Fordele og ulemper ved litiumionbatterier vs litiumpolymerbatterier

Fordele og ulemper ved litiumionbatterier vs litiumpolymerbatterier

Fordele og ulemper ved litiumionbatterier vs litiumpolymerbatterier

Betegnelserne lithiumion batterier og litiumpolymerbatterier kan virke meget ens. Sandheden er dog, at de to i høj grad adskiller sig fra hinanden. Lad os diskutere og uddybe deres fordele og ulemper via deres forskelle i denne artikel.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 27

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 27

Batterikomponenter

Litium-ion-batterier leveres med fire hovedkomponenter. Disse omfatter en positivt ladet katode sammensat af grafit og en negativt ladet anode af lithium. De to andre dele omfatter en elektrolyt og en separator mellem de to ladede elektroder.

Litiumpolymerbatterier har en lignende opbygning og struktur som lithium-ion-batterier. De er imidlertid sammensat af et gelignende stof eller siliciumgrafen.

Energitæthed

Lithium-ion-batterier generelt have en høj energitæthed og blive brugt i strømhungrende applikationer. Denne egenskab øger også deres livscyklus og levetid. Litiumpolymerbatterierne har et relativt reduceret cyklustal.

Alsidighed og fleksibilitet

Med hensyn til fleksibilitet og alsidighed i konstruktion og anvendelse er lithiumpolymerbatterier den bedre løsning. De findes i forskellige former og størrelser og kan bruges i flere brancher, sektorer, felter og domæner. De er også usædvanligt robuste og kan tilpasses.

Vægt

Lithium-ion-batterier er relativt tungere end lithium-polymer-batterier. Derfor bliver sidstnævnte brugt i elektriske køretøjer og radiostyrede fly, der kræver letvægtsbatterier.

Sikkerhed

Lithium-ion-batterier har mere flygtige komponenter sammenlignet med lithiumpolymerbatterier. Således kan de føre til små brande, når de bliver overopladet eller overophedet. Derudover er de usikre ved højere temperaturer.

Til sammenligning har lithiumpolymerbatterier mere etablerede sikkerhedsfunktioner, der beskytter dem mod enhver form for eksplosion. De har en lavere risiko for lækage på grund af deres gelignende komponenter.

Opladningstid

Lithium-ion batterier tager længere tid at oplade end den varighed, lithium-polymer batterier tager. Det indebærer, at sidstnævnte er hurtigere klar til brug, når begge bliver sat til opladning samtidigt.

Pris

De anvendte materialer, den involverede fremstillings- og fremstillingsproces og forskellige andre faktorer skal overvejes for at estimere omkostningerne. Det ultimative resultat dikterer, at litiumpolymerbatterier er dyrere end lithium-ion-batterier.

Levetid

Både lithium-ion-batterier og lithium-polymer-batterier har en lang levetid. Ikke desto mindre er forfaldscyklussen for sidstnævnte meget kortere end førstnævntes.

Således er lithium-polymer batterier ikke så langvarige som lithium-ion batterier.

Aging

Ældning i tilfælde af batterier henviser ikke til deres praktiske modning. Det repræsenterer deres opbevaringskapacitet over tid.

Lithium-ion-batterier mister deres opladning og opladningskapacitet med tiden. På den anden side bevarer lithiumpolymerbatterier begge i betydeligt omfang.

Impedans

Et batteris impedans er den effektive modstand, som dets elektriske kredsløb oplever i en vekselstrøm. Det opstår på grund af de kombinerede og indsamlede virkninger af reaktansen og den ohmiske modstand. Jo højere impedans, jo bedre er batteriets ydelse.

Lithium-ion batterier har en impedans på mere end 100 milliohms, mens det for lithium-polymer batterier er større end 50 milliohms.

Anvendelse

Lithium-ion-batterier finder anvendelse i mobiler, bærbare computere, elektriske køretøjer, strøm- og energilagring og backup-systemer.

Litiumpolymerbatterier bruges i radiostyret udstyr, elektroniske produkter, enheder og køretøjer.

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 12

Brugerdefineret litiumionbatteripakke 12

Til mroe om fordele og ulemper ved lithium-ion-batterier vs lithiumpolymerbatterier, kan du besøge JB Battery på https://www.jbbatterychina.com/custom-li-ion-battery-packs.html for mere info.

Del denne post


en English
X