Allt du behöver veta om elektriska gaffeltruckbatterier — Litiumjon Gaffeltruckbatteri Viktunderhåll och säkerhet

Allt du behöver veta om elektriska gaffeltruckbatterier — Litiumjon Gaffeltruckbatteri Viktunderhåll och säkerhet

Allt du behöver veta om elektriska gaffeltruckbatterier — Litiumjon Gaffeltruckbatteri Viktunderhåll och säkerhet
Att välja rätt batteriteknik är ett av de viktigaste besluten du kommer att göra när du letar efter hur du ska driva din elektriska gaffeltruck. Oavsett om du gör en uppgradering av ditt batteri eller köper en helt ny gaffeltruck, är det absolut nödvändigt att du noggrant utvärderar de olika batterialternativen som finns tillgängliga eftersom det kan påverka gaffeltruckens prestanda, resultat och totala produktivitet.
När det gäller att tillhandahålla ström till kommersiella gaffeltruckar, finns det två grundläggande batteritekniker som kan få jobbet gjort. De är blybatterier och litiumjonbatterier. Genom detta inlägg kommer vi att göra en jämförelse av båda batterityperna via olika perspektiv, såsom säkerhet, livslängd, underhåll, samt laddningsbehov. Efter att ha gått igenom dessa tips är det lätt för dig att fatta ett välgrundat beslut om vilket batteri som är bäst för din elektriska gaffeltruck.

bästa Kina lifepo4 litium ion gaffeltruck batteri tillverkare företag

bästa Kina lifepo4 litium ion gaffeltruck batteri tillverkare företag

Batterivikt
Det är viktigt att du rådgör med specifikationen eller specifikationen för att veta den maximala eller lägsta vikt som krävs av trucken. Om du väljer att köpa ett batteri som överskrider maxviktskravet för gaffeltrucken, finns det en god chans att du kan hamna i onödig belastning på vissa komponenter i utrustningen. Förutom att det hämmar prestandan kan det också ogiltigförklara garantin från tillverkaren.
I de flesta fall fungerar batteriet som en motvikt till lastbilens, vilket säkerställer att gaffeltrucken alltid är i ett balanserat läge. Det innebär att du inte kan köpa ett batteri som har en lägre vikt än den minsta nödvändiga vikten, eftersom det inte bara kommer att destabilisera gaffeltrucken utan också kan ge upphov till säkerhetsproblem.
Vikten av ett batteri verkar i en utjämningsförmåga. Varje försök att kompensera för denna balans kan också påverka gaffeltruckens prestanda eller lyftkapacitet.

Underhåll
Alla som väljer blybatterier bör vara medvetna om vad som kallas sulfatering. Det är helt enkelt en kemisk process som kan få ett blybatteri att gå sönder. För att säkerställa att detta inte händer, måste man se till att elektrolytvattennivån bibehålls. Det är därför destillerat vatten används för att toppa vattennivån då och då. På så sätt kan du behålla blybatteriets livslängd.
Med det sagt måste du överväga hur mycket det kostar att vattna blybatterier för stora flottor eftersom det skulle kosta mycket pengar och endast kan utföras av proffs. De måste följa särskilda instruktioner när de gör det; annars kan deras säkerhet stå på spel.
Det är mycket lättare att underhålla litiumbatterier eftersom de inte kräver att du tillsätter något destillerat vatten till dem. Du kan använda en litiumjonbatteri utan att bry sig om underhåll. Förutom att göra en rutinstädning på själva batteriet, är det ingen annan speciell sak som krävs av dig. Så även om underhåll av ett blybatteri är tidskrävande och dyrt, är inget av det ett problem för litiumjonbatterier.

Säkerhet
När det gäller säkerheten är skillnaden mellan litiumjonbatterier och blybatterier så tydlig. Ett blybatteri är i grunden tillverkat av två kemikalier – bly och svavelsyra. Dessa är extremt riskabla kemikalier som kan innebära säkerhetsutmaningar för alla lag. Svavelsyra kan komma i kontakt med huden på dem som utför underhåll på den. Därför rekommenderas det att du alltid tar på dig personlig skyddsutrustning som gummihandskar, ansiktsskydd, stänksäkra googles och syrabeständiga förkläden.
Ett blybatteri har också kapacitet att producera en explosiv produkt som innehåller väte och syrgas under laddningen. Det är därför det har rapporterats om explosion när den laddas i ett utrymme som inte är tillräckligt ventilerat. Utöver andra åtgärder måste användare av blybatterier installera vätgassensorer för att övervaka laddningen.
Överladdning av ett gammalt blybatteri kan ge en gas som kallas svavelväte. Detta är en extremt farlig gas som inte bör andas in av någon. Om detta någonsin händer, kanske du inte har något annat val än att evakuera alla i den närheten.
Å andra sidan utgör litiumbatterier inte lika stor fara som blybatterier. Litiumjonbatterier är helt förseglade, så du behöver inte öppna den för att göra någonting. Det minskar risken för spill av elektrolyt, sulfatering eller giftiga ångor.
Säkerhet och hälsa är avgörande på alla arbetsplatser, vilket absolut gör litiumjonbatterier till ett bättre alternativ jämfört med blybatterier.

Livslängd
Ett blybatteri som underhålls på rätt sätt har en maximal livslängd på mellan 1000 och 1500 cykler. Med det sagt finns det något annat du behöver veta i detta avseende. Det är det faktum att även om du laddar ett blybatteri i 30 minuter, räknas det som en cykel. Det betyder att livslängden för ett blybatteri förkortas för varje laddning.
Förutom underhåll är en annan faktor som kan påverka ett blybatteris livslängd hur det laddas. Som ett tips, bly-syra batterier får inte lämnas delvis urladdade. Dessutom måste de laddas tillbaka så snart som möjligt när de laddas ur. Det är så du kan säkerställa dess livslängd och optimal prestanda.
I skarp kontrast kan litiumbatterier hålla var som helst mellan 2000 och 3000 cykler. Litiumjonbatteri är inte som blybatterier eftersom det endast anses ha gjort en laddningscykel när batteriet laddas upp till 100 %. När du laddar ett litiumbatteri i bara några minuter minskar det inte dess livslängd. Dessutom upplever inte ett litiumjonbatteri någon skada när det lämnas i ett tillstånd av partiell urladdning.

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

tillverkare av litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Slutsats
På grund av ovannämnda skäl är det uppenbart att li-jonbatterier är i toppklass för elektriska gaffeltruckar. Den enda anledningen till att många fortfarande föredrar blybatterier kan vara den höga initialkostnaden som kommer med att köpa litiumjonbatterier. Men ställ dig själv den här frågan – betalar du verkligen mer när du köper ett litiumbatteri? Bara en tankeställare!

För mer om allt du behöver veta om elektriska gaffeltruckbatterier — Lithium ion gaffeltruck batteri vikt underhåll och säkerhet, du kan besöka JB Battery China på https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/electric-forklift-battery/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X