrastruktur. JBBattery AGV:er är programmerade att kommunicera med särskilda punkter längs deras rutt, inklusive branddörrar, brandsäkring och transportband för att förhindra kollisioner och möjliggöra exakta avlämnings- och upptagningsprocesser för pallar. Säkerhet och skydd är inbäddade i AGV-designen. De skyddar och förbättrar varje aspekt av ett liv såväl som en flytt.

Produktivitet

AGV:s tekniska prestation slutar inte med dess förmåga att effektivt och säkert styra sig över ett stort lager. Dessa maskiner drar nytta av de senaste framstegen när det gäller energinavigering och gränssnittsteknologier.

Litium-jon energisystem

Majoriteten av elektriska gaffeltruckar som används i lager drivs av blybatterier som kräver omfattande underhållsprocedurer, inklusive batterivattning och borttagning för att hålla dem i drift. Underhållsprocesserna kräver dedikerad personal och lagerutrymme. Litiumjonbatterier erbjuder den senaste tekniken inom batteriteknik, med snabba laddningstider, inget underhåll och förlängd livslängd. Litiumjonbatterier som används i AGV:er kan eliminera bristerna hos konventionella batterier. Lithium-Ion-tekniken gör det möjligt för AGV:er att ladda vid de mest optimala tiderna mellan arbetscyklerna, till exempel att en AGV i en flotta kan programmeras att stanna regelbundet vid laddstationen med intervaller på mindre än 10 minuter, utan att skada batteriets livslängd. Med automatisk intervallladdning kan AGV-flottan vara igång upp till 24 timmar dygnet, sju dagar i veckan, utan behov av manuella ingrepp.

Laserbaserat navigationssystem

På grund av anpassningsförmågan hos lasernavigering i en AGV finns det inget behov av kostsamma och omfattande lageromvandlingar när du använder en AGV. Referenspunkter i hela lagret gör att en AGV kan navigera genom alla konfigurationer av inredningar och lasernavigering ger exakt information om var fordonet befinner sig i lagret. Kombinationen av exakt millimeterposition med flexibla lagerkartor förbättrar den automatiserade palldomkraftens eller AGV:s förmåga att hämta pallen med precision, vilket säkerställer en konsekvent materialhanteringsprocedur.

Logistikgränssnittssystem

JBBattery AGV-system dra fördel av mellanvaran Logistics Interface (LI) som är en mjukvara som utvecklats internt som gör att fordonet sömlöst kan kommunicera med befintliga värdsystem, IT-system och nätverkslandskap som används på kundens platser. Den ständiga kommunikationskanalen ger chefer den nödvändiga informationen för att effektivt kunna övervaka lagerrörelser och transportstatistik. Med liveövervaknings- och rapporteringsmöjligheter gör JBBattery det enkelt att förbättra processer i försörjningskedjan. Övervakning av förhållandet mellan förseningen i en tillverkningscykel och hela försörjningskedjan som är en del av cykeln kommer till exempel snabbt att avslöja bufferthanteringsproblem och göra de justeringar som krävs. De lättillgängliga datavisualiseringsmöjligheterna hos automatisering låter företag snabbt utvärdera sina processer i försörjningskedjan för att ta fram mer effektiva metoder för att flytta och beställa prioritering.

Litiumjonbatterier för AGV-robot med automatiskt guidad fordon

Litiumjonbatterier för AGV-robot med automatiskt guidad fordon

Avslutande tankar

AGV-fördelar för företag växer i takt med att tekniken går framåt. Den ständiga utvecklingen av idéerna och teknologierna som används för att skapa och bygga AGVs har inneburit att det inte längre finns något behov av att välja mellan automatisering och flexibilitet. Robotarbetskrafter blir mer smidiga och intelligenta och kraftfulla verktyg som kunder kan använda för att göra sina övergripande materialhanteringsprocesser mer hållbara och pålitliga. Kombinationen av intelligent automation och mänsklig intelligens gör ett smidigt, reflexivt och mycket modernt system, redo att möta utmaningarna i en ständigt föränderlig värld.

För mer om fallet för automation och mångsidighet i dagens lager med litiumjonbatteridriven automatiserad, guidad fordons-AGV-gaffeltruck, kan du besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/automated-guided-vehicles-agv-battery/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X