Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyragaffeltruckbatteri

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyragaffeltruckbatteri

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyragaffeltruckbatteri

Litiumjonbatteridrivna gaffeltruckar har blivit mycket populära på grund av de fördelar de ger bordet jämfört med de blysyrade.
Den initiala kostnaden för att få litiumjonbatterier för gaffeltruckar är lite hög. Ändå, med tiden inser du att det inte är en så dålig investering, livslängden är längre och deras effektivitet och miljövänliga egenskaper är också bra, vilket gör dem till ett klokt val.

Att jämföra litiumjongaffeltruckbatterier med blysyra kan hjälpa dig att göra det klokaste valet för din verksamhet. Varje set har sina fördelar och nackdelar, vilket innebär att du kan välja det bästa enligt din åsikt.

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyra

Pris
Du måste ta hänsyn till kostnaderna när du jämför litiumjongaffeltruckbatterier med blysyra. När du tänker på de initiala kostnaderna är litiumjonbatterier dyra. Du bör skaffa blybatterier om detta är ditt huvudproblem. Du bör dock tänka på batteriernas livslängd. Med litiumjonbatterier finns det kostnadsbesparingar under hela livslängden. Detta gör att den initiala kostnaden balanserar saker och ting.

Till kostnaden hör laddningstiden. Med litium är laddningstiden kortare, och du sparar pengar i denna mening jämfört med blysyraalternativen som tar timmar att slutföra laddningen.
Litiumjonbatterier är bäst för längre arbetspass. Blybatterier måste bytas när de tar slut. Det betyder att du kommer att behöva arbete för att få saker att fungera som de ska. Dessutom kommer du att behöva betala folk för att underhålla och rengöra batteriet. Även i denna aspekt är litiumjon överlägsen.

Operativt liv

Litiumjonbatterier kontra blysyra har en annan jämförbar egenskap: livslängden. Driftstiden för litiumjon är längre än blysyra. Detta innebär kostnadsbesparingar eftersom du inte behöver byta batteri ofta.

Möjlighetsladdning
När du skaffar blybatterier kan du behöva fler batterier för att fungera korrekt. Detta beror på att det inte är möjligt att tillfälle ladda dessa batterier. Med litiumjonbatterier, detta är mycket möjligt. Du kan ladda batterierna när du får chansen. På raster eller mellan dina uppdrag kan du ta vara på den tillgängliga tiden och ladda batterierna. I slutet av dagen är litiumjon jämfört med blysyra överlägsna i denna mening. Den korta laddningen när det är en kort paus bidrar vanligtvis till driftlängden, vilket kan vara bra för långa pass.

Konsekvent prestanda
Litiumjongaffeltruckbatterier kontra blysyra kan också jämföras när det gäller deras prestanda. Alla inom materialhantering förstår hur viktigt det är att få konsekvent prestanda. När ett blybatteri blir urladdat blir spänningen också inkonsekvent. Som ett resultat av detta minskar spänningen, vilket innebär att du får mindre effekt. Med litiumjonbatterier är detta inget problem. Spänningskurvan är mycket konsekvent och du kan hålla en mycket jämn strömförsörjning även när batteriet håller på att ta slut. Detta är en av de största fördelarna med batterier.

Säkerhet
Det andra vi måste tänka på är säkerheten. Litiumjongaffeltruckbatterier kontra blysyra måste betraktas på detta sätt. Att underhålla blybatterierna kan leda till syrastänk för att väteångor frigörs. Detta är ett säkerhetsproblem eftersom syrorna kan stänka. Detta är inte fallet med litiumjonbatterier. De kommer förseglade och har BMS för att upprätthålla säkerheten.
Med allt i beaktande är det mest överlägsna alternativet litiumjon.

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyragaffeltruckbatteri

Litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyragaffeltruckbatteri

För mer om litiumjongaffeltruckbatteri kontra blysyragaffeltruckbatteri, kan du besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/lithium-ion-vs-lead-acid/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X