Säkerhet för litiumjongaffeltruckbatteri — Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blybatteri

Säkerhet för litiumjongaffeltruckbatteri — Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blybatteri

Säkerhet för litiumjongaffeltruckbatteri — Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blybatteri

Säkerhet för litiumjongaffeltruckbatteri är en mycket avgörande fråga om du har ett stort lager eller produktionsanläggning. Många industrimiljöer kräver vanligtvis flera gaffeltruckar som arbetar vid olika skift. Om du är chef för sådana anläggningar med flera gaffeltruckar som arbetar, kommer du att vara oroad över dina arbetares säkerhet.

Enligt OSHA dör 85 arbetare varje år av olyckor relaterade till gaffeltruckar. Dessutom finns det nästan 35,000 62,000 olyckor som leder till allvarliga skador. Medan det finns ytterligare XNUMX XNUMX olyckor som klassas som icke-allvarliga. Det är därför förare måste känna till vikten av säkerhet när de arbetar med en gaffeltruck. En av farorna som arbetare måste möta när de arbetar med gaffeltruckarna är maskinens batteri.

bästa Kina lifepo4 litium ion gaffeltruck batteri tillverkare företag

bästa Kina lifepo4 litium ion gaffeltruck batteri tillverkare företag

Gaffeltruckarna har genomgått flera nya framsteg. De har omkonstruerats för att öka sin driftsäkerhet. Det är därför många företag vill investera mer pengar i materialhanteringsindustrin. Detta beror på att de förlitar sig på litiumjonbatterier för att driva sina maskiner.

Litiumbatterier är kända för sina olika fördelar. De har ökad effektivitet och behöver inte för mycket underhåll. De är väldigt bra på att spara kostnader. En av de största fördelarna med litiumbatterier är det faktum att de har förbättrade säkerhetsfunktioner. Följande är säkerhetsfunktionerna för litiumjonbatteri:

1. De behöver inte vattnas
Litiumbatterier är utformade så att de inte behöver vattnas. Batterierna är förseglade, vilket innebär att de behöver lite eller inget underhåll. Men å andra sidan är blybatterier fyllda med elektrolyt-vatten och svavelsyra. Detta beror på att batterierna genererar elektricitet genom en kemisk reaktion av svavelsyran och blyplattorna. De måste fyllas regelbundet med användning av vatten. Antingen görs detta, eller så blir det en total nedbrytning av den kemiska processen. Det betyder att batteriet kommer att gå sönder så tidigt i sin livslängd. Att vattna batteriet har olika säkerhetsrisker och arbetare måste vara försiktiga för att minimera möjliga risker.

2. De genomgår inte överhettning
Den största säkerhetsrisken med att använda ett blybatteri är det faktum att det kan överladdas. Om så är fallet kan detta göra att elektrolyten blir överhettad. Detta leder vanligtvis till bildning av syre och vätgas, vilket leder till en ökning av trycket inuti blybatteriet. Batteriet har skapats för att motstå eventuell intern tryckuppbyggnad. Detta kan hända med överskottsackumulering av gas, detta kan leda till att vattnet rinner ut ur batteriet, i så fall kan hela batteriet eller laddningsplattorna förstöras. Det kan till och med bli en explosion av batteriet. Detta kan orsaka allvarlig skada på din produktionsanläggning. Vidare kan explosionen leda till allvarliga konsekvenser för de anställda i produktionsanläggningen.

3. De behöver ingen separat laddstation
Blybatterier behöver vanligtvis ordentlig övervakning och en annan laddningslösning. Detta behövs för att riskerna ska minimeras under laddning. Om batteriet som laddas överhettas under laddningen kan det leda till att farliga gaser bildas. Detta kan öka riskerna för en explosion som kan orsaka skador på arbetare. Därför för blybatterier finns det vanligtvis behov av ett annat utrymme för adekvat ventilation. Detta utrymme kan också användas för att detektera gasnivåer. Det innebär att besättningar kan meddelas i förväg om det finns osäkra nivåer av syre och vätgas.

Om du inte laddar blybatterier i rum som är säkra med lämpliga försiktighetsåtgärder iakttagna, kanske arbetare inte kan stoppa en eventuell olycka. Arbetare kan misslyckas med att upptäcka de luktfria utsläppen av gaser som kan leda till brand. Detta kan bli mycket farligt om det inte sätts ut ordentligt i tid.

Ett separat rum eller station behövs för att ladda bly-syrabatterierna korrekt. Detta är dock vanligtvis inte fallet med litiumjonbatterier. Detta separata rum behövs inte eftersom litiumjonbatterier till skillnad från bly-syra batterier laddar inte ur potentiellt farliga gaser när de laddas. Detta innebär att besättningar kan ansluta det elektriska litiumbatteriet direkt till laddaren. På så sätt kan du fortsätta ladda batteriet medan det fortfarande är inne i gaffeltrucken.

4. Minimala gaffeltruckskador
För att batterierna ska laddas måste du ta bort blybatterierna. Och detta måste göras många gånger under dagen. Detta är särskilt svårt för personer som äger många gaffeltruckar eller om de kör olika arbetsskift.

Blysyra i motsats till litiumbatterier fungerar vanligtvis i cirka 6 timmar, varefter de måste laddas. De kommer också att ta cirka 8 timmar för att bli fulladdade och mer tid att svalna efter laddning. Detta innebär att blybatteriet inte kommer att kunna driva en gaffeltruck under hela arbetsskiftet.

Detta leder vanligtvis till frekventa batteribyten. Det är här faran ligger. Batteribyte med blybatterier är farligt. Dessa batterier väger vanligtvis cirka 4,000 XNUMX pund och de hanteras bäst med hjälp av materialhanteringsutrustning. När sådan utrustning används för att hantera batteriet, finns det en möjlighet att batteriet faller på en arbetare eller en operatör. OSHA har sagt att hantering av blybatterier på detta sätt kan leda till dödsolyckor bland arbetare.

5. Litiumbatterier använder inte syra
En av de största orsakerna till allvarliga olyckor i fabriken är användningen av exponerad syra. Blysyrabatterier är beroende av syra för att fungera korrekt. Detta beroende av syra gör dem mycket farliga. Arbetarna är utlämnade till dessa frätande syror som används av batteriet. Elektrolyten eller svavelsyran kan komma in i ögonen på arbetarna och operatörerna. Förutom ögonen kan syran även skada andra delar av människokroppen. Syror från blybatterier är kända för att orsaka allvarliga brännskador på huden och skador på många arbetare. Förare av gaffeltruckar är inte förskonade från denna olycka också.

Säkerhet för litiumjongaffeltruckbatteri

Säkerhet för litiumjongaffeltruckbatteri

För mer om litium-jon gaffeltruck batterisäkerhet — litiumjongaffeltruckbatteri kontra blybatteri, du kan besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/lithium-ion-vs-lead-acid/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X