Hur mycket kostar ett litiumjon-gaffeltruckbatteri?

Hur mycket kostar ett litiumjon-gaffeltruckbatteri?

Hur mycket kostar ett litiumjongaffeltruckbatteri

Om du har en pallstaplare eller en gaffeltruck på ditt lager vet du hur viktiga dessa maskiner är. Elektriska gaffeltruckar är maskiner som antingen används som en enda maskin eller som en flotta av materialhanteringsmaskiner. På grund av deras ekonomiska betydelse kan många andra företag fundera på att köpa en. Men innan de köper maskinen måste de förstå priset på en av dessa gaffeltruckar med litiumbatteri. Med så många elektriska gaffeltruckar på marknaden kan det vara svårt att bestämma genomsnittspriset för en litiumjon gaffeltruckbatteri. Därför, hur mycket kostar ett litiumjon-gaffeltruckbatteri?

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Många köpare tror felaktigt att köpa ett batteri kommer att vara den största kostnaden som de någonsin kommer att ha för att köra en gaffeltruck. Detta är dock inte verklighet. Den totala kostnaden för att äga ett batteri är mycket mer än inköpspriset. När det kommer till gaffeltruckbatterier kommer olika typer med varierande prislappar.

Ett viktigt faktum om litiumbatterier är att de i allmänhet är dyra. Blysyragaffeltruckbatterier har ett lägre inköpspris jämfört med ett litiumjongaffeltruckbatteri. För många otränade köpare kan det tyckas som om bly-syra-gaffeltruckbatteriet är mycket billigare än litiumbatterier. Men utbildade lageroperatörer vet att bly-syra-gaffeltruckbatterier är svåra att underhålla.

Fastställande av den totala kostnaden för ett blybatteri

Om du vill veta den verkliga kostnaden för ett batteri måste du överväga dess livstidsdriftskostnader. Från underhåll till arbetskostnader kommer blysyra med dolda kostnader som beror på flera faktorer som låg användningstid, arbetskostnader, ständiga byten och så vidare. Gaffeltruckbatterier av blysyra kan verka ganska billiga och prisvärda; detta är dock inte fallet. Följande element gör bly-syra gaffeltruckbatterier mycket dyrt i jämförelse med litiumbatterier.

Ständigt underhåll: Blysyra ökar vanligtvis driftskostnaderna genom frekventa underhållsprocedurer. Det ökar den totala arbetsbelastningen för besättningen konstant. På grund av detta kommer arbetspersonalen att regelbundet utföra underhålls- och inspektionskontroller av batteriet. När det gäller underhållskrav för blysyra kan det vara att kontrollera dess ventilationshål, dess kylningsperiod och vattning.

Lagringsutrymme: Detta är en indirekt kostnad för ditt företag eftersom bly-syra gaffeltruckbatterier kräver utrymme för förvaring. Det innebär att du kommer att behöva skapa lite utrymme i din anläggning för underhåll/byte och laddningsrum. Detta innebär att du får spendera en extra summa pengar för att säkra lagringsutrymme för bly-syra gaffeltruckbatterier,

Arbetsmarknad: Blysyra leder vanligtvis i allmänhet till högre arbetskostnader. När det gäller gaffeltruckar med blysyragaffeltruckar kan arbetspersonalen lägga mycket tid på att använda och underhålla gaffeltruckar. Denna extra arbetskraft ökar priset på arbetskraften avsevärt när det gäller driften av maskinen. Detta innebär att ett typiskt bly-syra-gaffeltruckbatteri ökar arbetsbelastningen för lagerpersonalen.

Priset på ett litiumjon-gaffeltruckbatteri

Många litiumbatterier erbjuds till ett överpris på marknaden. Det betyder att de kommer i en genomsnittlig prisklass. Medan du kan få lite litiumbatterier för så långsamt som $10,000 17,000. Premium litiumbatterier säljs på marknaden för ungefär mellan $20,000 3 och $XNUMX. Detta pris är cirka XNUMX gånger det för bly-syra gaffeltruckbatteri med liknande kapacitet. Många inköpare och upphandlare brukar fråga om detta pris är försvarligt. Visst, för en litiumjonbatteri. Dessa batterier har inbyggd effektivitet som säkerställer att de är rätt typ av investering för dina gaffeltruckar. Batteriet har ett dyrt inköpspris, men det kan erbjuda enorma avkastningar för att hjälpa köparen att få tillbaka sitt ursprungliga inköpspris. Till att börja med har litiumbatterier minskat driftskostnaderna. Detta ger ett företag en långvarig konkurrensfördel. Det finns flera anledningar till varför att köpa ett litiumjongaffeltruckbatteri kan vara den smartaste investeringen någonsin.

Fördelar med att köpa ett litiumjonbatteri

Om du tror att gaffeltruckbatteriet är så dyrt för sin prisklass på $17,000 20,000 – $XNUMX XNUMX, vänta sedan tills du får en mängd fördelar. Batteriet erbjuder olika fördelar som gör det till den rätta investeringsprodukten för din gaffeltruck. Dessa förmåner inkluderar (men är inte begränsade till):

Frihet från faror: Många bly-syra gaffeltruckbatterier orsakar skadliga faror som kan behöva en viss kostnad att hantera. Litiumbatterier är dock fria från sådana faror. De avger inte skadliga ångor som CO2. De orsakar inga risker för syraspill. Dessutom kommer du att spara pengar med batteriavfall eftersom du inte behöver köpa ersättningsbatterier oftare.

Produktivitet: Litiumbatterier kan användas för att öka kapaciteten i din anläggning. En ökad genomströmning möter ökad avkastning på investeringar. Det innebär att batteriet får betala för sig själv inom en kort tidsram. Batteriet kan användas under en längre tid och upplever ingen försämrad prestanda när det börjar laddas ur.

Minimala arbetskostnader: Det här är ytterligare en fördel som motiverar dess höga prislapp. Litiumbatterier för gaffeltruckar behöver ingen vattning eller underhåll.

Ingen driftstopp: Din litiumjon gaffeltruckbatteri kommer att öka genomströmningen och avkastningen eftersom den blir av med eventuella driftstopp. Det betyder att du inte behöver byta några batterier. Du kan också använda möjlighetsladdningsfunktionen för att slå på batteriet.

Batterier som håller länge: Ditt batteri har gjorts för att hålla längre än bly-syra gaffeltruckbatterier. Med en drifttid som är cirka 2 eller 4 gånger längre än traditionella bly-syra gaffeltruckbatterier. Det betyder att du får använda dina gaffeltruckar under en längre tid jämfört med när du har blysyragaffeltrucksbatterierna installerade i dem. Många bly-scud-batterier räcker bara i flera timmar och tar sedan nästan tio timmar att ladda helt.

Energiräkningar: När det kommer till dina energiräkningar har litiumbatterier gjorts för att öka besparingarna. De har 30 % energieffektivitet som gör att du kan spara pengar på dina energiräkningar. Detta är möjligt eftersom litiumbatterier laddas cirka 8 gånger snabbare jämfört med bly-syra-gaffeltruckbatterier. Å andra sidan är konventionella blybatterier inte lika effektiva med sina laddningstider som varar i nästan en halv dag.

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

För mer om kostnad för litiumjongaffeltruckbatteri, kan du besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/2022/06/17/how-much-does-a-lithium-ion-forklift-battery-cost-for-7-different-types-of-forklift-batteries/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X