En jämförande guide – litiumbatteri kontra andra batterier

En jämförande guide – litiumbatteri kontra andra batterier

En jämförande guide – litiumbatteri kontra andra batterier

Idag är så många enheter bärbara och energikrävande för att förbättra prestandan. Därför är det viktigt att välja det bästa batteriet för energilagring. I branschen har mycket innovation lett till skapandet av alla typer av batterier. Men de mest populära batterierna idag är litiumjonbatterier. Dessa inkluderar bland annat ett litiumjonbatteri, golf- och husbilsbatterier.
Att jämföra olika batterikemier hjälper dig att avgöra vilket alternativ som är bäst. Vissa skillnader finns mellan litiumbatterier och andra batterialternativ när det gäller prestanda och teknik. Dessa skillnader kan besvara många frågor, och det är det enda sättet du kan bestämma dig för det bästa möjliga alternativet.

Litiumjonbatterier för AGV-robot med automatiskt guidad fordon

Litiumjonbatterier för AGV-robot med automatiskt guidad fordon

Användning
Litiumbatterier används i stor utsträckning idag i många applikationer. Men de andra batterityperna används också i hög grad. När man jämför litiumbatterier med andra som alkaliska, nickelkadmium och blysyra, är det lätt att notera de tydliga skillnaderna.

Spänning: När den nominella spänningen för andra batterier jämförs med litiumbatterier, har litiumbatterier en mycket högre vid 3.7v för torra celler. Andra batterier har en spänning på 1.5 per cell för det högsta alternativet.

Kapacitet: när man jämför kapaciteten, litiumbatterier är mycket bättre. Kapaciteten hos ett litiumbatteri kan nå 3500mAh.
Energitäthet: energilagringskapacitet mäts i termer av energitäthet och har vanligtvis att göra med batteriets vikt. Detta är en annan aspekt som kan beaktas när man jämför litiumbatterier och andra batterier. Litiumalternativen har en större energitäthet. Detta kan vara mellan 100-250Wh/kg. Detta står i kontrast till andra batterialternativ som är mycket lägre.

Cykellivslängd: litiumbatterier har längre livslängd. Litiumbatteriers livscykel ligger på cirka 2000 till 4000 laddningscykler. Detta kan jämföras med under 300 laddningscykler för vissa batterier.

Kostnad: när vi tänker på kostnaden är litiumbatterier dyrare. Men baserat på det faktum att de inte behöver för mycket underhåll under sin aktiva livstid är kostnaden mycket lägre i längden. Du vill behöva byta ut batteriet lika ofta som andra alternativ.

Ansökan: batterier kan hitta applikationer i olika enheter och verktyg. Inom bärbar utrustning och utrustning är det tydligt att litiumbatterier är mer populära och allmänt använda än någon annan typ av batteri vi har på marknaden idag.

Prestanda: när prestanda beaktas och litium jämförs med andra alternativ. Det är det mest överlägsna valet. Detta beror på att litiumbatterier har en hög energitäthet som hjälper till att behålla sin prestanda mycket längre än något annat alternativ. Detta leder till ökad effektivitet.

Underhåll: med litiumbatterier behövs inget underhåll. Detta är något som ger den en fördel gentemot andra alternativ. Med batterier som blysyra måste du vattna och fylla på syra för att de ska prestera på optimal nivå.

litiumbatteri kontra andra batterier

litiumbatteri kontra andra batterier

På JB Battery förstår vi värdet som varje batteri har att erbjuda. Vi förstår också alla litiumbatterier som finns på marknaden och de bästa applikationsområdena. Därför arbetar vi med att skapa de mest överlägsna batterikemierna för att säkerställa att du får precis det du behöver.

För mer om en jämförande guide – litiumbatteri kontra andra batterier, kan du besöka JB Battery China på https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2021/08/11/the-pros-and-cons-of-lithium-ion-batteries-vs-lithium-polymer-batteries/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X