Litiumjon-golfvagnsbatterier kontra blysyra-golfvagnsbatterier: vilket är det överlägsna valet?

Litiumjon-golfvagnsbatterier kontra blysyra-golfvagnsbatterier: vilket är det överlägsna valet?

Litiumjon-golfvagnsbatterier kontra blysyra-golfvagnsbatterier: vilket är det överlägsna valet?

När du har en elvagn måste du välja rätt batteri. Det kan vara ett stort bekymmer om du får fel typ av batteri eftersom det kommer att misslyckas tidigare än förväntat, och du kommer att spendera mer på förvärv. Å andra sidan är ett sämre batteri aldrig en bra sak. Det bästa sättet att gå tillväga är att jämföra batterierna för att säkerställa att det du får är det bästa.
Överväganden att göra

När du väljer ett batteri till din golfbil måste du tänka på olika saker. Självklart är dina behov det viktigaste som ska motivera ditt köp. Dessutom måste du ta hänsyn till laddningskapacitet, underhåll, standbytid, annonserad livslängd och garanti.

När det kommer till golfbilar finns det två tekniker att överväga. Dessa är litiumjon och blysyra. Litiumjon vs blysyra golfbilsbatteri jämförelser kan hjälpa dig att uppskatta båda teknikerna och välja den perfekta för din kundvagn.

Litiumjon kontra blysyra golfvagnsbatterier

Litiumjon kontra blysyra golfvagnsbatterier

Litiumjon vs blysyra golfbilsbatterier
Varje batterityp har sina egna för- och nackdelar. Jämförelser av litiumjon- och blysyrabatterier för golfbilar hjälper dig att inse att det inte finns ett fel eller rätt svar när du väljer batteriet. Allt beror på de behov du vill tillfredsställa och dina personliga preferenser.

De viktigaste skillnaderna är:

• Pris: i många fall tänker folk på priset innan de gör ett köp. I jämförelse är blybatterier inte lika dyra som litiumjon. Du kan behöva betala dubbelt för litiumbatterierna. Underhållskostnader gör dock litium till ett bättre alternativ. De är väldigt lätta att underhålla.

• Vikt: blybatterier är tyngre än litiumjonbatterier. Mindre vikt gör att litiumjonbatterier gör att vagnen kan uppnå högre hastigheter, varför de kan köras effektivt. Det finns dock golfbilar som har ett högre viktkrav för att ge dem stabilitet. I ett sådant fall är blybatterier bättre. Du kan lägga till lite vikt om du vill använda litiumjonbatterier.

• Cykellivslängd: ett batteris livscykel betyder antalet laddningar och urladdningar som det kan hantera. Blysyra klarar cirka 300 cykler och en djupurladdning är inställd på 50 %. Detta innebär att när batteriet når 300 laddningscykler kan dess kapacitet minska med upp till 50 %. Litiumjon vs blysyra golfbilsbatterier visa litiumbatterier har en mycket bättre livscykel. Standardbatteriet klarar 2000-5000 cykler, och djupet är 80%. Detta gör det till ett överlägset alternativ.
Återanvändbarhet: återvinning eller återanvändning är när materialen som används för att tillverka batteriet eller själva batteriet kan återanvändas och användas.

• I detta fall är det högsta värdet med blybatterier. 90 % av materialen kan återanvändas. Det finns också en väletablerad infrastruktur som kan hantera återanvändning av densamma. Litiumsyra saknar återvinningsinfrastruktur, och det finns mer att göra för att underlätta det.

• Effektivitet: i det här fallet hänvisar det till hur snabbt batteriet kan laddas och hur det presterar vid full laddning. Generellt sett tar det mycket längre tid att ladda blybatterier. Litiumjonbatterier kan laddas upp till 80 % inom en timme och 3 timmar för att laddas helt. Litiumjonbatterier behöver inte vara fulladdade för att kunna användas. Blysyra, å andra sidan, kan få sulfateringsskador. Detta gör litiumjonbatterier överlägsna i jämförelse.

LifePo4 Lithium Ion Golf Cart Batterier Leverantörer

LifePo4 Lithium Ion Golf Cart Batterier Leverantörer

Genom att titta på litiumjon vs blysyra golfbilsbatterier bör du kunna fatta det bästa beslutet för din vagn. För mer om litium-jon golfbilsbatterier kontra blysyra golfbilsbatterier: vilket är det överlägsna valet, du kan besöka JB Battery China på https://www.lifepo4golfcartbattery.com/differences-beeween-lithium-ion-vs-lead-acid-batteries/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X