Litiumjonbatteri vs nickelmetallhydridbatteri

Litiumjonbatteri vs nickelmetallhydridbatteri

Nickel-metallhydrid kontra litiumjon AA-batterier

Vårt samhälle har blivit modernt och vi behöver driva olika elektroniska enheter. Dessa inkluderar bärbara datorer, ficklampor, digitalkameror och smartphones. Det här är enheter som vi använder dagligen. De har blivit en del av det normala livet. En av de saker som kan göra eller gå sönder en elektronisk enhet är batteri.

Om du vill att din gadget ska prestera bra måste du ta hänsyn till batteriet du väljer och tillverkaren. Detta är det enda sättet att garantera att du får ut det mesta av din gadget i slutet av dagen. Det finns olika typer av batterier som finns tillgängliga på marknaden för närvarande. Att jämföra olika batterialternativ kan hjälpa dig att fatta det mest välgrundade beslutet i slutet av dagen.

Topp 10 tillverkare av högspänningslitiumjonbatterier

Topp 10 tillverkare av högspänningslitiumjonbatterier

Några tillgängliga batterialternativ är nickelmetallhydrid och litiumjon AA-batterier.

Vilket håller längre?

En av de största skillnaderna mellan nickel-metallhydrid och litiumjon AA-batterier är materialet som används i energilagring. För litium finns det element som kol och litium. Å andra sidan är väte det element som används för att lagra ström med NiMH-batterier. Även om dessa batterier är mycket populära i elektroniska enheter, särskilt bärbara sådana, i många enheter, kan båda användas. Det är därför du bör bestämma det mest överlägsna alternativet.

När det gäller batteriet som håller längre är litiumjon bättre. Batteriet har en lång livslängd på 500-1000. NiMH har 300-500.

Fördelar

Innan du väljer den ena framför den andra hjälper det att överväga fördelarna.

Litium batteri

De viktigaste fördelarna med litiumbatterier innefattar:

  • Batterierna är mycket energiska: batterierna erbjuder pålitlig, långvarig och stabil kraft. De har hög densitet jämfört med NiMH-batterier. Detta översätts till högre effektkapacitet och kan användas i högeffektsenheter.
  • Vikt och storlek: batterierna är mindre och lättare än nickelmetallhydridalternativen. Detta gör dem till ett bra val för bärbara enheter.
  • Snabb laddningstid och låg urladdning: dessa batterier har en lägre självurladdning än nickelmetallhydrid och kan användas för enheter som kräver låg ström, som klockor och klockor. De har också lång hållbarhet.
  • Lågt underhåll: batterierna behöver inget underhåll för att fungera. Å andra sidan måste nickelmetallhydrid urladdas för att förhindra minneseffekten.

Nickelmetallhydrid AA-batteri 

Den största fördelen med dessa batterier inkluderar:

  • Säkrare: dessa batterier är tillverkade med mindre aktiva material jämfört med litiumbatterier. Även om de kan kortsluta eller poppa, är de säkrare än litiumbatterier som ibland sprängs. De är också mer miljövänliga.
  • Fullständig urladdning: batterierna kan nå noll laddningar och kan fortfarande laddas normalt. Det skulle hjälpa om du var försiktig med omvänd polaritet, eftersom det kan skada dem.
  • Kompatibilitet: de använder standardstorlekar. Av denna anledning är de kompatibla med många enheter som använder en specifik storlek som AA.

Litiumjonbatterier anses vara fördelaktiga jämfört med NiMH-batterier. På JB Battery kan vi erbjuda mer insikt i de möjliga alternativen som finns tillgängliga för dina specifika applikationer och processer. Vi arbetar med olika batterikemier och är bäst lämpade att erbjuda dig informerad vägledning om vilken typ av batteri som skulle fungera bäst och effektivt. Att arbeta med oss ​​ger dig ett steg före resten.

tillverkare av lifepo4 litiumjonbatterier

tillverkare av lifepo4 litiumjonbatterier

För mer om litiumjonbatteri vs nickel-metallhydridbatteri, kan du besöka JB Battery China på https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2021/08/12/the-pros-and-cons-of-lithium-ion-batteries-vs-nickel-metal-hydride-batteries/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X