Vikttabell för gaffeltruckbatteri och hur en gaffeltrucks batterivikt påverkar din verksamhet

Vikttabell för gaffeltruckbatteri och hur en gaffeltrucks batterivikt påverkar din verksamhet

Vikttabell för gaffeltruckbatteri och hur en gaffeltrucks batterivikt påverkar din verksamhet

Alla som använder gaffeltruckar i affärer kanske förstår att de är viktiga, och batteritypen spelar roll. Problemet är att många inte tänker på de mest kritiska sakerna när de väljer batterier. Batteriets vikt har dock en mycket betydande roll i driftskostnaderna.

A vikttabell för gaffeltruckbatteri är mycket viktigt att använda och förstå. Att utforska hur batterivikten påverkar truckens funktion bör få dig att förstå mer om din maskin och säkerställa att du alltid får det bästa för bästa resultat.

bästa Kina lifepo4 litium ion gaffeltruck batteri tillverkare företag

bästa Kina lifepo4 litium ion gaffeltruck batteri tillverkare företag

Viktmedelvärden
En gaffeltrucks batterivikttabell kan hjälpa dig att se hur mycket ett batteri väger. De kan vara upp till ett pund i vissa fall. Vikten kan vara allt mellan 1000-4000 pund. Detta beror vanligtvis på vilken gaffeltruck du använder. Andra fakta hjälper dig att bestämma batteriets slutvikt.
Vanligtvis använder elektriska gaffeltruckar batterier som faller under tre spänningar. Det finns ett 36 volts batteri som är perfekt för elektriska gaffeltruckar, smalgångsgaffeltruckar och center-/ändcyklister. Det finns också 80- och 48-voltsalternativen som är ganska populära.

I många fall innebär en högre kapacitet och spänning att batteriet är mycket tyngre. Det finns dock vissa omständigheter där batteriets höjd och bredd kan avgöra hur mycket batteriet väger. Gaffeltruckens batterivikttabell kan ge dig mer information om detta.

Batteriets sammansättning
Batterisammansättningen har också en roll att spela för vikten. Vanligtvis är batterierna som används i gaffeltruckar antingen litiumjon eller blysyra. Tekniken bakom varje typ av batteri är dock inte densamma. Detta påverkar såväl gaffeltruckens effektivitet som batterivikten.

Det traditionella alternativet för många gaffeltruckar är blybatterier. Dessa batterier har en vätska inuti, och de har även en topp som kan tas bort. Den avtagbara toppen är avsedd att bibehålla vattennivån och tillföra vatten till önskad nivå. Elektricitet genereras när en kemisk reaktion sker mellan svavelsyra och blyplattorna. Dessa batterier är skrymmande och därför tyngre. A vikttabell för gaffeltruckbatteri kan vägleda dig om det bästa valet att göra om du väljer blysyra.

Litiumjonbatterier är en mycket nyare teknik som förbättras då och då. Denna kemi kan också innehålla andra kemier. Litiumjonfosfat är det populäraste valet vid materialhantering. Dess batterikemi är mer energität och kompakt än blysyraalternativen. Cellerna, i det här fallet, förblir stängda och det finns inget behov av vattenunderhåll. Dessa batterier är mycket lättare än blysyra med upp till 40-60 procent.

Varför litiumbatterier väger mindre
En vikttabell för gaffeltruckbatterier kan visa dig att litiumjonbatterier inte väger lika mycket som blysyraalternativ. Detta beror på att litiummetall är lätt. Dessutom har dessa batterier en högre densitet vad gäller energi, vilket gör att de kan vara mindre i storlek och väga mycket mindre.

Viktbelastningskapaciteten för varje utrustning måste beaktas, och sedan kan gaffeltruckbatteriets vikttabell konsulteras för att hitta rätt batteri som klarar uppgiften. Den kan tippa när ett batteri är för tungt för gaffeltrucken att hantera. Detta kan orsaka skador och skador på batteriet.

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

För mer om vikttabell för gaffeltruckbatteri och hur en gaffeltrucks batterivikt påverkar din verksamhet, kan du besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/2022/07/29/forklift-battery-weight-chart-and-forklift-battery-size-chart-aiding-you-pick-the-right-choice/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X